Mindig is érdekeltek a nagy földrajzi felfedezések? Meguntad Európát és távoli kontinensekre indulnál? Felfedeznél valami újat, amiről évekig mesélhetsz a családodnak és barátaidnak?

Akkor itt az idő hajóra szállni és távoli kontinensek meghódítására indulni, akárcsak a nagy felfedezők!

A különbség annyi, hogy a középkori hajósoknak sokszor embert próbáló körülmények között telt az utazás, míg te minden esetben a legnagyobb kényelmet élvezheted majd az akár több hetes hajóúton.

Afrika körül az Ms Amsterdammal

Ha különleges kontinens és nagy megkerülés, akkor irány Afrika. Lépj Vasco Da Gama nyomdokaiba, aki 1498-ban elsőként jutott el India partjaihoz Afrika megkerülésével. Fort Lauderdale-ből kiindulva közel három hónap alatt ismerheted meg e fantasztikus kontinens mindkét partvidékét.

Utad során felfedezheted a sokoldalú Afrika számos arcát – sivatag, szavannák, esőerdők és festői szépségű szigetek várnak arra, hogy meglátogasd őket. Egy úton belül bejárhatod a legendás Casablanca utcáit, Málta középkori várait, Mombasa és Zanzibár gyönyörű strandjait, de még Fokvárost és Dakart is.

Ahogy az első nagy hajósoknak, úgy neked is kijut majd bőven tengeren töltött napokból az utazás során. Azonban míg a nagy felfedezőknek szűkös körülmények között, sokszor az éhezés határán kellett hánykolódniuk a tengeren, addig neked különleges luxus jut az Ms Amsterdam fedélzetén.

Az Amsterdammal valóban aktív részese leszel az élménynek. A BBC által támogatott program keretében ismerheted meg testközelből Afrika természeti kincseit és élővilágát. Ezen felül digitális webshopokkal és önfejlesztő kurzusokkal is készülnek neked, természetesen a fantasztikus wellness komplexum mellett.

A felfedezéssel, vagy fürdőzéssel töltött napokat pedig felejthetetlen színházi és táncelőadásokkal, tematikus partikkal, vagy akár egy kiadós kaszinózással koronázhatod meg.

Dél-Amerika körül a Seven Seas Navigatorral

A hajó neve nem csalás – tényleg olyan tájakra indulhatsz el vele, amelyekről korábban még álmodni sem mertél. Dél-Amerika megkerülése azonban már nem csak álom. A Seven Seas Navigator fantasztikus fedélzetén körbejárhatod ezt az elképesztő kontinenst.

Két hónapos álomutazásod nem szerényebb helyen indul, mint Arubán és Curacaon – amelyek a világ legszebb szigetei közé tartoznak. Homokos tengerpartok és kristálytiszta vízű tenger varázsol majd el, bármerre is nézel. Ezután pedig következhet a valódi felfedezés: a dél-amerikai kontinens egzotikus és ezerarcú világa.  

Kolumbia és Chile nevezetességei után meglátogathatod a világ legdélebbi városát, Ushuaiát is és még csak e páratlan élmények után következnek a „klasszikus” Dél-amerikai látványosságok: Buenos Aires, Recife és Rio de Janeiro.

Alig több, mint két hónap alatt hihetetlenül részletes betekintést nyerhetsz a kontinens életébe, hiszen a Seven Seas Navigatoron a kifizetett árba korlátlan számú szárazföldi kirándulás tartozik. Séta Buenos Aires utcáin, hajózás az Amazonason vagy egy kis hegymászás Chilében – ne hagyj ki semmit!

Különleges út Ausztrália partjai mellett

Szintén a Navigator fedélzetén indulhatsz el a létező egyik legkülönlegesebb hajóútra. Ausztráliát az európai ember néha hajlamos alábecsülni, főleg a méreteit tekintve. Ez a kontinens azonban óriási és rengeteg látnivalót találsz partjainál.  

Az egy hónapos utazás azért hihetetlen, mert keretein belül nem csak a „lerágott csont” Sydneyt és Brisbane-t látogathatod meg, de az Ausztrália nyugati partján, Perthez közel fekvő Fremantle-ben is kiköttök majd. Ez a kikötőváros is bővelkedik kulturális érdekességekben és főként a hajózáshoz és az óceánhoz kapcsolódó múzeumokban.

Ezen kívül sort kerítetek még a Kenguru szigetre, Darwinban Ausztrália vad (és félelmetes) élőlényeit ismerhetitek meg, Exmouth pedig fantasztikus strandjairól híres. Ha pedig már kipróbáltad magad a szörfdeszkán, úsztál cetcápával és ugráltál a kengurukkal, akkor természetesen még belefér Sydney híres operaháza is.

A tengeren töltött napokat pedig az Seven Seas Navigator fantasztikus fedélzetén töltheted el. Ez a hajó intimebb és nyugodtabb hangulatáról híres – ellazulhatsz a wellness részlegen, színházi előadásokat nézhetsz, vagy akár kaszinózhatsz is ezen az elegáns tengerjárón.

Ha kedvet kaptál egy ismeretlen kontinens megkerüléséhez, nézz körbe ajánlataink között és foglalj hajóutat még ma!