Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok Cunard Queen Victoria

Queen Victoria

Hajótársaság:Cunard
Emeletek száma:12
Súly:90 049 t
Hossz:294 m
Sebesség:23,7 csomó
Utas kapacitás:2 057 fő
Fedélzeti térkép: térkép megtekintése
A korszakos brit királynőről elnevezett, 2007-ben forgalomba állított hajó 2017-től még méltóbb a névhez, miután egy hónapos, közel 11,5 milliárd forint értékű belső frissítésen esett át a szicíliai Palermo kikötőjében. Több lakosztályt felújítottak, színesebb és több lett a bár-választék, módosítottak a napozófedélzeten. Szóval egy sok tekintetben új hajóval utazhatsz, ha jegyet váltasz rá.

A Queen Victoriát előszeretettel illetik a “megtestesült elegancia” jelzővel, nem alaptalanul. Tipikusan visszafogott angol stílusban alakították ki, itt nem találsz rikító neont, mászófalakat, harsány díszeket, ellenben finom ízléssel válogatott luxusberendezést, tompított fényeket és persze sok-sok sötétre pácolt fát.

A hajó külső kialakítása hitelesen adja vissza az óceánjárók aranykorának formáit, de belülről a legmodernebb luxusszállók színvonalát hozza, testvérhajójánál, a Queen Elizabeth-nél kissé sötétebb, a viktoriánus kort idéző tónusban. A belső terekben előszeretettel alkalmazzák a bézs, krém- és arany színeket, a falburkolatokon a diófát, a mahagónit, a padlókon kézi csomózású szőnyegekkel, illetve aprólékosan kidolgozott márvány burkolatokkal.

A hajó szíve a Grand Lobby, ami a Cunard-hajók jellegzetessége. Ebből a háromszintes, elegáns térből érheted el a fontosabb bárokat, ide nyílik több közösségi helyiség. A központi tér fő helyén egy, magát a hajót ábrázoló bronz-dombormű nyújt kiváló lehetőséget a fotózkodásra.

A harmadik fedélzeten található, zöld márvánnyal és világos fa fali panelekkel díszített Royal Arcade oszlopon álló jellegzetes óráját a Dent & Co.-tól, Victoria királyné kedvenc óragyártójától rendelték, aki más mellett a Big Bent is készítette annak idején.

A hajó színháztermét a Royal Court Theatre-t a 19. századi nagy színházak ihlették, nehéz vörös bársonyfüggönyökkel, brokáttal, falfestményekkel és 16 privát erkéllyel, ahol karosszékekben elnyúlva, az ajándék pezsgőt kortyolva, zsúrszendvicseket és csokoládéba mártott epret majszolva élvezheted az előadásokat. A műsoron jellemzően ismert humoristák fellépései, zenés estek vannak.

Az étkezés kifinomult, rendkívül ízletes és változatos, de mivel a társaság ragaszkodik a hagyományokhoz, minden kabinkategóriához, pontosabban osztályhoz külön-külön éttermek tartoznak.

A hajón számtalan bárban csillapíthatod szomjadat, medencékben mártózhatsz meg, a gazdagon díszített különböző társalgókban táncórákon, ismeretterjesztő előadásokon vehetsz részt. A hajó spájában testben-lélekben felfrissülhetsz, de utána ki ne hagyd a teadélutánokat a Viktoria királynő Isle of Wight-i otthonának mintájára berendezett Queens Roomban!

Ha fitnesztermen kívül más mozgásra is vágynál, válaszhatod az 1920-30-as évek hajóin elterjedt sportokat: krokett, karikadobás, faütős tenisz.


Hol fogsz aludni? A kabinok

Az 1035 kabint, illetve lakosztályt három osztályba sorolják: Princess Grills, Britannica Club, Britannia. Vannak belső, tengeri kilátású ablakos, illetve erkélyes kabinok (ebből van a legtöbb), valamint lakosztályok. Minden kabin légkondicionált, fürdőszobás, találsz bennük széfet, kis kanapékat, telefont, tea és kávéfőzőgépeket, íróasztalt székkel. A fürdőszobában hajszárító, pamut fürdőköntös, papucs, Penhalington’s Quercus tisztálkodószerek állnak a rendelkezésedre. A standard kabinokban a két összetolható, illetve minden más ágy is különlegesen kényelmes, Sealy Posturepedic matraccal szerelt. Számos kabinkategória elérhető akadálymentes változatban is, illetve kilenc egyszemélyes kabint is kínál a hajó.

