Hófehér homok, pálmafák, kristálytiszta tenger. Sok más mellett ez vár rád, ha a Karib-térségbe utazol. Nem csoda, hogy a világ szinte összes turistahajó társasága indít ide utakat. Neked csak azt kell eldöntened, hogy a csodálatos szigetvilág melyik felét látogatnád meg legszívesebben.

Ebben a cikkben összeszedjük a Karib-térség déli, keleti és nyugati szegletének sajátosságait, hogy neked már csak le kelljen foglalnod az utazást.

Történelem és természet – A Nyugat-Karib térség

Ha nyaralásod alatt szívesen látogatnál el többezer éves maja romokhoz is, akkor a Nyugat-karibi hajóutakat neked találták ki.

A Nyugat-Karib térség egzotikus és változatos világ, ahol keveredik a történelem, a kultúra és a természet szépsége. Bejárhatod Conzumel csodálatos szigetét, megnézheted Belizeváros érdekességeit és felfedezheted Jamaica strandjait is. A kikötőkből kirándulhatsz a maja romokhoz, búvárkodhatsz a lenyűgöző korallok között, de akár delfinekkel is úszkálhatsz.
 
A számtalan program miatt főleg azoknak ajánljuk a térséget, akik nem csak a hasukat süttetnék a nyaralás alatt, hanem valódi kalandokban is szeretnének részt venni. Nyolc nap alatt bejárhatod a szigeteket és persze arra is lesz időd, hogy kiélvezd a fedélzeti szolgáltatásokat. Napozz, koktélozz vagy csúszdázz a gyerekekkel – élménydús lesz a nyaralásotok, szárazföldön és hajón egyaránt.

Felhőtlen kikapcsolódás – Kelet-Karib térség

Ha életed első hajós utazása előtt állsz, a Kelet-Karib térséggel nem lőhetsz mellé. Ez a térség turisztikai szempontból nagyon jól ki van építve, így itt igazán belekóstolhatsz a hajós utazás legjavába. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség és szolgáltatás várja, hogy kipróbáld!
 
Szervezett kiránduláson, vagy egyedül is bejárhatod San Juan óvárosát és erődjét, a St John sziget varázslatos nemzeti parkjait vagy Charlotte Amalie zsibongó piacát. Ha a vízisportok híve vagy, úszhatsz és búvárkodhatsz a Bahamák és St Croix varázslatos partjainál. Ha viszont inkább a gyerekekkel pancsolnád végig a napot, megteheted a hajótársaságok egyik privát szigetén.

A Kelet-Karib szigetvilág legszebb helyeit körbeutazhatod akár nyolc nap alatt a Freedom of the Seas-en, vagy tizenegy nap alatt Crown Princess a fedélzetén is.

Buja szigetek – Dél-Karib térség

A Karib-térség déli része kevésbé frekventált, ugyanakkor legalább annyi élményt és látnivalót kínál. Ez a terület hihetetlenül változatos kincsekkel büszkélkedhet, akár történelmi emlékekről, akár természeti szépségekről van szó. Ráadásul a mérsékeltebb turistaforgalom miatt ezek a szigetek még valóban őrzik eredeti hangulatukat.

Járd be a különleges hangulatú ABC-szigeteket, sétálj Dominika rejtett tavai és vízesései között vagy strandolj Barbadoson! Számos kultúra keveredik itt és mindegyik hozzájárul a szigetvilág jellegzetes hangulatához. Brit, holland, francia és spanyol területeket látogathatsz meg és mindegyik mással nyűgöz majd le. Az biztos, hogy ezt a nyaralást nem fogod egyhamar elfelejteni.

Fort Lauderdale-ből indulva kevesebb, mint két hét alatt körbehajózhatod ezt a csodálatos területet például a Serenade of the Seas vagy a Celebrity Reflection fedélzetén is!