Ha úgy érzed, szükséged van egy igazán hosszú pihenőre, vagy csak kipipálnád a bakancslistádon szereplő helyek nagy részét, a világkörüli hajóutakat neked találták ki.

A nagy világkörüli utak általában 2-3 hónaposak. Egy ilyen úton igazán elmerülhetsz az utazás mélységeiben – tökéletesen kiélvezheted a választott hajód szolgáltatásait és megismerheted a Föld ezer arcát. Ebben a cikkben a legjobb, világkörüli hajóutakat szedtük össze.

Figyelem! Foglalni már csak a 2021-ben induló utakra tudsz, mert a korábbiakra minden jegy elkelt!

A megfizethető luxus – Crystal Serenity

A Crystal Serenity fedélzetén nem csak a világot, de a valódi luxust is felfedezheted. Ez a hajó a Crystal Cruises legnagyobb darabja, de utasszáma még így sem éri el az 1000 főt. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy szinte minden utasra jut egy főnyi személyzet, gondoskodva a tökéletes kényelemről.

Ezen a hajón semmivel sem spóroltak: tágas és gyönyörű terek, porcelán és kristály étkészletek, díjnyertes szakácsok, Michelin-csillagos ételek és teljes körű spa-élmények várnak rád.

A Crystal Serenity fedélzetén nem lesz gond a tengeren töltött nappalokkal, hiszen számtalan módon lefoglalhatod magad. Érdekes előadásokon vehetsz részt a Crystal Visions TED-talk szerű szemináriumain, de kitanulhatod a digitális világ apró fortélyait is, szakértői csapat segítségével. 

A Serenity 2021 januárjában, Miamiból indul újabb világkörüli útra, ahol az Ókor és a világ csodái kapnak főszerepet.

Akár a családdal is – Msc Poesia

Az Msc minden utazáson kiemelet figyelmet szentel a családoknak. Ha szívesen indulnál erre a nagy kalandra a szüleiddel, vagy éppen a gyerkőcökkel, ezzel a hajóval bátran megteheted. Az Msc Poesia fedélzetén megfizethető áron pihenhet az egész család, akár egy világkörüli úton is.

A Poesia Genovából indul 118 éjszakás világkörüli útjára. Az érintett állomások között megtaláljátok például Barbadost, San Franciscot és Osakát is. A tengeren töltött napok alatt pedig élvezhetitek a felhőtlen kikapcsolódást.

Kifinomult elegancia és olasz stílus fogad a fedélzetre lépve. A gyerekek korcsoportokra bontott klubokban játszhatnak az animátorokkal vagy pancsolhatnak az aquaparkban, a felnőtteket pedig külön felnőttmedence, este pedig színházi előadások és kaszinó várják.    

Ha valóban megismernéd a világot – Seabourn Sojourn

A Seabourn hajóútjai két dologra koncentrálnak: a luxusra és az úticélra. A Seabourn Sojourn is igazán különleges és elegáns hajó. Fedélzetén minden közös tér barátságosan hívogató, a nagyhajókon megszokott lobbyt például egy lounge-szerű nappalira cserélték.

Tágas és gyönyörűen berendezett lakosztályok, szépségszalon, klubbok és bárok, illetve különleges hangulatú wellness-részleg is vár ezen a kivételes hajón.

És hogy miért érdemes ezzel a hajóval világkörüli útra indulni? Mert kisebb mérete miatt olyan kikötőkbe is be tud állni, ahova nagyobb hajókkal nem juthatnál el. A Sojournnal 147 nap alatt Miamiből indulva fedezheted fel a világ titkos zugait.