2023. augusztus 1. után igényelt ESTA-engedély csak 1 évre és egyszeri belépésre jogosít. Egy karibi hajóút során azonban jellemzően legalább kétszer lépünk be az USA területére: egyszer, amikor megérkezünk Európából repülővel; majd amikor a hajóval visszatérünk az amerikai kikötőbe. Két megoldás lehetséges:
  1. Amint elhagyjuk az amerikai partokat, új ESTA-engedélyt igénylünk. Ez viszont kockázatos, mert egyelőre nincs tapasztalat, hogy mennyi idő alatt bírálják majd el az új kérelmeket.
  2. Nem ESTA-engedéllyel utazunk, hanem vízummal. Ehhez viszont előbb kell vízumot igényelni és később foglalni a hajóutat (illetve bármi mást is), mert most is kb. 3 hónapra előre lehet a vízumigényléshez időpontot kapni és amíg nincs vízumunk, addig nem biztos az utazás sem. (Útlemondási biztosítás SEM téríti meg a költségeinket, ha azért nem tudnánk utazni, mert nem kapunk vízumot.)
Akinek van 2023. augusztus 1. előtt igényelt és visszaigazolt ESTA-engedélye, az továbbra is az igényléstől számított 2 évig és többszöri belépésre alkalmas.

Hogy tudunk a Karib-tengeren ESTA-engedély nélkül hajózni? 


Erre is van megoldás:

1.) COSTA FORTUNA

Guadaloupe - tengeren -Tortola - St. Martin - Antigua - Martinique -St. Lucia - Guadaloupe

2.) COSTA PACIFICA - repülővel is foglalható

La Romana (Dominika) - Ocho Rios (Jamaika) - Grand Turk - Amber Cove - Samana (Dominika) - Catalina sziget - La Romana
vagy
La Romana (Dominika) - tengeren - St. Lucia - Barbados - Guadeloupe - Antigua - Tortola - La Romana

3.) MSC SEASIDE: martinique-i és guadeloupe-i indulással is foglalható
Guadeloupe - St. Lucia - Barbados - tengeren - St. Vincent - Grenada - Martinique - Guadeloupe

Guadeloupe - Roseau (Dominikai Közösség) - St. Martin - Antigua - St. Kitts - tengeren - Martinique - Guadeloupe

4.) P&O BRITANNIA: az előzőeknél magasabb színvonalú hajótársaság. Londoni indulású repülővel együtt is foglalható. Kéthetes útvonalai vannak.

Barbados (2 nap) - tengeren - Curacao - Bonaire - tengeren - St. Vincent - Grenada - St. Lucia - St. Kitts - tengeren - Antigua - St. Martin - tengeren - Barbados

Csak egy példa: nov. 10. indulással, 14 éj hajóút belső kabin 1.700 EUR/főtől, ablakos 2300 EUR/főtől, balkonos kabin 2850 EUR/főtőlfoglalható, amiben már benne van a London (Gatwick) - Barbados retúr repülőjegy is; a transzfer a repülőtér és a hajó közt, valamint a kikötői illetékek is!!!
 
Kérj ajánlatot bátran!