Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok Princess Cruises Diamond Princess

Diamond Princess

Hajótársaság:Princess Cruises
Emeletek száma:18
Súly:116 000 t
Hossz:290 m
Sebesség:23 csomó
Utas kapacitás:2 670 fő
A japán építésű Diamond Princess egyik legfőbb különlegessége, hogy zászlaja bermudai, tulajdonosa amerikai, honos kikötője viszont Japánban található, ebből adódóan rendkívül soknemzetiségű utazóközönség hajózik együtt a fedélzeten. A rengeteg étterem, a sok kisebb társalgó és bár pedig kis egységekre osztja fel a vendégsereget, akik így úgy érezhetik magukat, mintha egy lényegesen kisebb, családias hajón utaznának, nem egy háromezer fős cirkálón.

Aki igazi gasztroélményekre vágyik utazása során, annak bőven lesz mit kipróbálnia a Diamond fedélzetén. Ezt csak fokozza, hogy szinte minden éttermi fogyasztás benne foglaltatik a hajójegy árába, alig találunk olyan helyet, ahol külön fizetni kell az ételekért. Öt központi
éttermet alakítottak ki, ezeken kívül egy bisztróbüfét, pizzériát, fagylaltozót és grillbárt is találunk, a nagyszámú japán vendégre tekintettel pedig szinte minden étkezőhelyen egy sor ázsiai fogást kínálnak.

A szórakozási és pihenési lehetőségek bőségesek, a kétszintes színházteremben lehengerlő előadásokat láthatunk, a japán fürdőház kényeztetését pedig semmiképpen sem szabad kihagyni.
A Grand-osztályba sorolt óceánjáró 2004-ben épült, 2019-ben esett át a legutóbbi felújításon.
 

Hol fogsz aludni? A kabinok

A Diamond Princess fedélzetén összesen 1337, 33 különböző típusú kabint alakítottak ki, amelyek közül mindenki megtalálhatja az igényinek leginkább megfelelőt az alábbi 4 kategóriában.

Belső kabinok
Már a Diamond Princess legegyszerűbb kabintípusában is megtalálható mindaz, amit egy hajóút alkalmával elvár az ember és a hajó személyzete is minden szolgáltatást biztosít. A belső kabinok 15 négyzetméteresek, amely megfelelő helyet enged ahhoz, hogy az utasok ne érezzék bezsúfolva magukat. Ugyanazt a minőséget nyújtja az ágy és a felszerelés, mint más kabinokban, a fürdőben pedig a kabinhoz egy zuhanyzó tartozik.

Külső kabinok
A külső kabinok egy kicsit nagyobbak, mint a belsők, 18 négyzetméteresek, de a legfontosabb különbség az, hogy ablakosak, így a kabinból is lehetőség van gyönyörködni a csodálatos óceáni látványban. A minőség természetesen garantált, teljes körű szerviz jár és a legmagasabb minőségű felszereltséggel látták el a kabinokat.

Balkonos kabinok
A hajó kabinjainak mintegy fele tartozik a 22 négyzetméteres erkélyes kategóriába, ami nem véletlenül nagyon kedvelt és keresett az utasok körében. A méretükből adódóan kényelmesen el lehet férni bennük, természetesen 24-órás kabinszerviz jár hozzájuk, és található bennük hűtő, televízió, telefon és széf is. A kabinok légkondicionáltak, mint minden helyiség, és itt is kiváló minőségű ágyban van lehetőség eltölteni az éjszakát. Az igazán különleges azonban az bennük, hogy saját erkéllyel rendelkeznek. Ez teszi hozzá azt a luxust, ami miatt nem versenyezhetnek velük az előbbi két kategória kabinjai. Egyrészt sokkal nagyobb üvegfelületen lehet megcsodálni a tengeri látványt, de kilépve az erkélyre érezzük csak igazán a különlegességét, amikor előttünk hever az óceán, látni a partot, érezni az illatát és a tengeri szél jár körül minket, miközben egy koktélt kortyolunk. Mindezt egyetlen lépésnyire, a saját privát terünkben.

Lakosztályok
Aki igazi luxusra vágyik, annak a Diamond Princess lakosztályai közül kell választania. Ezek az óriási lakrészek minden kényelmet megadnak az utazás során. Természetesen saját erkéllyel rendelkeznek, ahová kiülve testközelből lehet érezni az óceán magával ragadó hangulatát és lenyűgöző látványát. De a mérete és kialakítása miatt a lakosztályban töltött idő is luxuskörnyezetben fog eltelni, a bezártságérzet legkisebb jele nélkül. A kényelmes benti nappali rész foteleiből is lehet gyönyörködni a kilátásban, miközben élvezni lehet a teljes körű kabinszervíz szolgáltatásait, az estét pedig akár a fürdőkádban relaxálva lehet zárni.

A Diamond Princess különleges hajó, amit a nagyszerű kialakítás mellett a nemzetközi utazóközönség tesz azzá. Aki szereti az emberi sokféleséget, kedveli a messzi földről jött utazók történeteit, szívesen ismerkedik és a luxusszállodai kényelem mellett értékeli a családias hangulatot és a bensőséges légkört is, annak nagyon fog tetszeni ez a hajó. A sokféle kulináris élvezetet keresőknek külön ajánlott.
 

Kiemelt szolgáltatások

•    9 különböző étkezési lehetőség, köztük pizzéria, steakhouse, olasz és japán étterem
•    bárok (24 órás szobaszervízzel)
•    Lotus Spa – masszázzsal és szépségszalonnal
•    Lotus Fitnesz terem
•    futópálya, röplabda- és kosárlabdapálya
•    minigolf és Cyber Golf
•    medence
•    kaszinó
•    könyvtár és internet kávézó
•    változatos napközbeni szórakoztató előadások (filmvetítés, zsonglőrök és bűvészek és sok más)
•    éjszakai szórakozási lehetőség több teremben, változatos zenei stílusokkal (zongora, latin zene, DJ-k mai slágerekkel)
•    gyermek játszóházak, videójáték-szoba Diamond Princess hajóutak