Kevés izgalmasabb és változatosabb térsége van a világnak, mint Délkelet-Ázsia. Ez a terület olyan gazdag mind kulturálisan, mind történelmében, hogy alig lehet róla egy egységként beszélni.
Délkelet-Ázsia összes csodájának felfedezéséhez valószínűleg egy élet is kevés, de egy-egy szeletet azért mindenképpen érdemes „megkóstolni” belőle.
Ezért ebben a cikkben bemutatjuk a legizgalmasabb kikötőket a térségben és azt, hogy milyen hajókkal fedezheted fel őket.

Szingapúr
Szingapúr nem véletlenül szolgáltatott alapot jó pár sci-fi hipermodern, futurisztikus városképeihez. Az állandóan nyüzsgő, óriás város (valójában törpeállam) hatalmas felhőkarcolóiról, elképesztő technikai fejlettségéről és Délkelet-Ázsiában betöltött, fontos gazdasági szerepéről híres.
Szingapúrban keveredik a technológia, a gazdagság és a természettel való harmonikus együttélés. A Marina Bay gyönyörű fényei és az utcák precíz tisztasága a robotizált jövőt, míg a város parkjai és híres állatkertje Ázsia természeti kincseit idézik.  
A városállam egyik leghíresebb látványossága az a 18, ember-alkotta „fa”, amelyek gyakorlatilag 25 méteres függőkertekként funkcionálnak. Esti kivilágításban remekül megjelenítik Szingapúr különleges viszonyát a természethez.
A jövő mellett markánsan él a városban a történelem is. A városállam brit gyarmati múltja sok helyen visszaköszön, ahogyan a területen évszázadok óta jelenlévő vallások is, így főleg a buddhizmus.
Ha mindez még nem elég, rengeteg plázát és méltán világhírű éttermeket is találsz itt – így ha  délkelet-ázsiai hajóúton jársz a Celebrity Millenium fedélzetén, Szingapúrt semmiképpen semmiképpen se hagyd ki.  

Ho Chi Minh -Város (Saigon)
Vietnám legnagyobb városa igazi, ázsiai metropolisz, ahogyan azt elképzeljük a filmek és könyvek alapján. Ha délkelet-ázsiai turistapontokra gondolunk, elsőre talán nem Ho Chi Minh jut eszünkbe, pedig ez a hely is rengeteg izgalmas felfedeznivalóval várja az utazókat.
Nyugatiasabb és szebb, mint Vietnám fővárosa, Hanoi, ráadásul turistaként is jobb élményt nyújt, mint a főváros. Az autentikus vietnámi hangulat azért természetesen Saigonban is megvan: dübörgő és féktelen motoros közlekedés, útszéli árusok és bárok, elképesztő szín- és illatkavalkád vár mindenhol.
Az utcákon keveredik a luxus és a gazdagság a szegényebb rétegek mindennapi életével, a történelmi emlékek az egészen modern megoldásokkal. A Jáde Palota, a Saigon Operaház és a Binh Tay piac kötelező látványosságok.
A közlekedés katasztrofális jellege miatt Ho Chi Min-Városban különösen ajánljuk a hajóról induló, szervezett kirándulásokat. A Regent Seven Seas szerencsére éppen különleges kirándulásairól híres, így, ha a Seven Seas Voyager fedélzetén látogatnál el Saigonba, garantáltan nem fogsz csalódni.
Választhatsz egy közös jógaórát a város valamelyik, gyönyörű parkjában, részletesen felfedezheted a Mekong folyódeltát, vagy elkölthetsz egy csodás, tradicionális dél-vietnámi vacsorát valamelyik kitűnő étteremben.

Phuket és Ko Samui  
Phuket a thaiföldi nyaralók klasszikus célpontja. Ez az igazi turistaközpont: fehér homokos tengerparttal, kókuszban felszolgált különleges koktélokkal, gyönyörű tengerrel és fantasztikus éttermekkel. Phuket hangulatában keverednek az autentikus thai elemek az európai és amerikai turistákra igazított vonásokkal.
Az igazi, háborítatlan nyaralást Ko Samuj szigetén is átélheted. Itt is megtalálsz mindent, ami egy thaiföldi nyaralást tökéletessé tesz.
Relaxáló masszázs a tengerparton, mozgalmas és buja éjszakai élet, fantasztikus ételek és háborítatlan napozás a filmbe illő strandokon. Emellett érdekes sziklaformációkat, gyönyörű vízeséseket és egzotikus állatfarmokat is megcsodálhatsz Ko Samujon.
Bármelyik szigetet is választod, az biztos, hogy sikerül majd nyarat csempészni a rideg télbe. Ha szeretnél kivívni néhány féltékeny pillantást a munkatársaktól, akkor válaszd a Sun Princess valamelyik őszi-téli útját Délkelet-Ázsiába – garantáltan kipihenve és lebarnultan mész majd vissza dolgozni.

Ha kedvet kaptál Délkelet-Ázsia bejárásához, ne habozz! Nézz körbe ajánlataink között és foglalj hajóutat még ma!