Dél-Amerikába utazni Magyarországról még mindig extravagáns dolognak tűnik. Nem csoda: nehéz és körülményes leszervezni egy ilyen utazást a világ másik végéről, nem beszélve a magas költségekről. Hajóval azonban még ezt a csodálatos kontinenst is megismerheted, egyszerűbben és kényelmesebben, mint egy hagyományos utazáson.

Ebben a cikkben Dél-Amerika legszebb és legkülönlegesebb helyeit vesszük végig és azt, hogyan juthatsz el ezekre hajóval.

A titokzatos Amazonas

A Föld Tüdeje óriási méreteivel, feltérképezetlen titkaival, fantasztikus élővilágával és bennszülött törzseivel valószínűleg minden világutazó áhított úticélja. Persze egy, két, de még három hét sem lenne elég az óriási dzsungel bejárására – ez valószínűleg egyébként még senkinek sem sikerült a történelemben.

A Seven Seas Mariner fedélzetén viszont kaphatsz egy bőséges kóstolót. Fantasztikus, három hetes utazáson nyerhetsz betekintést nem csak az Amazonas, de Brazília életébe is. Az út Rióból indul és Amerika Velencéjében, Recife-ben folytatódik. Ez a város óriási kikötőjéről és gazdag kultúrájáról ismert, kihagyhatatlan, ha az ember erre jár.

Ezután a hajó az Amazonas folyón felfelé indul el, egészen Manausig. Négy helyen is kiköt, hogy az utasok igazán magukba szívhassák a terület hangulatát. És mivel RSS hajón utaztok, lehetőség van korlátlan számú kirándulásra indulni felár nélkül, így tényleg alkalom adódik találkozni az erdő és a folyó különleges állatvilágával.

Tapír, jaguár, kajmán és persze ezer meg ezer féle különleges papagáj, emellett pedig a Föld legcsodálatosabb és legbujább növényzete vár ezen az elképesztő területen.

Argentína, Chile és Uruguay

Ha még délebbre merészkednél, a Celebrity Silhouette fedélzetén megteheted. Két hét alatt, Buenos Airesből utazhatod be a kontinens itthon talán még kevésbé ismert részeit. Ez az utazás nagyon sűrű lesz a látnivalók szempontjából: a három ország legfontosabb nevezetességei és jó pár természeti kincs is belefér majd, ezért igazi kalandoroknak ajánljuk.

Buenos Aires látványosságai után megnézheted Uruguay fővárosát, Montevideót, aztán pedig Puerto Madryn festői strandjai felé veszitek az irányt. Ezután a legdélebbi város, Ushuaia, a méltán híres Magellán-szoros és a chilei fjordok kerülnek terítékre. Izgalmas, nem igaz?

Az átkirándult és látnivalóktól zsúfolt nap után pedig igazi prémium kategóriás hajóra térhetsz vissza. A Celebrity Silhouette fedélzetén világszinten is híres, interaktív gourmet éttermek, 5 csillagos spa, fantasztikus lakosztályok és még élőfüves gyep is vár. Ez a hajó a tökéletes helyszíne lesz a kalandok utáni feltöltődésnek és kikapcsolódásnak!

Hasonló kéthetes hajóúton kerülheted meg a Tűzföldet egy elegáns és barátságos Princess hajón is.

Dél-Amerika megkerülése


Ha tényleg szeretnéd megismerni ezt a sokszínű és titokzatos kontinenst és van erre a célra közel két hónapod, akkor ezt a hajóutat neked találták ki. Fort Lauderdale-ből indulva fantasztikus körutazásra indulhatsz, ahol gyakorlatilag a kontinens összes nevezetességét bejárhatod.

Csodálatos strandok Barbadoson, az Amazonas rejtelmei Manaus felé járva, Brazília, Argentína és Uruguay városai – csak a kezdet! A Queen Victoria fedélzetén még Dél-Amerika legdélebbi városát, Ushuaiát és a legdélebbi pontot, a Horn-fokot is megcsodálhatod.

Az argentin Tűzföld különleges éghajlatával és élővilágával még a legrutinosabb utazót is elkápráztatja. Ezután pedig, Lima érintésével a Panama-csatornán átkelve Curacao felé hajózol majd, vissza a kiindulási pontra.

Mindezt ráadásul egy igazán különleges hajón teheted meg: a Queen Victoria maga a megtestesült brit elegancia. Fedélzetét mindenütt a kifinomultság jellemzi a lobbytól a színházteremig. A hajózás aranykorába kóstolhatsz bele ezen a különleges hajón: teadélutánok, ékszerboltok, télikert és szivarszoba várnak – mintha visszarepülnél az időben.

Ha hasonló útvonalat szeretnél, de egy kicsit kevésbé luxus, mégis kényelmesen elegáns hajóval, akkor az Island Princess útját Neked találták ki!


Ha kedvet kaptál Dél-Amerika felfedezéséhez, ne habozz! Nézz körbe nálunk és foglalj még ma!