Vannak olyan utazók, akik nem elégednek meg a Bahamák vagy akár Norvégia szépségeivel. Ők az igazi felfedezők, akik valóban meg akarják ismerni a Földet, még a legzordabb tájait is. Az ilyen vérbeli utazók bakancslistájáról pedig nem hiányozhat az Antarktisz – méghozzá hajóval.

Ebben a cikkben összeszedjük a legjobb expedíciós hajóutakat a Déli-sarkra.

Két hét a Silver Explorerrel

Az Antarktiszra főleg expedíciós hajók indulnak, de erről ne a múlt század felfedezőútjai jussanak az eszedbe. Ezek az expedíciós jachtok ugyanis általában még a tengeri hajók közül is kiemelkedő luxust kínálnak. Így nem csak a vérbeli felfedezők, de az igazán igényes utazók is megtalálják a számításukat egy ilyen úton.

Nincs ez máshogy a Silver Wind és a Silver Cloud hajókkal sem. Kifinomult belső terek, elegáns étterem és kényelmes luxuskabinok várnak ezen a hajón. A fedélzeten összesen 144-en utazhatnak, a 118 fős személyzet pedig a teljes körű kiszolgálásról gondoskodik. A Silversea hajóin saját inassal és ínycsiklandozó ételekkel gondoskodnak róla, hogy a kalandos nap után pihentetően teljen az este.

Márpedig kalandból nem lesz hiány. A legtöbb útvonal 10 éjszakás; de akár el is repülhetsz egy kis chartergéppel, lerövidítve az utat (és kihagyva a gyakran szeles Magellán-szorost) és onnan ismerheted meg a Déli sark igazán különleges vidékét.  A kirándulásokon pedig zodiac hajókba vagy kajakba szállva testközelből is találkozhatsz az Antarktisz csodáival.


Az Antarktisz és Chile fjordjai a Seabourn Venture-rel

Ha az Antarktisz önmagában nem lenne elég kalandos, ezen az utazáson a Föld egy másik, ritkán látott részét is bejárhatod. Chile fjordjai páratlan szépségükkel még a legrutinosabb utazókat is elbűvölik.

Lélegzetelállító gleccserek, hósapkás vulkánok, buja őserdők és Patagónia elképesztő állatvilága vár rád ezen a sokoldalú utazáson. Még egy városnézést is beiktathatsz Montevideoban, a világ harmadik legdélebbi városában.

A Seabourn Venture szintén ultraluxus hajó. Tágas és kényelmes kabinok, díjnyertes éttermek, panoráma bár és hatcsillagos kiszolgálás vár a fedélzetén. A Seabourn utazásain is kiemelt figyelmet kap az úticél: meghívott vendégek előadásain tájékozódhatsz a beutazott térségről.

Antarktiszi látogatás "klasszikus" tengerjáróval

Hasonló, Dél-Amerikával egybekötött utazásra indulhatsz a Sapphire Princess-szel is vagy a Celebrity Eclipse-szel. Ezeken az utakon bejárhatod Dél-Amerika legdélebbi pontjait és az antarktiszi Elefánt-sziget mellett ellátogathatsz a Falkland-szigetekre és a Horn-fokhoz is. Orkákat, bálnákat, pingvineket, jegesmedvéket és páratlan tengeri madarakat kaphatsz lencsevégre.

Az átkalandozott nap után pedig vár a Celebrity Eclipse teljes kényelme. Ezen a luxushajón még az emeletek közti liftezés is különleges élmény, hiszen az üvegkabinok óceánra néző kilátással szállítják a vendégeket. Luxusüzletek, csodálatos spa részleg, 4 gourmet étterem, színház, pókerterem – és még ezer más izgalmas program segít, hogy kipihend a felfedezés fáradalmait.

Ha Te is felfedeznéd az Antarktiszt, nézz körbe ajánlataink között!