Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Celebrity Flora hajó

Hajótársaságok Celebrity Cruises Celebrity Flora

Celebrity Flora

Hajótársaság:Celebrity Cruises
Emeletek száma:8
Súly:5 739 t
Hossz:101 m
Sebesség:12 csomó
Utas kapacitás:100 fő
A méretekből és az adatokból talán már sejted, hogy ez a hajó más, mint a többi óriás óceánjáró. A Celebrity Flora a Celebrity Cruises legújabb hajója, amin az elsők között utazhatsz, ha 2019-re foglalsz rá jegyet, mert majd csak májusban állítják forgalomba. A Galapagosz-szigetek térségében hajózik majd.

A hajó tervezése során nem csak a luxusra fordítottak nagy figyelmet, hanem arra is, hogy minél kevésbé zavarja a szigetek rendkívül egyedi és sérülékeny élővilágát. Ennek jegyében például horgonymentes technológiával szerelték fel. A dinamikus önpozícionáló rendszer révén horgony nélkül is képes egyhelyben maradni, így óvva a tengerfenék épségét. Különleges, csökkentett üzemanyag-felhasználású dízelmotorjainak és a hajótest speciális kialakításának köszönhetően kisebb a károsanyag-kibocsátása is. A hatékonyabb vízfelhasználás érdekében a hajó képes tengervízből és a légkondicionálók kondenzvizéből édesvizet előállítani, a kabinokba pedig vízszűrő rendszereket telepítettek.

De luxusban sem kötöttek kompromisszumot a hajó kialakításakor. Minden kabinja lakosztály, a két éttermében - a 4. fedélzeti Seaside Restaurantban, illetve a 7. fedélzeten található Ocean Grillben - felszolgált fogásokat Michelin-csillagos séf tervezte, be- és kipakolásnál pedig személyes lakosztály-asszisztens segít neked.

A Seaside Restaurant a hajó fő étkezője, ahova hatalmas, padlótól plafonig érő üvegablakokon át árad be a fény, és tárul eléd a legendás szigetek varázslatos világa. Az Ocean Grill teraszáról még szebb kilátást élvezhetsz, miközben a friss, helyi alapanyagokból készített ételeket fogyasztod.

A Galapagosz-szigetek körül hajózva természetesen a flóra és a fauna, illetve a tájak élveznek elsőbbséget, de a tervezők azért nem feledkeztek el arról sem, hogy az utasok a hajón is találjanak maguknak kikapcsolódási lehetőségeket. A 7. fedélzeten kialakított megfigyelőterem ugyancsak teljes üveg ablakokat kapott a minél teljesebb kilátás érdekében, de itt hallgathatsz majd előadásokat is a szigetek élővilágáról, amit helyi szakértők (geológusok, ornitológusok, stb.) tartanak.

A Darwin’s Cove - ami nevével a természetes szelekció elméletét itt, a Galapagosz-szigeteken tett megfigyelései nyomán kidolgozó brit természettudósnak állít emléket - az utasok ismerkedésére, kirándulások előtti találkozójára szolgáló társalgó. A Naturalist Centerben a hajótársaság természetvédelmi tevékenységére vonatkozó információkat gyűjtötték össze.

Pihenésre és felfrissülésre a nyitott Vista Lounge-ban pezsgőfürdőt és privát kerti pavilonokat találsz - ahol akár az éjszakát is eltöltheted a szabad ég alatt -, a Sunset Lounge-ban pedig merülőmedencét és pihenőágyakat, amiken elnyúlva a bárban felszolgált italokat hörpölheted. Esténként a Stargazing Platformra sétálj fel, ahol az éjszakai égbolt csodáit szemlélheted, akár távcsövek segítségével is.

A 3. fedélzeten a taton találod a Marinát, ahol a három gumicsónakot, a búvárruhákat és -felszerelést tárolják, innen indulnak a búvárkirándulások vagy a motorcsónakok egyes félreeső partokra.
 

A kabinok

A Celebrity Flora kabinjainak különlegessége, hogy valójában mind az ötven egy-egy lakosztály. Közös jellemzőik az extra méretű fürdőszoba és a helyi stílus által inspirált, fenntartható módszerekkel és természetes anyagokból készült belső díszítés. A magasabb lakosztály-kategóriákban különleges extra az Infinite Veranda (végtelen veranda). Az elnevezéssel a padlótól plafonig érő teljes üveg ablakokra utalnak, amin keresztül akadálytalan a kilátás, ami valóban szinte végtelen térérzetet nyújt.

Penthouse lakosztályok
A fejedelmi térkínálatú, 120 négyzetméteres lakosztályokban külön háló- és nappali helyiségeket találsz, a világítást és az árnyékolást saját ízlésedhez szabhatod. A hálóban extra méretű ágyban pihenheted ki a napi fáradalmakat, de akár ágyból is nézheted a tájat a padlótól plafonig érő üvegfalon át. A nappaliban két szófa, étkezőasztal, laposképernyős tévé található, illetve van egy látcső is, amivel az állatvilágot, vagy akár a csillagokat is figyelheted. Este a fürdőszobában spa-nak is beillő zuhanyfülkében frissítheted fel magad, és nem kell megvárnod, amíg az útitársad végez a fogmosással, mert dupla a mosdó. A kabinhoz tartozó erkélyen két napozóágy kapott helyet.

Királyi (Royal) lakosztályok
Ezekhez az 51 négyzetméteres lakosztályokban is külön háló- és nappali helyiséget találsz, a nappaliban egy szófával és egy asztallal. Az erkélyen két napozóágy, két szék és egy asztal fogad.

Ultimate Sky lakosztály, végtelen verandával
Ebből a kategóriából egyetlen darabot foglalhatsz. A 34 négyzetméteres lakosztályban egy háló és egy fürdő kapott helyet, a kettőt korálmintás üvegfal választja el. A fürdőben spa-zuhanyt találsz, a hálóban extra méretű ágyat, laposképernyős tévét és a plafontól padlóig érő páratlan kilátást ígérő üvegfalakat.

Sky lakosztályok balkonnal
A 30 négyzetméteres erkélyes lakosztályok szintén hálóból és fürdőből állnak, 7 négyzetméteres erkélyükön asztal mellől figyelheted ahogy elúszik melletted a Darwin-sziget, vagy ahogy az oroszlánfókák játszadoznak a vízben, iguánák napoznak a parton. A Sky lakosztályok foglalhatók Infinite verandás változatban is.
 

Mikor válaszd ezt a hajót?

Ha a Galapagosz-szigeteken szeretnél már-már fejedelmi luxusban, de mégis természetbarát módon barangolni. A Celebrity Flora egész évben a szigetek vizeit szeli különböző útvonalakon.
 

A Celebrity Flora kiemelt szolgáltatásai

•    csak lakosztályok
•    Michelin-csillagos ételek
•    pezsgőfürdő
•    kisebb hajó intim hangulattal
•    búvárkodás
•    különleges kirándulások
•    csillagnézés az északi és déli égbolton avatott szakértővel

><
  • galéria
  • galéria
  • galéria
  • galéria
  • galéria
Celebrity Flora hajóutak