Hajóval utazni nem csak a fantasztikus úticélok miatt páratlan élmény, hanem a fedélzeti szolgáltatások miatt is. Egy percig sem fogtok unatkozni a családi nyaraláson. A hajók fürdőkomplexumai annyi izgalmat kínálnak, hogy alig fogod tudni előkeríteni a gyerekeket a medencéből.

Ebben a cikkben azokat a hajókat szedjük össze, amelyeken a legjobb csúszdák és medencék várnak rátok.

Norwegian Epic

Ez a hajó valóban epikus – mind méreteit, mind szolgáltatásait tekintve. Annyiféle szórakoztató program vár a fedélzeten, hogy azt se tudod majd, mit próbáljatok ki elsőnek.

A hajó aquaparkjában számos gyerek- és felnőttmedence vár, nem is beszélve a többemeletes csúszdákról. Az Epic Plunge a világ első tengeri tányércsúszdája, ami 60 méteres magasságával garantálja az izgalmas lecsúszást.

A Norwegian Epic egész évben szeli a tengereket, felfedezheted vele a mediterrán térség legszebb városait, de akár klasszikus karibi nyaralásra is elmehetsz a fedélzetén.

Msc Preziosa

Ez az óceánjáró minden elemében a klasszikus eleganciát képviseli, csakúgy, mint keresztanyja, Sophia Loren. Az egész hajót fényűző kényelem hatja át, közösségi terei muranoi üvegmozaik és kristálydíszítést kaptak.

A hajó legfelső fedélzetén pedig a fantasztikus kikapcsolódást kínáló Aurea Spa és a hatalmas vízipark kapnak helyet. Itt található a tengerek egyik leghosszabb vízicsúszdája, a szupergyors Vertigo. Ezen a 120 méteres óriáscsúszdán egyesével lehet lecsúszni és különlegessége, hogy egy plexiüvegből gyártott szakasza hosszan kicsúszik a hajó oldalára, a tenger fölé is.

Ha az Msc Preziosaval utazol, választhatsz egészen közeli úticélt is, mint például Hollandia és Belgium, de bejárhatod vele a Dél-Karib térséget is.

Disney Fantasy

Ezen a hajón minden fantázia valósággá válhat – főleg, de nem csak a gyerekeknek. A Disney Fantasy fedélzetén természetesen Disney-tematikájú medencékkel várják a kicsiket, a felnőttek pedig külön, gyerekmentes medencékben pihenhetnek.

A fedélzet Aqua Duck víziparkjában elképesztő csúszda vár rátok: a szinte teljes egészében átlátszó plexiből készült csúszdán úszógumival száguldhattok végig a hajó fedélzete fölött. Nem véletlenül hasonlítják ezt a csúszdát egy hullámvasúthoz – a 12. szinttől szédületes iramban siklanak végig az utasok, egészen a 4. szinten lévő medencéig.

A csúszdák és medencék mellett számos más lehetőségetek is lesz kifáradni ezen a hajón. Kosárlabda, minigolf, és Disney programok várnak rátok. A Disney Fantasy fedélzetén többek között a Bahamákra látogathattok el.

Carnival Panorama

Ha a Carnival Panorama-t választod, gyakorlatilag vadonatúj óceánjáróval utazhatsz, mert ez a hajó 2019 decemberében kezdi majd útját. Főleg azoknak ajánljuk, akik tényleg kedvelik az aktív, sőt, bulis kikapcsolódást, de ideális akkor is, ha tinédzser korú gyerekeiddel utazol.

A Panorama fedélzetén nem spóroltak a szórakozással: panorámás kötélpálya, függővasút és egy hatalmas vízi komplexum került a hajóra. Az óriás ikercsúszdák számos kanyarral és szédítő tempóval várják a kalandvágyókat – akár gyerekek, akár felnőttek.

A Carnival Panorama első meghirdetett útja a Mexikói Riviérára viszi az utasokat.

Harmony of the Seas

Cikkünk végére egy olyan csúszdát hagytunk, ami az igazán bátraknak való. Az Ultimate Abyss a tengerek egyetlen „száraz” csúszdája: sima utcai viseletben csúszhatsz le rajta – ha mersz. Inkább hasonlít egy hatalmas bobpályára, mint csúszdára. Ha összeszedted a bátorságod, sötét alagútban indulhatsz útnak és 10 emelet magasból száguldhatsz végig a csúszdán.

De a fedélzeti kalandok még itt sem érnek véget. Az Ultimate Abyss, a szörfszimulátor és az óriási gyerek aquapark mellett rátok vár még a Perfect Storm vízi csúszdakomplexum is. Itt a „tájfun” és „ciklon” testvércsúszdák sok helyen plexiből készült kanyarulataiban versenyezhettek.

A Harmony of the Seas jelenleg főképp a Karib-térségben közlekedik, fedélzetén meglátogathatod Mexikót és Hondurast is.