Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok

Princess Cruises

elegancia és világjárás

Princess Cruises
A Princess Cruises pár évtized alatt vált a világ egyik legnagyobb tengeri turistautakat szervező hajótársaságává. Egy alig 6000 tonnás charter-hajóval indultak 1965-ben - ami eredetileg a kanadai Pacific Railwaysé volt. Első útjaikon Los Angelest kötötték össze a Mexikói Riviérával. A társaság az eredetileg 1980-as évek elején futott, és világszerte műsorra tűzött rendkívül népszerű amerikai tévésorozatnak, a Love Boatnak köszönhetően lett ismert, amelyben az ő hajójuk, a Pacific Princess szerepelt.

Jelenleg öt hajóosztályban 17 hajójuk a szeli a hullámokat a világ szinte minden tengerén, és 300-nál is több kikötőt látogatnak rendszeresen.

A Princess Cruises hajói

Az R Class egyetlen, kisebb méretű hajója, a legendás Pacific Princess egzotikus tájakra visz el, kishajós élményeket kínálva, de luxuskörülmények között. Akár 107 napos világkerülő útra is befizethetsz rá. A Coral Class-ba tartozó Coral Princess és Island Princess az Antarktisz, Alaszka, a Karibi-szigetvilág és Nyugat-Európa között ingázik, akár a Panama-csatornán is átkelhetsz velük.

A Sun Class két hajója, a Sun Princess és a Sea Princess tágas gyerekjátszóházairól, erkélyes kabinjaik nagy számáról ismertek. Elsősorban Délkelet-Ázsia és Ausztrália térségében foglalhatsz rájuk utakat.

A Grand Class kilenc hajója - a Grand-, a Caribbean, a Crown, a Diamond, az Emerald, a Golden, a Star, a Sapphire és a Ruby Princess - új korszakot hozott a hajótársaság életében. Itt debütáltak azok a fedélzeti programok és látványosságok, amik a társaság megkülönböztető jegyeként a többi Princess hajón is megjelentek: a fedélzeti szabadtéri mozi (Movies Under the Stars), a csak felnőtteknek fenntartott napozófedélzet (a Sanctuary) és a minilakosztályok kiugró erkélyei.

A Royal Class hajói - a Royal, Regal, a Majestic és hamarosan a Sky Princess - a legújabb trendeket követik vagy inkább diktálják: a hullámok fölé kanyarodó üvegfolyosó, a kibővített központi tér, a Piazza és az interaktív televízióstúdió, a Princess Live!

Az utóbbi két hajóosztály tagjai a karibi szigetvilágban, Nyugat-Európában, a Földközi-tengeren, az észak-amerikai kontinens nyugati partvidékén, Ázsiában, Ausztráliában hajóznak - a világ szinte minden tengerén kínálnak rájuk utakat.

A Princess Cruises konyhája is legendás, nem csak mert a nagy étkezők mellett kisebb specializált éttermek széles választékát kínálják, hanem azért is, mert a Share trend alatt futó étteremláncuk szakmai vezetője, Curtis Stone világhírű séf, illetve az egyes hajókon megtalálható Salty Dog Gastropubhoz is megnyertek egy másik díjnyertes séfet, az argentin gyökerű Ernesto Uchimorát.

Ha a Princessről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a hatalmas népszerűségre szert tett fejlesztésük, a Piazza mellett. A Piazza egy olasz kisváros főterének nagyvonalú másolata a Princess-hajók szívében. Itt az utasok fesztelenül sétálgathatnak, lézenghetnek egy éttermek, klubok, kávézók, övezte közösségi térben, miközben alkalmanként zenés és más szórakoztató műsorokat is élvezhetnek.

A társaság a kényelemre is nagy hangsúlyt fektet. Ágyaik matracait ortopédiai szakemberek segítségével dolgozták olyanra, hogy mindig jó alvás essen rajtuk, a hajókon elérhető spa-szolgáltatások és testfrissítő kezelések pedig világszínvonalúak.

A hajótársaság folyamatosan fejleszt, egyik legfrissebb technológiai újításuk az Ocean medallion, ami tulajdonképpen egy okos chip-karkötő, egyfajta digitális asszisztens, aminek segítségével - bizonyos hajókon - ebédet rendelhetsz a medence mellé, megtalálhatod hozzátartozóidat a fedélzeten, közvetlenebb kapcsolatot alakíthatsz ki a személyzettel, egyszerűen választhatsz a szárazföldi programok közül végig az utazásod során, és gördülékenyebbé teheted a be- és kihajózást.

2019 során bemutatkozó új hajójuk, a Sky Princess a 21. századi technológiát ötvözi a legújabb trendekkel. Konyháit a 3 Michelin-csillaggal büszkélkedhető Emmanuel Renaut, illetve az olasz sztárséf Angelo Auriana felügyeli, kabinjainak 80 százaléka erkélyes lesz, a fejedelmi kényelmet nyújtó Sky lakosztály terasza pedig rekorder az óceánjárók között.
 
Hajóútkell

Véleménye

A hajók elegáns volta és a különleges útvonalak miatt elsősorban igényesebb utasainknak, valamint az igazi világjáróknak és felfedezőknek ajánljuk. A hajókon az átlagéletkor jellemzően 45 év körül van. Bár vannak a hajón gyermekprogramok és a kicsiknek ajánlott szolgáltatások, kisgyerekesek családoknak más hajótársaságot ajánlanánk. A hajó stílusa miatt jellemzően elegáns megjelenés javasolt. Általában a Princess hajóutak – a többi társasághoz képest - drágábbak, de valóban minőségi kiszolgálást nyújtanak. A különleges útvonalakat (Panama-csatorna, Antarktisz, ázsiai és ausztráliai útvonalak) mindenképpen érdemes minél korábban foglalni! A kabinok nagyobb része balkonos, így mindenképpen érdemes figyelmet fordítani az aktuálisan foglalható kabinokra és akciókra, mert egy balkonos kabin gyakran alig kerül többe egy belső kabinnál.