Egy térség, ahol nemcsak az Ezeregyéjszakai meséi elevenednek meg, hanem valóra válik az elképzelhetetlen is.

Síelés a sivatagban, mesterséges szigetek, víz alatti éttermek és hatalmas üzletközpontok - igen, ez Dubai. Ahol ha nem akarsz az aranymívesek utcájában sétálni, akkor automatából is vehetsz aranyrudakat. Ikonikus épületekből sincs hiány: a legmagasabb épület a Burj Khalifa, talán a legismertebb luxusszálloda a világon a Burj Al Arab, de elkészült már a Dubai Frame is, ami két hatalmas, karcsú toronyépület 150 méteres magasságban összekötve, mintegy keretbe foglalva a város fejlesztéseit. Hamarosan felülhetsz a világ legnagyobb óriáskerekére is, ahonnan pazar kilátás nyílik majd. Bár nem kérdés, hogy itt a nemzetközi konyha minden irányzata képviselteti magát, kevésbé ismert, hogy februárban egy hónapig tart a foodfestival, ahol az egyszerűbb ételektől a fine dining specialitásokig mindent megkóstolhatsz.
Ha gyerekekkel utazol ne hagyd ki a Legolandot, a vizi vidámparkokat a hatalmas csúszdákkal és persze a Motiongate parkot, ami egy Hollywood-ihlette hatalmas vidámpark.

A legtöbb hajó éjszakázik is Dubaiban, de lássuk mit csinálhatsz még, ha hajóval indulsz felfedezni a térséget!

Abu Dhabi legismertebb és legnagyobb épületébe a Sheikh Zayed nagymecsetbe bárki ellátogathat, de érdemes megtekinteni a sólyom-kórházat is. Forma1 rajongóknak és gyerekekkel kihagytatlan attrakció a Ferrari World, ahol a világ leggyorsabb hullámvasútja található, Yas Islanden az egész család megtalálja a számítását hiszen homokos tengerpart és egy remek csúszdapark is van itt. A környékre príma kilátás nyílik a Jumeirah at Etihad Towers hotel 74. emeletéről. Akik nem a hotelben laknak belépővel juthatnak el ide, de az összeg levásárolható a kilátó kávézójában.

Bár a sivatag, a régi halászfaluk emléke, a beduin szokások nyomai az előző két kikötőben is fellelhető, ezeket érdemesebb inkább Fujairah emírségben megismerni. Ha kalandosabb kedvű vagy, vegyél részt egy dzsiptúrán a dűnéken, tevegelj a sivatagban vagy lesd el a solymászok trükkjeit!

Egészen más világba csöppensz Ománba érkezve: itt nincs az az óriási felhajtás és a legek hajhászása. Közel van a sivatag és benne a különböző sziklaalakzatok, fjordok, eldugott vízesések. De ha pihenésre vágysz, szép a tengerpartja és ha pedig nézelődnél régészeti emlékei, épületei és városai is csodálatosak.

Bahreinben egyszerre látod a múlt és a jelen nyomait. Erődje az UNESCO Világörökség része, mecsete és piaca is lenyűgöző. Múzeumában az olajkutakról is tájékozódhatsz, míg a gyöngyhalászatnak nemcsak a múltja, hanem a jelene is megfigyelhető több helyen. Forma1 pályáján ha épp nincs rendezvény, akkor beléphetsz akár a controll roomba is, ahol a verseny alatti fontos döntéseket hozzák.

Egyes hajók megállnak Dohában és India kikötőiben is, de ne itt olvasgass, gyorsan válassz a hajóutak közül és nézd meg élőben ezt a varázslatos vidéket!
 

5 KEDVENC DUBAI HAJÓUTUNK:

Kattints a hajó nevére az út részleteihez!

1. Msc Splendida: egy gyönyörű hajó, remek útvonalon

2. Msc Lirica: ha egy hét kevés, két hét sok; itt az ideális megoldás 10-11 éjszakás utakat kínál

3. Costa Mediterranea: kedvező áron egyhetes hajóutak a térségben

4. Horizon: a Pullmantur kisebb hajója all inclusive ellátással vár

5. P&O Oceana: ha Dubait és környékét egy 5*-os hajó fedélzetéről szeretnéd megismerni

+1: Msc Bellissima: no igen, ez a hajó csak jövő télen jár ebben a térségben, hiszen csak tavasszal készül majd el, de ki ne szeretné kipróbálni?