Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hajóút gyerekekkel úticél

Hajóút gyerekekkel

0 találat Képzeld el a következőt: napfényes időben Apa sörrel a kezében nézi a meccset, Anya lazít a pezsgőfürdőben, miközben a gyerek kedvére csúszdázik. El tudod képzelni? Neeem? Akkor ideje újragondolni a családi nyaralást!
Gyerekekkel mindig emlékezetes a nyaralás - viszont a szülők számára ritkán pihentetők. Ha meg akarsz győződni arról, hogy lehet másképp is, foglaljatok hajóutat! Hogy miért menjetek hajóútra gyerekekkel?
  • nem kell folyton takarítani, pakolni
  • nem kell apartmanba menni, csak mert a gyerek nem abban az időben vagy nem azt enné, amit a szállás kínál
  • nem kell azon gondolkodnod melyik nap mit találj ki a család kisebb tagjainak, hogy ők is jól érezzék magukat
  • kisgyerekkel sem kell a fél háztartást magaddal cipelni
 

Mit kapsz még, ha hajóutat foglalsz a családnak?

  • nyugodtan napozhatsz/nézheted a meccset, amíg a gyerekek csúszdáznak, sportolnak vagy a kortársaikkal játszanak
  • nem kell aggódnod a nasizás miatt: a hajón szinte bármikor lehet enni, ha a két főétkezés közt épp pizzára, sült krumplira vagy fagyira vágyik a gyerek, csak kérnie kell (és Te nem fizetsz ezért külön, mert ezek az árban vannak)
  • a Te gyermeked sem szeret órákig a vacsoraasztalnál ülni? sebaj, vannak olyan hajók, ahol a családi vacsora során a gyerekek nagyon gyorsan megkapják a választott ételeket, majd a gyerekklub animátorai elviszik őket játszani, amíg megvacsoráztok. Emlékszel rá mikor ettetek utoljára nyugodtan, kettesben?

Milyen gyerekkedvezmények vannak?

Először is rögtön szögezzük le, hogy minden gyerekkedvezmény csak 2 felnőttel egy kabinban pótágyon utazó gyerekekre érvényes.
A Costánál minden 18 év alatti gyermek ingyenes, azaz csak kikötői illetéket fizet. Azt azonban tudni kell, hogy főszezonban (pl. a Földközi-tengeren július-augusztusban) a pótágyas kabinokban sokszor a felnőttek ára jóval magasabb, mint a normál kétágyas kabinokban. Az iskolai szünetekre általában remek ajánlatokkal várnak!
Az MSC hajótársaságnál már csak 12 éves korig utazhatnak ingyenesen (csak kikötői illetéket fizetve) a gyermekek; a 12-18 év közöttiek viszont jelentős kedvezményeket kaphatnak.
A Royal Caribbean International hajótársaságnál csak bizonyos hajókon és indulási időpontokon ingyenesek a 12 éven aluliak, minden más esetben pótágyárat fizetnek.
A Norwegian hajóin 18 éves korig tart a gyerekkedvezmény, aminek az összege szinte hajónként és indulásonként változik. Egyes esetekben akár 99 EUR-ért is utazhatnak a gyerekek, de vannak esetek amikor a felnőttár felét fizetik.
Az összes többi hajótársaságnál nincs ilyen jelentős mérékű gyerekkedvezmény, néhány kivételtől eltekintve ugyanolyan árat fizetnek a gyerekek, mintha egy 3. vagy 4. felnőtt utazna a kabinban pótágyon.

Egy felnőtt + egy gyerek

Van néhány hajótársaság, amelyik tisztában van vele, hogy sok családban csak 1 felnőtt van egy vagy több gyerekkel. Nekik igyekeznek azzal kedvezni, hogy speciális árat kínálnak; azaz 1 felnőtt és 1 gyerek nem két teljes árat fizet, hanem annál kb. 20-60%-kal kedvezőbbet. Sajnos ilyen árakat nem ajánlanak fel minden hajóra és minden indulási időpontra, de ha rugalmasak vagytok, akkor lehet találni ilyen ajánlatokat az MSC, a Costa és a Pullmantur hajóira.

Mikor foglaljatok?

Egyszerűen és röviden minél hamarabb. A legtöbb hajón – még az olyan családbarát hajókon is, mint a Costa, az Msc, Disney, Norwegian és a Royal Caribbean – korlátozott a pótágyas kabinok száma. Fontos tudni, hogy a hajókon nem tologathatják a pótágyakat ide-oda, mint egy szállodában, hiszen a legtöbb kabinban a pótágyak a falból lenyithatók, és a kinyitható kanapékat sem lehet csak úgy ide-oda rakosgatni (mert nem is minden kabintípusba férnek be).
Biztonsági okokból a gyerekek létszáma is korlátozott a hajókon, ezért tényleg minél előbb foglalsz, annál valószínűbb, hogy lesz hely, ráadásul előre foglalva még a legkedvezőbb árak is elérhetők.

Kinek melyik hajó való?

Bár a hajóút kiválasztásában nyilván döntő szerepe van az úticélnak is; ha egy térségben több hajó közül is lehet választani, feltétlenül alaposan nézzétek meg, melyik hajónak milyen szolgáltatásai vannak, hogy az egész család jól érezze magát!
  • 6 hónapostól 3 éves korig leginkább a Costa, Msc, Disney és Norwegian hajókat javasolnánk a miniklub és a piciknek is elérhető szolgáltatások (pl. kismedence, vizes játékok) miatt.
  • a kisgyerekeknek (kb. 3-12 éves korig) a Disney, Msc, Norwegian, Costa és a kisebb Royal hajók jöhetnek számításba. Ebben a korosztályban számíthat a kedvenc Disney vagy Dreamworks figurákkal való találkozás, a sportolási lehetőségek (pl. koripálya, labdajátékok), a szabadtéri játékok, csúszdák, stb.
  • a 11-18 év közöttieknek az újabb Royal Caribbean hajókat (Oasis és Qantum osztályú hajók), a Norwegian nagyobb és a Carnival újabb hajóit ajánlanánk. Természetesen ez a korosztály a korábban említett hajókon is jól érezheti magát, viszont ezeken a hajókon sok olyan lehetőség van, amihez ők már elég nagyok (magasságban, súlyban és érdeklődésben) mint pl. a szabadesés-szimulátor, a kötélpálya, stb.
Természetesen az itt felsorolt korhatárok nem szigorúak, de így könnyebb jeleznünk, hogy a rengeteg szolgáltatás közül azokra érdemes figyelned, amiket a gyermek valóban kipróbálhat.