A Royal Caribbean hajótársaság tengerjáróin a teljeskörű kikapcsolódásé és szórakoztatásé a főszerep. Velük utazva különleges kalandok és rengeteg szervezett program vár a fedélzeten és a szárazföldön egyaránt.

Hajóikkal ellátogathatsz jónéhány nem hétköznapi helyre is, de most inkább a klasszikus tengerparti utazásokra koncentrálunk. Ebben a cikkben megismerhetsz három igazán kivételes hajót, melyekkel valóban felejthetetlen élmény lesz a karibi kiruccanás.  

Adventure of the Seas

Az Adventure of the Seas a világ egyik legnépszerűbb óceánjárója. Nem is csoda: fedélzetén elképesztően változatos kikapcsolódási lehetőségek várnak, akár a családoddal, akár a pároddal utazol. Az Adventure több, mint háromezer utas első osztályú ellátásáról képes gondoskodni a zsúfoltság érzete nélkül.  

A fedélzeten mindent megtaláltok, akár aktív pihenésre, akár valódi kényeztetésre vágytok. Megtanulhattok szörfözni, de kosarazhattok vagy korcsolyázhattok is – és ez csak néhány a hajón elérhető számos sportolási lehetőség közül.

A gyerekeknek egész úton el sem kell mozdulniuk az aquapark óriáscsúszdáitól. A különleges wellness részlegen pedig relaxáló masszázson és kozmetikai kezeléseken vehettek rész.

Ha csodálatos tengerparti kiruccanásra vágytok, az Adventure of the Seas fedélzetén bejárhatjátok a Kelet-Karib térség strandjait, mindössze 9 nap alatt. Azúrkék tenger és fehér homok vár rátok Labadee és San Juan partjainál.

Életre szóló élményeket szerezhettek a gyerekeknek, ha a Bahamákat látogatjátok meg az Adventure-rel. 2019 májusától kezdve ugyanis a körút egyik állomása az egész napos látogatás a CocoCay víziparkban – tökéletes nap a gyerekeknek és a szüleiknek is.

A CocoCay igazi vízi paradicsom családok számára. Itt található Észak-Amerika legnagyobb vízicsúszdája illetve a Karib-térség legnagyobb édesvízi- és hullámmedencéje is. Ha pedig fentről csodálnátok meg a Bahamákat, CocoCayből hőlégballonnal emelkedhettek csaknem 140 méter magasra. 

Grandeur of the Seas

A Grandeur of the Seas nevében már benne is van a lényeg: ennek a hajónak a fedélzetén valóban grandiózus élményekre számíthatsz. A Grandeur leggyakrabban az USA keleti partjain közlekedik, útjai Baltimore-ból indulnak. A hajón kínált szórakozási lehetőségek pedig ennek megfelelően az amerikai kultúra legjavát képviselik.

A hajón töltött időben Broadway és táncelőadásokat nézhettek meg, próbára tehetitek a szerencséteket a Las Vegas hangulatát idéző kaszinóban, de kipróbálhatjátok magatokat a sziklamászó falon is. A kreativitásotokat is kibontakoztathatjátok a fedélzeti workshopokon – megtanulhattok ékszereket készíteni, de akár főzőtanfolyamon is részt vehettek.

Baltimore-ból indulva a hajó 10 nap alatt bejárja a rejtélyes Bermudákat, ahol a szabadtéri kalandoké a főszerep. Kikötés után golfozhattok, búvárkodva felfedezhetitek a tenger élővilágát, de megnézhettek gyarmati nevezetességeket is.

Empress of the Seas

Az Empress of the Seas a Royal Caribbean legkisebb és legrégebben épített hajója, melyet kimondottan rövidebb utazásokra terveztek. Mérete és kora azonban nem áll majd a tökéletes nyaralás útjába. Klasszikus eleganciával és teljes kényelemmel várja utasait.

Az Empress leggyakrabban Kuba partjainál és a nyugat-karibi térségben utazik. A kubai életérzésre pedig nem is kell a partaszállásig várni, mert a fedélzeti programok is javarészt a szigetország világát idézik.

Ha a pároddal egy igazán romantikus kalandra utaznál, az Empress útjaiban nem fogtok csalódni. Részt vehettek például a Miamiból induló, 9 napos kubai körutazáson, ahol valóban belekóstolhattok a sziget különleges hangulatába. Havanna és Cienfuegos meglátogatása után engedjétek, hogy elvarázsoljon titeket a kubai salsa forró ritmusa a fedélzeti élőzenés táncesteken.