Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok Cunard Queen Elizabeth

Queen Elizabeth

Hajótársaság:Cunard
Emeletek száma:12
Súly:90 900 t
Hossz:294 m
Sebesség:23,7 csomó
Utas kapacitás:2 081 fő
Fedélzeti térkép: térkép megtekintése
A 2010-ben vízre bocsátott Queen Elizabeth a Cunard társaság legfiatalabb hajója. Sok tekintetben - kialakítás, kabinok, programok - hasonlít testvérhajójához, a Queen Victoriához, de jelentős eltérések is vannak közöttük. A legszembeötlőbb a sok geometrikus formát alkalmazó art deco stílusú belső, a könnyedebb színek, a csiszolt fa és olasz márvány díszítések.

A könnyed díszítéshez könnyed zene is jár: a bárokban, társalgókban, valahol mindig belefuthatsz egy-egy előadóba, zongoristák, hárfások, dzsessz-zenészek váltják egymást. Este rendre a hajó szívének számító Grand Lobby-ban indul a zene, de a Cafe Carinthia és a Midships Bar sem marad ki. A Golden Lion Club énekes-zongoristáját alkalmanként karaoke, illetve kvízjátékok váltják, de a Commodore Clubot betöltő lágy zongorajáték is megadja az alaphangulatot, hogy bedobj egy vacsora előtti, vagy késő esti italt.

A hajó másik nagy közös foglalkozása a tánc, minden nap majd minden napszakban van valamilyen táncprogram. A legtöbbször a Queens Room kimondottan erre a célra épített kék-arany színekben pompázó, Swarovski kristálycsillárokkal díszített báltermében, ahol fa padlón, brit vidéki udvarházakat ábrázoló falfestmények tövében ropja a közönség.

Minden este van bál, vacsora előtt és után, latin táncokkal, többnyire élő zenére. A délutáni tea sem marad tánc nélkül, délelőttönként pedig táncórákon lehet felkészülni a nagyobb formális bálokra. Ezeket két-három naponta szervezik, a téma fekete-fehér, vagy Ascot, ennek megfelelő ruházatban. A magányos hölgyeknek a hajótársaság biztosít táncpartnereket.

A táncon kívül persze számos más szórakozási lehetőség is nyílik a hajón. A többszintes színházteremben a szokásos székek mellett húsz, extra szolgáltatásokat - pezsgő, csemegék - kínáló VIP-erkély öleli körbe a pódiumot. A deszkákon hol a Royal Cunard Company énekesei és táncosai lépnek fel, hol vendégelőadók, például humoristák, sportolók, kutatók.

Ha csendesebb szórakozásra vágysz, felkeresheted a kaszinót, a londoni Kew Gardens-t idéző Garden Lounge-ot, a művészeti galériát, a Harry Potter-i Roxfortot a hajóra varázsoló 6000 kötetes könyvtárt vagy a Commodore Clubot, ahol számos Cunard-emléktárgyon legeltetheted a szemed: egykori legendás hajók harangjaitól kezdve a falaikat díszítő festményekig. Persze az innen nyíló kilátásról se feledkezzünk meg.

Napközben a fedélzeti sportok - krokett, faütős tenisz, sakk - mellett részt vehetsz különböző képzéseken, ismeretterjesztő előadásokon is, photoshop-tanfolyamtól kezdve művészeti előadásokon át az építészetig és a történelemig. Amit semmiképp ne hagyj ki, az a hajó színfalai mögé bepillantást engedő túra, amin a hajó működtetésének logisztikájával, a séfek munkájával, a gépházzal, a raktárakkal, a hajóhíddal ismerkedhetsz.

A szellemi táplálék mellett a Royal Spa és a medence gondoskodik a testi felfrissülésről, thalasszoterápiával, szaunákkal, szépségszalonnal, wellnessközponttal. A fitneszközpontban spinning és edzőgépek várják, hogy megmozgathassák izmaidat, de a Queens Roomban kipróbálhatod a kard- és törvívást is.
 

Hol fogsz aludni? A kabinok

A Queen Elizabeth 1046 kabinját a zöld, az arany és a barna színkombinációja teszi nyugodttá és derűssé. Minden kabinhoz tartozik kettéválasztható franciaágy, éjjeli szekrény, laposképernyős tévé, telefon, minibár, hűtőgép, hajszárító, széf, íróasztal, tárolóhelyek az ágyak alatt is, a nagyobbakban szófa. A fürdőszobában tisztálkodószerek, fürdőköpeny és papucs vár, minden kabinban kérhetsz naponta friss ajándék gyümölcskosarat, esténként csokoládét.

A kabinok négy osztályban érhetők el, az egyszemélyes Britannia Singles-től a lakosztályokig. A lakosztályokat két kategóriába sorolják. Minden kabinosztálynak külön-külön éttermeik vannak.

Belső kabinok
A zavartalan pihenés tökéletes helyszíne, kis gardróbbal, behajózáskor ajándékba jár egy üveg gyöngyözőbor.

Kabinok tengeri kilátással
Itt az óceán hullámainak mindig változó látványa ringat álomba esténként, és ébreszt reggelente.

Erkélyes kabinok
A kilátás mellett friss tengeri levegő is a tied akár a reggeli kávé, akár ötórai tea, akár az esti koktél mellé. Az erkélyajtó padlótól plafonig érő üveg, így hűvösebb időben sem kell begubóznod. A Britannia Club osztályban párnamenüről választhatsz párnát, itt is jár az ajándék gyöngyözőbor behajózáskor.


Lakosztályok

Princess Grill
A tökéletes luxus pihenőhely, a kabinban külön nappali térrel. Behajózáskor bor és csokoládé fogad, elsőségi be- és kiszállás illet meg, az erkélyeken teakfa padló vár, a fürdőben kád, és zuhanyfülke és különlegesen szép csempe fokozza a kiváltságosság érzését.

Queens Grill
Két Grand és négy Master, illetve számos Penthouse és standard lakosztály közül válogathatsz, az előbbiek a legnagyobbak, bőven 100 négyzetméter feletti alapterülettel. Mindegyikhez komornyikszolgáltatást kapsz, elsőségi be- és kiszállást, behajózáskor ajándék pezsgőt, eperrel, bonbonnal és minibárral. A nagyobb lakosztályokban pezsgőfürdő, külön étkező is helyet kapott. A Grand és Master lakosztályok a lovaggá ütött egykori Cunard-kapitányok neveit viselik: Sir Arthur Rostron, Sir Edgar Britten, Sir Cyril Illingworth, Sir James Bisset, Sir Ivan Thompson és Sir James Charles.


Mikor válaszd ezt a hajót?

Ha szeretnéd megtapasztalni a brit eleganciát, és hogy milyen lehetett az óceánjárók aranykorában hajózni a tengereken és óceánokon.


A Queen Elizabeth kiemelt szolgáltatásai:

•    könyvtár
•    medencék
•    spa
•    fitneszterem
•    bálterem
•    színház
•    táncórák
•    bárok
•    fedélzeti sportok
•    éttermek
•    ékszerboltok és parfümériák
•    élőzene
•    művészeti galéria
•    kaszinó
•    teadélutánok
•    télikert
•    szivarszoba

  Queen Elizabeth hajóutak