Tudjuk, hogy a járványhelyzet miatt napi szinten változnak a ki- és beutazási szabályok, karanténok, ami sokakat elbizonytalanít. Utasainkat folyamatosan tájékoztatjuk az őket érintő lehetőségekről; de az érdeklődésre való tekintettel itt tesszük nyilvánossá a hajótársaságok szabályozásait is. 

Őszintén reméljük, hogy a helyzet minél előbb rendeződik, de addig is az a legfontosabb, hogy lássátok a hajótársaságok igyekeznek a tőlük telhetően minél rugalmasabban állni a helyzethez:


MSC

A hajótársaság 2020. augusztus 15-ig nem indítja egyetlen hajóját sem.
Akinek erre az időszakra van érvényes foglalása az a befizetett részvételi díj teljes összegét megkapja voucher formájában, amit felhasználhat 2021. december 31-ig. Ez esetben az új hajóúthoz fedélzeti kreditet is ajánl a hajótársaság kompenzálásként (7 éjszakás vagy annál rövidebb utakra 100 EUR/kabin, a 8-19 éjszakás utaknál 200 EUR/kabin, a 20 éjszakásokhoz 400 EUR/kabin.)


 

COSTA

2020. augusztus 15-ig nem indítja a hajóit a mediterrán térségben; és idén nyáron Észak-Európában.

Azon utasok számára, akik 2020. szeptemberi indulású hajóút-foglalásukat módosítani szeretnék, a hajótársaság lehetőséget biztosít arra, hogy legkésőbb az indulást megelőző 48 óráig módosítási ill. törlési díj megfizetése nélkül egy későbbi, legkésőbb 12 hónapon belül induló hajóútra átfoglalják hajóútjukat. A már kifizetett előleg/teljes részvételi díj átkerül az új foglalásra. Amennyiben az új foglalás magasabb értékű, mint az eredeti hajóút, az árkülönbözetet meg kell fizetni.
A hajóút átfoglalását választó utasok számára a hajótáraság fedélzeti költségkeretet biztosít az alábbiak szerint: 
•    belső kabin esetén 100 €/kabin
•    ablakos kabin esetén 150 €/kabin
•    balkonos kabin esetén 200 €/ kabin.
A fedélzeti költségkeret a hajótársaság által meghatározott fedélzeti kiadások fedezésére használható, készpénzre nem váltható, nem átruházható.

Az új hajóút lemondása esetén a Costa utazási feltételekben feltüntetett lemondási díj fizetendő.

 

HOLLAND AMERICA

A hajótársaság 2020. október 31-ig nem indítja hajóit. Alaszkába egész nyáron nem indul hajója.
A határidőn belül levő utasok kérhetik a teljes befizetett díj visszafizetését vagy a befizetett út 125%-át kaphatják meg credit voucher formájában, amit további 250 USD/fő fedélzeti kredittel is megtoldanak. A credit voucher egy éven belüli utazásra használható fel, a hajótársaság bármely útjára.


VEGYES

2020. október 31-ig 250 főnél többet szállító hajók nem állhatnak meg az USA kikötőiben! (Hamarosan frissül a hajótársaságok tájékoztatása emiat.)

A PRINCESS hajótársaság törölte a nyári alaszkai, polinéz és európai útjait; a karibi utak indulásáról később dönt.

A ROYAL CARIBBEAN és a CELEBRITY október 31-ig nem indítja hajóit. 

A NORWEGIAN CRUISELINE október 31-ig nem indítja hajóit.

A Seabourn és a Cunard hajók október 31-ig nem indulnak.