Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajótársaságok

Royal Caribbean

az óriáshajók társasága

Royal Caribbean
A Royal Caribbean Cruiseline elsősorban az innovatív óriáshajóiról híres, tengerjárói a legnagyobbak, szolgáltatásai egyedülállóak.

Az 1969 óta működő hajóstársaság filozófiája szerint a folyamatos megújulás, az elképzelések és álmok megvalósulása az emlékezetes vakáció alapja, ezért a Royal Caribbean Cruiseline elsősorban az innovatív óriáshajóiról híres. A társaság építtette 220 000 tonnás, 5 400 utazót befogadni képes tengerjárók jelenleg a legnagyobbak az óceánokon.A 2010. decemberében átadott Allure of the Seas 16 szintes. Elképesztő méretei és technikai adatai mellett hihetetlen újdonságok vannak a fedélzeten mint pl. a természetes fénnyel ellátott, élő növényekkel beültetett Central Park, vizi színház, galériás lakosztályok, a szintek közt mozgó bár.
Különlegességei:
- Egyedülálló fedélzeti szolgáltatások: falmászás, korcsolyázás, szörf-szimulátor, parkok, vizi színház, drótkötélpálya, görkoripálya, stb.
- A gyerekeket 7 korosztályra bontva várják a nekik megfelelő programokkal és játékokkal. A legújabb hajókon már bevezették a családi vacsora lehetőségét, amivel a gyerekes családok a nekik megfelelő időpontban együtt ehetnek, gyorsan kiszolgálják a kicsiket, akik utána új barátaikkal játszhatnak, amíg a szülők is megvacsoráznak.
- A Vitality Wellness program keretében jól felszerelt edzőterem, egészséges étkezési lehetőségek, életviteli tanácsadás és a legkülönbözőbb fitneszprogramok várják a kick-boxtól a jógáig.
- A hajótársaság hajóit 6 osztályba sorolja. Az osztályokon belüli hajók ikrek, azaz felépítésileg és berendezésileg is teljesen egyformák. A Sovereign osztály a család legrégebbi tagja 2 kisebb és barátságosabb hajóval; a Vision osztály összesen 10 hajója már több szolgáltatással, tágasabb és világosabb terekkel rendelkezik, de még mindig emberléptékűek. A változás a Voyager osztály 5 hajójával kezdődik, ahol már sziklamászófallal és a hajó közepén egy igazi promenáddal találkozhatunk. Ezt követi a Freedom osztály 3, majd az Oasis osztály 2 hajója. Ezeknek a hajóknak a befogadóképessége is jelentősen nagyobb, szolgáltatásaik közt minden elképzelhetőt megtalálhatunk.
- A kabinok elhelyezkedésénél az újabb hajókon figyeljenek rá, hogy nem csak a másutt megszokott külső, belső, balkonos kabinok és lakosztályok foglalhatók; hanem kétszinted családi lakosztályok és promenádra néző kabinok is foglalhatók.

 
Hajóútkell

Véleménye

Az innovatív hajók mellett szeretnénk kiemelni a társaság különleges útvonalait: Alaszka, az Arab Emírségek és Ázsia partjai mentén szinte egyedülálló programok foglalhatók. A legnagyobb óriáshajókat azonban leginkább azoknak ajánljuk, akik már jártak hajóúton és kifejezetten az újdonságokra kíváncsiak. Az első hajóútjukra indulók inkább kisebb hajót válasszanak, mert azoknak a szolgáltatásait sem lehet egy hét alatt felfedezni. Érdemes meggondolnia, hogy a látványos kikötők mellett vajon mennyi ideje jut a sziklamászófal, a görkorcsolyapálya vagy egyéb extra programok kipróbálására. Panelban lakóknak semmiképp nem ajánljuk a promenádra néző kabinokat, mert azokból még közelebbről látja a szemközti lakókat, mint otthon és feltételezhetően nem erre vágyik a nyaralása alatt.