A Royal Caribbean hajótársaság hazánkban is viszonylag széles körben ismert. Ez nem is csoda, hiszen hatalmas méretű és innovatív kialakítású tengerjárókkal várják az utasokat, fedélzeti szolgáltatásaik pedig egészen egyedülállóak.

Ha Royal Caribbean hajóútra készülsz, érdemes néhány dolgot még az indulás előtt megtervezni és lefoglalni. Egyrészt így biztosítod be a helyed, másrészt kedvezményes árakat is elcsíphetsz, ha jókor foglalsz. Cikkünkben összegyűjtöttük a négy legfontosabb dolgot, amiről érdemes előre gondoskodni.

Italcsomag

A Royal Caribbean fedélzetén beletartoznak az árba az alapvető italok, tehát például a víz, limonádé, tea, kávé. Ezek persze passzolnak egy átlagos reggelihez és a napközbeni szomjoltásra is tökéletesen alkalmasak.

Más azonban a helyzet, ha például egyik este a pároddal pezsgőznél, vagy éppen a gyerekek rágják le a füled valamilyen cukros üdítőért. Az alkoholos italok és üdítők ugyanis nincsenek benne az alapcsomagban. Pedig a várva várt tengeri utazáson, egy óriáshajó fedélzetén ki ne csábulna el szívesen egy koktélra?

A fedélzeten persze bármikor vásárolhattok üdítőket és alkoholt, ezek ára azonban rendkívül borsos lehet. Ha nem akartok kellemetlenül magas számlával találkozni utazásotok végén, érdemes előre italcsomagot foglalni.  

A Royal Caribbean hajóin háromféle italcsomagból választhattok, melyek ára napi 13 és 70 dollár között mozog. Ezeket érdemes még az utazás előtt végigböngészni és kiválasztani közülük a hozzátok illőt, hogy ne érjen meglepetés a fedélzeten.

Kirándulások

A hajós utazás egyik legizgalmasabb része mindig az, hogy mi is vár benneteket a szárazföldre lépve. Akár Új-Zéland északi szigetét látogatjátok meg, akár Hawaii felé utaztok, felejthetetlen kirándulásokon vehettek majd részt.  

A hajóról leszállva előzetes szervezés nélkül ti magatok is bejárhatjátok az adott várost, vagy kirándulhattok helyi szervezőkkel is. Ezek azonban nem mindig olyan megbízhatóak mint a fedélzeten szervezettek és nem is annyira változatosak.

A Royal Caribbean hajóin különböző kirándulás-csomagokból választhatsz. Ezek a különböző érdeklődésnek és aktivitási szintnek megfelelően vannak összeállítva. A lazább, sétálós városnézéstől kezdve a fárasztóbb túraprogramokig széles a választék.

A gyerekeknek persze mind a városnézés, mind a túra megerőltető és unalmas lehet. Szerencsére számos szabadtéri, vagy akár víz alatti sport és kalandprogram közül is választhattok.

A Royal Caribbean kirándulásai és programjai nagyon népszerűek – foglaljatok előre, hogy ne maradjatok le róluk ti sem.

Spa és extra kényeztetés

A Royal Caribbean hajói híresek az egyedülálló és nagyon magas színvonalú wellness szolgáltatásaikról. A Vitality Spa területén teljes kényeztetésben lehet részed: masszíroztathatsz, jógázhatsz vagy szépítő kezeléseken vehetsz részt.

Az exkluzív kezelések, mint például a masszázs, igen hamar betelnek, ezért érdemes ezekből is már az indulás előtt lefoglalni egyet-kettőt. De ha nem tudod még itthon eldönteni melyik időpont lesz a legalkalmasabb Neked, figyeld a napi hírlevelet és csípd el az akciókat!

Különleges ételek

Egy Royal Caribbean hajón annyi finom fogás vár titeket az alap étkezések között, hogy nem fogtok ráunni. Azonban mindenképpen érdemes kipróbálni a fedélzeten található különleges éttermek legalább egyikét is. Ha valódi gourmet élményt kerestek, vagy csak szívesen kiöltöznétek a vacsorához, akár egy díjnyertes séf hatfogásos menüjéből is szemezgethettek.

Ezekbe a rendkívül népszerű éttermekbe viszont mindenképpen érdemes előre helyet foglalnotok. Különösen igaz ez akkor, ha valamilyen alkalmat ünnepeltek – a nászutatokon vagytok, vagy a család egyik tagjának épp születésnapja van.