Hajós utazáson gondolkodsz? Ez az 5 tény segíthet dűlőre jutni

Élményekkel teli, ám pihentető nyaralást tervezel?
Van egy jó hírünk: egy hajóút során ez vár rád – ha mégis bizonytalankodsz, olvasd el ezt a cikket, amelyben összegyűjtöttük neked az 5 mellette szóló nyomós érvet.

1. Világjárás fárasztó zötykölődés nélkül
Tegyük fel, hogy kitaláltad, hova mennél a családdal vagy a pároddal. De van egy kis bökkenő: csak odajutni másfél nap.

Arról nem is beszélve, hogy vagy buszon kell zötykölődnötök, vagy valakinek be kell vállalnia a több órás vezetést. És mire kiheveritek az utazás fáradalmait, már jöhettek is vissza. Akár a nászutadra készülsz, akár az éves családi nyaralást tervezgeted, az utazás hosszas és kellemetlen tortúrával érhet fel – különösen a nyári hőségben.

Kivéve akkor, ha a hajót választjátok, ugyanis egy tengeri hajón az utazás is élmény. Ami fokozottan igaz, ha körút mellett teszitek le a voksotokat, melynek akár hat állomása is lehet.

Képzeld el, hogy a  nyári kánikulában átvezetett vagy átbuszozott nap helyett szórakozás és pihenés előzi meg a Karibi felfedezőút vagy a mediterrán körút következő állomását  – egy hajóúton pontosan ez vár rád.

2: Kényelmes alvás utazás közben (is)
Van, aki a repülőn harmonikapózban vagy a buszon kétrét görnyedve is képes elaludni. De ha te sem tartozol a ritka kivételek közé, akkor jó eséllyel alvásmentes, kimerítő utazás vár rád.

Szerencsére a karikás szemeket és a konstans ásítozást kisimult arcbőrre cserélheted, ha a hajó nyugalmát választod. Amíg a hajó éjjel szeli a tengert, te békésen kipihenheted magad a kabinodban, egy kényelmes ágyban. Így nem kell attól tartanod, hogy a reggeli érkezés után álmosan kóvályogva telik majd a városnézés, vagy kirándulás.

3: Étteremben enni – akár minden nap
Vakáció ide vagy oda, enni kell. De hol és mit?
 Apartmanban a család apraja nagyja akkor és azt eheti, amit akar, viszont ez szinte mindennapos főzőcskézést jelent – aminek kevés köze van a kikapcsolódáshoz. A szállodában viszont az ottani választékhoz és időbeosztáshoz lesztek kötve, ami főleg a gyerekeknek jelenthet gondot.

A tengeri hajók fedélzetén a világ konyháinak változatos ízvilágából csemegézhettek, általában napi 24 órában. Igazi gasztrotúrában lehet részetek, és ehhez a hajót sem kell elhagynotok.
Persze kikötés után még egy löketet kaphatnak az ízlelőbimbóitok, hiszen akár belekóstolhattok a helyi konyha specialitásaiba is.

4: Szórakozás a vízen...
A tengeri hajó úti cél és közlekedési eszköz egyben. Azt is mondhatjuk, hogy egy óriási, úszó szálloda, amely a folyamatos szórakoztatásodról gondoskodik, hiszen a fedélzeten minden korosztály talál neki való programot.

Akár színházba, moziba vagy vásárolgatni mennél, akár a medence partján koktéloznál, a lehetőség adott. A legjobb, hogy teljesen ellazulhatsz, mert ezalatt az idő alatt a gyerekeket animátorok, játszóházak és élménymedencék kötik le.
A hajón úgy lehettek együtt a családdal, hogy közben mindenki azt csinálhatja, amihez igazán kedve van. Nincs vezetés, főzőcskézés , és a gyerekek sem panaszkodnak az unalmas program miatt. Ilyen lehetőségek mellett az sem csoda, ha kikötéskor legszívesebben a fedélzeten maradnátok (de azt javasoljuk, hogy azért a kikötővárosokban is nézzetek szét).

5: ...élmények a szárazföldön
Partra szállva minden nap új látványosságot fedezhettek fel. Általában maguk a kikötővárosok is lenyűgöző látnivalókat tartogatnak, de ezek felfedezése mellett beiktathattok egy kisebb kirándulást is.

Részt vehetsz szervezett, vagy egyéni kirándulásokon és egyéb programokon, hogy a lehető legtöbbet hozd ki egy amúgy is tartalmas nyaralásból.