Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Oldal

Első hajóutad tervezed?

Gondolkodsz már azon, hogy esetleg hajóra szállj, de rengeteg a kérdésed? Ne aggódj, jó helyen vagy itt bármit kérdezhetsz! Kezdjük sorban, a leggyakoribb kérdésekkel és legfontosabb tudnivalókkal:

Merre járnak ezek a hajók?

Szinte minden tengeren és óceánon. Hozzánk legközelebb a Földközi-tenger esik, de Európán belül a Balti-tengertől a norvég fjordokig, Anglia és Izland partjait, a Kanári-szigeteket is bejárhatod hajóval. Európán kívül pedig felfedezheted a világ szinte minden szegletét: Alaszkától a Karib-tengeren át Dél-Amerikát és az Antarktiszt; az Indiai-óceán szigeteit, az Arab-öböl és Dél-Kelet-Ázsia kikötőit és szigeteit; Ausztrália és Új-Zéland legszebb tájait és városait; a leggyönyörűbb szigeteket a Csendes-óceánban Tahititől Hawaiig; de átkelhetsz a Panama-csatornán, a Szuezi-csatornán vagy a Magellán-szoroson. A 3 napos minihajóutaktól a közel 120 napos világkörüli utakig rengeteg a lehetőség!

Milyen hajók vannak?

22 hajótársasággal foglalkozunk így a legkisebb luxusyachtoktól az 5000 fős óriáshajókig, a megfizethető nyaralást kínáló elegáns hajóktól az expedíciós hajóutakig és a legújabb hajókig, rengeteg a lehetőség. Vannak kimondottan családbarát hajók, ha gyerekekkel utaznál; van, ahol inkább a párokat látják szívesen; de választhatsz aszerint is, hogy hol nem jártál még!

Milyenek a kabinok?

A legegyszerűbb és legkedvezőbb árú belső kabintól a luxuslakosztályokig rengeteg a választási lehetőség! Vannak többágyas kabinok is családoknak, ha kényelmesen szeretnél utazni, akkor a saját balkonodon reggelizhetsz vagy csak egyszerűen kiülve nézheted a tengert. Némely kabinokhoz saját inas-szolgáltatás is tartozik.

Mit lehet enni?

A hajókon rengeteg étkezési lehetőség és bár vár: a svédasztalostól az ültetett étkezésig, a nemzetközitől az ázsiai konyháig, steak- vagy grill-étteremig számos helyből választhatsz; de ha csak bekapnál valamit a medence mellett, akkor van hamburger, hot dog, pizza, szendvics…

Nem fogok unatkozni a hajón?

Nem valószínű. A fedélzeten sportpályák, medencék, pezsgőfürdők várnak; a vetélkedőktől a táncóráig rengeteg programot kínálnak, este táncolhatsz, színházba mehetsz, vagy élvezheted az élőzenés előadásokat. Természetesen, ha pihenni szeretnél, akkor olvashatsz a könyvtárban, kényeztetheted magad a wellness-részlegben vagy koktéllal a kezedben nézheted a végtelen tenger kékjét.

Na és a gyerekek?

Több hajótársaság is kimondottan gyerekbarát, a 6 hónapostól 18 éves korig minden korosztály megtalálja a számítását a gyerekklubokban, sportpályákon, nem beszélve a csúszdákról, viziparkokról, videojátékokról, kötélpályáról, Forma1 szimulátorról, stb. Nem az a kérdés, hogy lesz e kedve a gyereknek hajózni, hanem az, hogyan érti meg, ha már le kell szállni.

Mit csinálok a kikötőben?

Amihez csak kedved van! A hajótársaságok is nagyon sok kirándulást szerveznek, amire díj ellenében jelentkezhetsz; de a legtöbb kikötő akár gyalogosan vagy a helyi taxikkal is bejárható. Minden kikötőnél segítünk az eligazodásban, és fontos tudnod, hogy minden kikötésnél szabadon szállhatsz ki-be a hajóról. pl. nyugodtan visszamehetsz ebédelni a hajóra, majd folytathatod a strandolást/városnézést.

Mi van a hajóút árában?

A szállás a kabinban; legalább a teljes ellátás (napi ötszöri étkezés: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora); a nappali és esti szórakoztatóprogramok, az uszoda, pezsgőfürdő, fitneszterem, sportpályák használata.
Vannak hajók, ahol az italfogyasztás vagy akár a kirándulások is benne vannak az árban; de a legtöbb esetben ezek külön fizetendők.
Az üzletekben, a kaszinóban, a fodrásznál természetesen külön kell fizetni.

Ez egy vagyon lesz!

Nem feltétlenül. Az igaz, hogy az árak 400 – 40 000 EUR/fő közt széles skálán mozognak, a hajótársaságtól, a szolgáltatások színvonalától, az útvonaltól és időszaktól függően, és az se mindegy, hogy mikor foglalsz, de általában egy hajóút nem kerül többe, mint egy ugyanolyan színvonalú szárazföldi hotel.

Ha szeretnél további tippeket kapni, hogy hogyan válassz hajót, kabint, mire figyelj a hajóút előtt, hogyan telnek a napok a hajón és mikor foglalj, add meg e-mailcímed, hogy ezekről tájékoztathassunk:

Ha inkább olvasgatnál:

Hogyan válaszd ki az első hajóutad?

5 erős érv a hajóút mellett