Belső kabinok
A tökéletes, zavartalan pihenés helyszíne, kis járható gardróbbal, 14,5-22.5 négyzetméter alapterületen.

Kabinok tengeri kilátással
Ha kedveled a kilátást és a tökéletes nyugalmat. Két szekrénnyel, egy asztallal, éjjeliszekrénnyel, kétszemélyes kanapéval és kisasztallal felszerelt. 17-19 négyzetméteresek közül válogathatsz.

Erkélyes kabinok
Ha szeretnéd a reggeli kávét, az ötórai teát a szabad levegőn, de privát környezetben meginni. A nappali térben kétszemélyes kanapén nyújtózhatsz el, de van öltözőasztalka, éjjeliszekrények is. Az erkélyajtó padlótól plafonig érő üveg, kinyitva akadálytalanul áradhat befelé a friss tengeri levegő, az erkélymellvéd is üvegből van, vagyis végtelen a kilátás.

Princess Grill minilakosztályok
Ha nagyobb térre vágysz. A balkonos kabinok tágabb változatai 31-47,5 négyzetméteresek. Különösen szépen díszített tágas nappalival, sok tárolóhellyel, a fürdőszobában káddal, szivaccsal. Ha ide foglalsz minden nap friss gyümölcskosárral lep meg a személyzet, és biztosítják a számodra legkényelmesebb méretű párnát. Reggeli, ebéd és vacsora a Princess Grillben, a 11. emeleten.

Queens Grill lakosztályok
Ha a luxus és tágas terek híve vagy. Ide tartozik négy Grand és két Master, 35 Penthouse, 16 Queens lakosztály. Minden lakosztályhoz jár komornyikszolgáltatás, elsőségi be- és kiszállás, behajózáskor ajándék pezsgő, eperrel, bonbonnal és minibár. Minden nap friss gyümölcskosárral, orchideával, vacsora előtt pedig zsúrszendvicsekkel lep meg a személyzet.

Queens Grill lakosztályok
45-72 négyzetméteresek, a fürdőszobában külön zuhanyzórésszel, a szobában külön nappalival és verandával.

Queens Grill Penthouse
Nagy nappalival, hálószobával, verandával, 47 és 63 négyzetméter között. A teljesüveg ablakokon és erkélyajtón keresztül akadálytalanul szemlélheted a végtelen óceán hullámait. A fürdőszobában pezsgőfürdős kád fogad.

Queens Grill Master
Több mint száz négyzetméternyi tömény luxus, sok-sok márvánnyal, óriási nappalival, külön étkezővel, teakfaburkolatú erkélyekkel, tengeri kilátású pezsgőfürdővel.

Queens Grill Grand
Nem csak 178-198 négyzetméteres nagyságuk miatt a hajó legexkluzívabb lakosztályai, teljesen teakborítású erkélyekkel, saját koktélbárral. A fő hálószobához (két hálószobás) gardrób csatlakozik, a nappaliban luxuskategóriás bútorok, a fürdőszoba fekete márványborítást kapott, az ablak melletti kádból fürdőzve szemlélheted a kilátást. Mind a négyet a Cunard klasszikus hajóiról nevezték el: Aquitania, Berengaria, Mauretania, Laconia.

Mikor válaszd ezt a hajót?

Ha szeretnél belekóstolni az óceánjárók aranykorának hangulatába, teadélutánokkal, arisztokrata kastélyokba illő bálokkal és végtelen bridzs-partikkal.


A Queen Victoria kiemelt szolgáltatásai

•    éttermek
•    színház
•    bálterem
•    ékszerboltok és parfümériák
•    táncórák
•    élőzene
•    Cunardia múzeum
•    kaszinó
•    bárok
•    kávézók
•    teadélután a királynői szobában
•    télikert
•    spa
•    szivarszoba
•    medencék
•    kártyaszoba
•    könyvtár
•    spa
•    fitneszterem Queen Victoria hajóutak