Friss házasokként a nászút nem csak egy a nyaralások sorában, hanem közös életetek egyik legemlékezetesebb utazása.

Akár csöndesebben, akár mozgalmasabban töltenétek el a mézesheteket, hajóval nem lőhettek mellé.  Számtalan program és élmény vár rátok a fedélzeten és a szárazföldön is, de nem kell lemondanotok a romantikáról sem.

Cikkünkben összegyűjtöttünk pár tippet, hogy valóban felejthetetlen legyen a nászutatok a hajón.

Úticél

Itt az ideje olyan helyre utazni, ami mind a kettőtök bakancslistáján szerepel! Szerencsére nem kell egyetlen úticélban megegyeznetek – hajóval utazva akár minden nap más és más kikötőben ébredhettek.

Csodálatos görög-olasz útra indulhattok az Azamara Pursuit fedélzetén, bejárva a Kelet-Mediterrán térség leggyönyörűbb tájait. Róma, Mykonos és Santorini már önmagukban ideális nászút célpontok, ti azonban mind a hármat felfedezhetitek az út során.

Ha távolabbi tájakat járnátok be, a Norwegian Epic-kel például ellátogathattok a Holland Antillákra is. Kevesebb, mint két hét alatt felfedezhetitek a Dél-Karib térséget, Aruba, Barbados és Philipsburg gyönyörű strandjainak érintésével.

Ha pedig több, mint két hetetek van az utazásra, a Crystal Symphony-val akár az Indiai óceánon is eltölthetitek a nászutatokat. A Seychelles-szigetek garantáltan elvarázsolnak majd titeket.

Bárhova is utaztok, érdemes előre kinézni pár kikötőt és nevezetességet. Minden megállóban különleges látványosságok várják, hogy felfedezzétek őket – ezt hivatásos vezetővel, a szervezett program részeként, de akár édes kettesben is megtehetitek.

Programok a vízen és a szárazföldön is

Az ideális utazás mindenkinek más. Legyen szó akár aktív kikapcsolódásról, akár békés olvasgatásról a medence partján, hajóval utazva mindenre lesz lehetőségetek. Jónéhány hajótársaság kínál olyan speciális csomagokat, amelyeket kimondottan a nászutasok igényeihez igazítottak, ezeket érdemes minél hamarabb átolvasni, nehogy lemaradjatok a legjobb ajánlatról.

Még az utazás előtt böngésszétek végig a választott hajó fedélzeti és szárazföldi programkínálatát is. Nézzetek ki egy jó színházi előadást, vagy foglaljatok időpontot a spa-részbe, hogy kisimultan és feltöltődve teljen a nászút.

Ha az aktív kikapcsolódást kedvelitek, a hajón és a szárazföldön egyaránt van lehetőségetek sportolni és új dolgokat kipróbálni. Az Msc Seaside fedélzetén például a „szokásos” színház és mozi mellett egy kalandpark is vár rátok, a Norwegian Epic-en pedig még a sziklamászást is kipróbálhatjátok.

A rengeteg program között azért kerítsetek időt az igazi romantikának is. Talán meglepően hangzik, de még egy több ezer fős hajó fedélzetén is lesz alkalmatok „elbújni” és kettesben lenni. Foglaljatok asztalt valamelyik különleges fedélzeti étterembe egy romantikus vacsorához, vagy nézzétek meg a naplementét a kabin balkonjáról.

Az ideális kabin

Hogy mennyire fényűző a utazás, az természetesen jórészt a pénztárcátoktól függ, ahogyan egy hagyományos nyaralásnál is. A teljes ellátás – tehát napi ötszöri étkezés – és a kényelmes ágy azonban akkor is garantált, ha a legkedvezőbb árú, belső kabinokból választotok.

A drágább kabinok és lakosztályok pedig már valóban a kényelem csúcsát testesítik meg. Ha kettesben reggeliznétek a tenger fölött (vagy akár ágyban maradva), finomabbnál finomabb fogásokat rendelhettek a kabinotokba. Lakosztályotokhoz pedig akár saját inasotok is lehet, aki éjjel-nappal rendelkezésetekre áll.

Bármilyen kabin mellett döntötök, érdemes a medencéktől és az éttermektől valamivel távolabb, a hajó csendesebb részein foglalni, hogy zavartalan legyen a romantika.