Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Le Bougainville hajó

Hajótársaságok Ponant Le Bougainville

Le Bougainville

Hajótársaság:Ponant
Emeletek száma:5
Súly:9 900 t
Hossz:131 m
Sebesség:
Utas kapacitás:184 fő
A neves XVII. századi francia admirális és felfedező, Louis-Antoine de Bougainville nevét viselő hajó a Ponant hajótársaság harmadik Explorer osztályú hajója, ami 2019 tavaszán áll szolgálatba.

Már a hajóosztály elnevezéséből kitalálható, hogy nem a szokásos óceánjárók útvonalaira tervezték: a hajótestet extra erősítéssel alakították ki a norvég Vard hajógyárban, hogy bírja a jeges sarki vizeket is, a tatján pedig egy többfunkciós csónakkikötő helyezkedik el, ami a motorcsónakos, SUP-evezős vagy kajakos kirándulásoknál szolgálhat vízreszállásra, illetve a trópusi vizeken strandként funkcionál. A hajó építése során különös figyelmet fordítottak a környezetvédelemre, alacsony károsanyag-kibocsátású motorokkal, és saját szennyvízkezelő berendezéssel szerelték fel, beszállóplatformjai hidraulikusan emelhetők és süllyeszthetők, hogy mindig kényelmes legyen a ki-/beszállás.

A Le Bougainville méreténél fogva olyan helyekre is eljuthat, ahova a nagy hajók nem. Úticéljai között 2019 során elsősorban a mediterrán világ apró gyöngyei, spanyol, olasz és görög szigetek, szicíliai, spanyol és portugál kikötők szerepelnek, de ha kell, folyókon is felhajózhat, apró korallszigetek lagúnáiban is lehorgonyozhat, már-már jachtszerű hajózási élményt ígér.

A hajó közösségi tereinek fénypontja a vízvonal alatt elhelyezkedő Blue Eye Lounge, ahol két, bálnaszem formájú üvegablakon keresztül csodálhatod a hajótest alatt elvonuló vízi életet, illetve a falakon digitális képernyőkön is megjelenítik a víz alatti kamerák által közvetített képeket. Hidrofonjainak köszönhetően a mélység hangjaiból sem maradsz ki: meghallgathatod az akár 5 kilométerre éneklő bálnák dalát, sőt, a különleges kanapékon elnyúlva a testeddel is érezheted az általuk keltett rezgéseket.

Ha elfáradtál a kirándulásokban vagy a fitnesz-teremben, a hajó medencéjében felfrissülhetsz, a spában ellazulhatsz. A panorámás társalgó mellett 188 férőhelyes színházteremben szórakozhatsz vagy hallgathatsz érdekfeszítő előadásokat, a butikban luxustermékeket vásárolhatsz. A két étterem étlapján a legfinomabb francia konyha kreációit kínálják.

Hol fogsz aludni? A kabinok
A hajó minden kabinja erkélyes, fürdőszobás, légkondicionált, kétágyas - amik összetolva franciaággyá alakíthatók -, minibárral, lapostelevízióval, asztallal, széffel, hajszárítóval felszerelt. Minden kabinhoz járnak fedélzeti használatra szánt iPodok. A fürdőszobákban többnyire zuhanykabinok vannak, a polcokon francia tisztálkodószereket, a fogasokon fürdőköpenyeket találsz. Mindegyikhez jár a 24 órás szobaszervíz a közvetlen műholdas telefonvonal és a wifis internet.
  • Deluxe: Az alap kabinok is tágasak, 19 négyzetméteresek és kétszemélyesek. Az ágyak melletti kényelmes kanapéról gyönyörködhetsz az egzotikus tájakra nyíló csodás kilátásban.
  • Deluxe Suite: A 27 négyzetméteres lakosztályokban 3 fő is kényelmesen elfér, kanapéval.
  • Grand Deluxe: A kisebb lakásnak is beillő 45 négyzetméteres lakosztályok 40 négyzetméteres teraszán fejedelmi kényelemben élvezheted a különleges úticélok fűszeres levegőjét. Itt komornyik-szolgáltatást is kapsz.
  • Prestige: A Deluxe-kabinokéval megegyező paraméterekkel és szolgáltatásokkal, de a felsőbb szinteken, igény szerint akadálymentes kialakítással.
  • Prestige Suite: A 38 négyzetméteres, két személyes lakosztályokban otthonos kényelemben hajózhatsz, komornyik-szolgáltatással.
  • Owner’s Suite: Kényelem és luxus a hajó legfelső fedélzetén, komornyik-szolgáltatással, ajándék privát repülőtéri transzferrel, egy órás ajándék spa-kezeléssel.

Mikor válaszd ezt a hajót?
Ha egy modern, környezetbarát, de kisebb, már-már jacht-szerű élményt kínáló hajóval utaznál egzotikus úticélokra.

A Le Bougainville kiemelt szolgáltatásai
•    spa,
•    művészeti galéria,
•    fitneszterem,
•    színház,
•    butik,
•    víz alatti panoráma-társalgó,
•    csónakkikötő,
•    medence.
  Le Bougainville hajóutak