Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok

Cunard

Cunard
Az egyik legrégebbi, ma is működő hajótársaság, gazdag történelemmel és hagyományokkal. A jellegzetes, vörös-fekete színű kéményekről messziről felismerhető hajóik eleinte a brit Royal Maillel szerződésben álló postagőzösökként szelték az Atlanti-óceánt, majd Európa és Amerika közötti kereskedelem és utazás főszereplőivé, egyben az amerikai álmot kergető kivándorló milliók fő szállítóivá is váltak. A hajók felső szintjein arisztokraták, gyárosok, diplomaták, államférfiak, nagyvilági ifjak, szerencsevadászok, a fedélközben a nagy utazástól sorsuk jobbra fordulását váró, sokszor nincstelen százezrek utaztak a lehetőségek földje felé.

A Cunard építette a 20. század hajnalának legendás, a korabeli versenytársakat méretben és sebességben is lepipáló óriásgőzöseit, a Mauritaniát és Lusitaniát, Carpathia nevű gőzösük pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett a Titanic szerencsétlenségét túlélő utasok kimentésében.

A világháborúkból is kivették a részüket, részben mint casus belli - a Lusitania német tengeralattjáró általi elsüllyesztése nagyban hozzájárult az USA belépéshez az első világháborúba -, és nagyobb részben, mint az utánpótlás és a katonák szállítói - Winston Churchill egykori brit kormányfő szerint csak akkori zászlóshajójuk, a Queen Mary egymaga egy évvel rövidítette le a második világháborút, olyan sok amerikai katonát szállított Európa felé.

Az óceánjárók aranykorának legendás hajótársaságai közül a Cunard szinte egyedüliként élte túl a háborúkkal, gazdasági válságokkal súlyosbított 20. századot, és az óceánhajózás lökhajtásos utasszállító repülőgépek révén beköszöntött alkonyát. A Cunard a Carnival óriáscég tulajdonaként, de ma is az Atlanti-óceán két partja közötti hajóforgalom etalonja, annál is inkább, mert ők az egyetlen hajótársaság, ami rendszeres járatot üzemeltet Európa és Észak-Amerika között. Így joggal mondhatják: övék az egyetlen igazi óceánjáró, a nagyszerű Queen Mary 2.

A Queen Mary 2 a világ jelenleg legnagyobb óceánjárója, ami a Cunard másik két hajója, a Queen Elizabeth és Queen Victoria mellett a patinás névhez hűen viszi tovább a hagyományt: a brit eleganciát, a maradéktalan kiszolgálást, a páratlan helykínálatot.

Ha felszállsz egy Cunard-hajóra, az első, ami feltűnik, a gazdagon mért terek: sem a tágas napozóteraszon, sem a gyönyörűen megvilágított átriumokban nem fogsz tumultusba kerülni, biztos lehetsz benne, hogy találsz magadnak egy békés sarkot a pihenésre, szemlélődésre.

A társaság hajóin töltött esték varázslatosak, a Royal Nights (kb. királyi estélyek) báljai a Cunard-élmény meghatározó elemei. Az Ascoti derbihez illő ruha- és kalapkölteményekben tündöklő utastársak körében igazi nagyvilági mulatság beszállni a táncba a tengerek legnagyobb báltermében a Queen Mary 2-n.

És akkor még nem is esett szó a többszörösen díjnyertes, exkluzív eseményekkel, sokat emlegetett szárazföldi kirándulásokkal gazdagított, válogatott kikötőket érintő hajóutakról, vagy más izgalmas fedélzeti programokról, legyen szó a londoni Westend előadásait idéző színpadi produkciókról, vagy divatikonok, NASA-űrhajósok előadásairól.

De mi lehetne britebb egy patinás brit hajón a teadélutánoknál? Amikor fehér kesztyűs felszolgálók töltik a csészédbe a legfinomabb angol teát, amit ízletes falatszendvicsek és sütemények társaságában fogyaszthatsz, miközben a háttérben diszkrét hárfamuzsika szól, a hajó pedig megállíthatatlanul szeli a valamelyik óceán habjait. Az Atlanti-óceán átszelésén kívül földkörüli útra is indulhatsz a Cunarddal. A Queen Victoria 3 hónap alatt hajózik el Floridából nyugati irányba: a Panama-csatornán, a Csendes- és az Indiai-óceánon át, Afrika déli sarkát megkerülve Dél-Angliába.

Ha pedig az USA-ba készülsz, nem érkezhetsz stílusosabban annál, mint a szabadságszobor lábánál elhajózva befutni New York kikötőjébe egy olyan társaság hajóján, ami több mint 170 éve folyamatosan járja ezt az útvonalat. Ma kizárólag a Cunard révén, a Queen Mary 2 fedélzetén élheted át ezt a páratlan élményt!

A hajótársaság hajói