Ha a Karib-térségre gondolsz, valószínűleg homokos tengerpart, pálmafák és talán egy rumos koktél jut az eszedbe. Ennél azonban sokkal több vár rád egy karibi utazáson! Gyönyörű tengerpartokat, izgalmas szigeteket és gazdag történelmű városkákat Európa-szerte sokfele találhatunk – pusztán ezért még nem feltétlenül érné meg a világ másik végére utazni.
Vannak azonban olyan kihagyhatatlan karibi programok és látnivalók, amikért már érdemes ilyen messzire utazni – főleg hajóval! Ebben a cikkben összeszedjük a legjobb, hamisítatlan karibi élményeket.

Tengeri élővilág testközelből
Akár magányos világutazó vagy, akár a gyerkőcökkel indulnál egy tökéletes családi nyaralásra, a Karib-tenger élővilága mindenképpen elkápráztat majd. Talán sehol máshol a világon nem kerülhetsz ilyen könnyedén ilyen közel a természethez.  Akár profi búvár vagy, akár teljesen kezdő, egy ilyen utazáson érdemes legalább egyszer a víz alá merülni.
Együtt úszkálhatsz a térség millió féle, színpompás vízi állatával: halak, angolnák, tengeri teknősök várják, hogy természetes élőhelyükön lesd ki őket. A Karib-szigetek enyhe, sekély vizeiben a kezdő búvárok is megtalálják a számításukat, nem beszélve arról, hogy a térségben mindenütt kedves és nagy szakértelmű oktatók várják a turistákat. Fedezd fel a korallzátonyok csodálatos élővilágát, simogass rájákat, vagy tölts el egy fantasztikus délelőttöt a játékos palackorrú delfinek társaságában!
Ez utóbbi az egész családnak felejthetetlen élmény lesz, hiszen a delfinek nem csak, hogy körbe úszkálnak és fölötted ugrálnak majd, de akár a hátukon is utazhatsz. Az biztos, hogy az erről készült fotókat évekig fogjátok mutogatni az irigykedő ismerősöknek. 
Ha mindened a búvárkodás, akkor irány a Kelet-Karib térség!  Santa Cruznál 3500 mélységű árok húzódik a tengerben, ezzel egyedülálló lehetőséget kínálva a mélytengerek szerelmeseinek. St Juan szigetének nagy része pedig természetvédelmi terület, így ha a  Karib-tenger eredeti élővilágára vagy kíváncsi, ezt a helyet se hagyd ki. A Viking Sea-vel 11 nap alatt nyerhetsz betekintést a Kelet-Karib szigetek fantasztikus világába.

Gyarmati paradicsom
Ha érdekel, milyen lehetett a Karib-tenger a turisták előtt, megihletett a Karib-tenger Kalózai filmek világa, vagy csak egy kis nyugira vágysz, a Dél-Karib térségbe vezető hajóutakat neked ajánljuk. Itt találod a legszebb szigeteket, amelyek megőrizték a terület korábbi, gyarmati hangulatát.  
10 nap alatt bejárhatod a különleges ABC-szigeteket az önmagában is csodálatos Celebrity Edge fedélzetén. Ezen a helyen francia, holland, brit latin és afrikai behatások találkoznak és minden települést más és más atmoszféra jellemez. Az egyetlen közös a helyiek vendégszeretete: az itt lakók vidáman üdvözlik a turistákat és az éttermekben, bárokban is fantasztikus kiszolgálással találkozhatsz.
Ha pedig összekötnéd a Dél- és Kelet-Karib élményeket, ezen a kéthetes álomutazáson ezt is megteheted a Carnival Breeze-zel. A fentebb említett St Juan és az ABC szigetek mellett terítékre kerül a fantasztikus szörféletéről híres Barbados és a csodálatos erdőktől zöldellő Dominika is.

A történelem nyomában
A Karib-tenger nem csak a nyaralóknak érdekes. Ennek a területnek ugyanis hihetetlenül gazdag történelme és kultúrája van, a Maja Birodalomtól kezdve egészen a nagy gyarmatbirodalmakig. Az is talál itt izgalmas látnivalót, akit egyébként nem izgatnak különösebben a homokos strandok (ha egyáltalán létezik ilyen).
A különleges erdők és tengerpartok között ugyanis jónéhány Maja romot fedezhet fel a kíváncsi szem, ahogyan a hajózás aranykorából származó, 1600-1700-as évekbeli erődök és épületek is jószerével megtalálhatók a Karib-térségben.
Ha szeretnél a strandolás és búvárkodás mellé egy kis történelmet is becsempészni a családi nyaralásba, indulj Nyugat-Karib körútra a Harmony of the Seas fedélzetén. Ezen az egyhetes utazáson dzsippel indulhatsz el Cozumel maja emlékeinek felfedezésére, a gyerekeknek pedig csodálatos napot szerezhetsz a Cococay óriási víziparkjában!

Ha kedvet kaptál a Karib-térség felfedezéséhez, ne habozz! Nézz szét ajánlataink között és foglalj még ma!