Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok Ponant Le Commandant Charcot

Le Commandant Charcot

Expedíció a javából!

Hajótársaság:Ponant
Emeletek száma:
Súly:
Hossz:150 m
Sebesség:
Utas kapacitás:270 fő
jégtörő luxushajó - ha kíváncsi vagy a sarki vizekre

A Charcot parancsnokról elnevezett hajó ugyan csak 2021 áprilisától kezdi el szédítően izgalmas tengeri expedíciós útjait, már lehet rá foglalni helyet. A névadás nem véletlen, hiszen a nagyszerű tudós több expedíciót is szervezett az Antarktiszra. Úticéljai: az Antarktisz eddigi szűz területei (Ross-tenger, Charcot-sziget, Weddel-tenger), Grönland északkeleti pereme, azaz lélegzetelállítóan érdekes helyre viszi az utasait!

A monumentális méretű hajó a norvégiai Vard hajóépítő üzemben épül, és PC2-es (polar class) besorolást fog kapni. Ez azt jelenti, hogy kiváló jégálló, és egész évben lehet vele utazni, mivel utat tör magának a közepes vastagságú, akár több éves jégpáncélon, vagy úszó jégen keresztül is. A hajó készítői mindent megtesznek azért, hogy az utasok jól szórakozzanak az expedíción, így ha az utasok között vagy, luxus kényelemben lehet részed.
Legyél azok között, akik elérik a 90. szélességi fokot, az Északi-sarkot, vagy a Déli-sarkot a világ első luxus jégtörő hajóján!
Amint rálépsz a hajó fedélzetére, garantáltan elkezdődik az életre szóló kalandod!
 


Szolgáltatások

  • panoráma étterem, grill étterem, nyitott tetejű bár
  • csillagvizsgáló bár.
  • Spa& Wellness: kültéri medence, beltéri medence
  • színház
  • fitneszterem
  • üvegezett télikert
  • üzletek


A szobák kényelmi szolgáltatásai:

erkély, szabályozható légkondicionálás, franciaágy vagy két egyszemélyes ágy, naponta frissülő minibár, síkképernyős tv műholdas csatornákkal, elektronikus széf, minőségi Hermes kozmetikumok, fésülködő asztal és hajszárító, közvetlen műholdas telefonvonal, , szobaszerviz a nap 24 órájában, wifi.
 

Olyan élményekben lehet részed, amelyekben még soha.

A hajó meghajtása: LNG, azaz cseppfolyós földgáz- és elektromos hibridmeghajtás. Ez a legújabb környezetvédelmi technológia. A kiválasztott útvonalak - hála a környezeti hatástanulmányoknak, a kifejlesztett protokolloknak és az előzetes vizsgálatoknak teljesen biztonságosak, és a hajó, bármerre is járjon, védi a környezetet, nincs rá káros hatással.

A hajó 2021 áprilisától egészen szeptemberig nyolc északi-sarki, míg októbertől 2022 márciusáig hat déli-sarki útra invitálja a kalandvágyó résztvevőket. A 10-30 napos utak között olyan célok szerepelnek, mint az Antarktiszi jégmező, Alaszka, az Amundsen-tenger, egy 4000 tagú császárpingvin kolónia meglátogatása, vagy épp a Weddel-tengeren való hajókázás.

A hajó kialakítása tiszteletben tartja a fenntartható fejlődést
•    energetikai optimalizálás rendszer
•    a legújabb generációs elektromos akkumulátor az energiafogyasztás csökkentésére
•    speciális szennyvíztisztító rendszer
•    hulladékhő hasznosítási rendszer
•    a nitrogén-oxid kibocsátás 85%-kal való csökkentése
•    az ultra finom részecskék kibocsátásának 95 %-kal való csökkenése

Nem árt az állandóan mozgó jégmezőnek
Amint azt tudjuk, a tengeri jég nem homogén szerkezetű, folyamatosan változik: növekszik, zsugorodik, vannak benne szünetek, redők, stb.
A jégtörő hajó navigációs rendszere kijelöli azt a területet, ahol a legkönnyebb az áthaladás, és a jég – az időjárási körülményektől függően- 15 perc, és egy nap közötti idő elmúltával visszarendeződik az eredeti állapotába.
A hajó egy mobil obszervatórium is, így a kapitány mindig el van látva időjárási információkkal.
  Le Commandant Charcot hajóutak