A Seychelle-szigetek egy valójában 115 apró kis szigetből álló, földi paradicsom. Olyan, tökéletes szépségű táj ez, ami a legedzettebb utazókat is elkápráztatja.

Ebben a cikkben összeszedjük a legjobb hajóutakat, amelyeken felfedezheted a Seychelle-szigetek titkait.

Yachttal a szigetek körül

Ha tökéletes nászutat tervezel a pároddal, vagy éppen csak kikerülnél az évközbeni forgatagból és eltöltenél egy hetet a Föld egyik legcsodálatosabb vidékén, akkor ezt a hajóutat neked találták ki.

Az álomút a legnagyobb, Mahe szigetről indul és az összes nagyobb szigetet érinti. Először a Sainte Anne sziget kerül sorra ezek közül, ami valójában egy méretes nemzeti park. Az állatrajongók imádni fogják, hiszen novembertől februárig ez a tengeri teknősök egyik kedvenc tojásrakó helye.

Igaz, a Seychelle-szigetek minden egyes tagja kedvez az állatbarátoknak. Az utazás következő állomása, a Cousin-sziget például a világon egyedüliként ad otthont a Seychelle-szigeteki poszátának. Emiatt a Bird Life International néhány évtizeddel ezelőtt megvette a szigetet és így mára annak teljes területe természetvédelmi övezet.

E sziget főleg azoknak való, akik valóban érintetlen formájában akarják megtapasztalni a trópusi természetet. A gránitsziklák tömbjei között csodálatos madarak ezrei fészkelnek, a sziget belső részét sűrű erdő borítja, otthont adva ezer másik fajnak, a szigetet övező mangrove mocsarakban pedig leginkább a tengeri tehenekhez hasonlítható, úgynevezett dugongok úszkálnak.

Ennyiből már talán egyértelmű, hogy a Seychelle-szigeteket nem érdemes és nem is lehetséges több ezer fős óceánjáróval be- vagy körbejárni. Egyrészt, az apró szigetek közé nem is férne el egy ekkora monstrum, másrészt a terület ökoszisztémája kiemelt védelmet élvez.

A Crystal Esprit fedélzetén azonban már nem egy elérhetetlen álom bejárni a földi paradicsomot. Ezen az óriásjachton mindent megtalálsz, ami a tökéletes nászúthoz, vagy éppen felfedezőúthoz szükséges.

Ezen a hajón tényleg úgy érezheted majd magad, mint egy sztár. Maroknyi utastárs, fantasztikus luxuslakosztályok, Michellin-inspirált étkezők és ultramagas színvonalú kiszolgálás vár rád. A szigetek csodáit pedig testközelből ismerheted meg, hiszen kajakkal, motorcsónakkal, de akár mini tengeralattjáróval is kalandra indulhatsz.

Valódi titkok nyomában

Ha kicsit több időd van és szeretnéd valóban feltárni a Seychelle-szigetek titkait, akkor ez a mindenre kitérő, kéthetes csúcsutazás lesz számodra a jó választás. Ezen az úton ugyanis nem csak az olyan nagy és híres szigeteket csodálhatod meg, mint Digue, de az olyan, fokozottan védett kincseket is, mint az Aldabra korallzátony.

Digue ad otthont a szigetvilág egyik legemblematikusabb helyszínének: a tengerpartnak, ahol a hófehér homokot különleges alakú gránittömbök és pálmafák törik meg. Az Aldabra zátony pedig a világ második legnagyobb korallzátonya. Búvárok figyelem! Ennél fantasztikusabb hely a merülésre talán nem is létezik.

A terület szinte érintetlen, gazdag élővilága éppúgy ámulatba ejt majd a víz alatt, ahogyan a víz felett is. Ezer és egy féle hal, kagylók és rákok, cápák és delfinek – és még ki tudja hány fajtájú, színű és alakú víziállat, amiket a Seychelle-szigeteken kívül maximum csak a könyvek lapjain láthatsz.

Ezután újabb apró és így a szélesebb közönség előtt rejtve maradt szigeteket járhatsz be: a Cosmodelo zátonyt, majd az Astove, Farquhar és Cerf szigeteket. Matuzsálemi teknősök, tengeri madarak és különleges rákok teszik majd még színesebbé ezt a páratlan utat.

A kuriózumnak számító utazáshoz pedig természetesen igazán különleges hajóra van szükség. A La Bougainville egy valóban extravagáns hajó, így nem lóg ki a Seychelle-szigetek luxus nyaralóinak sorából sem, sőt, szolgáltatásainak színvonala valószínűleg túl is szárnyalja a szigetek ötcsillagos szállodáiét.

Ezen a hajón nagyon nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem – ennek köszönhetően pedig teljesen egyedülálló módon belépést nyerhet a szigetek legjobban őrzött pontjaira is. A La Bougainville fedélzetén mindent a környezet megismerése és a luxus diktál.

Személyre szabott kirándulásokon ismerheted meg a szigetek élővilágát, a Natgeo saját fotósa segít ellőni a legjobb természetfotóidat, tapasztalt búvárok segítségével fedezheted fel a különleges korallzátonyokat – a nap végén pedig ultraluxus körülmények között töltődhetsz fel és pihenheted ki magad.

Ha kedvet kaptál, ne habozz – nézz körbe ajánlataink között és foglalj még ma!