Óceánjáróval utazni egyet jelent a kényelemmel és a színvonalas kikapcsolódással. Sok hajós utazáson alapból olyan kiszolgálásban lehet részed, amilyet csak a legelegánsabb szárazföldi hotelekben tapasztalhatsz.

Vannak viszont hajók, ahol az öt csillag sem elég. Ezek az ultraluxus hajóutak az utazás teljesen új dimenzióit nyitják meg előtted. Ebben a cikkben azt szedjük össze, mit is jelent az ultraluxus a hajóutak esetében.

Miben más?

Képzeld el, hogy felszállsz egy gyönyörű hajóra, a folyosón mosolyogva köszönt a személyzet, a kabinodban pedig behűtött pezsgővel fogad az inasod. A bárban emlékeznek a kedvenc italodra, az étteremben pedig arra, hova ülsz legszívesebben. Az ultraluxus hajókon ilyen hatcsillagos szolgáltatások várnak rád. Személyre szabott, tökéletes kiszolgálás és páratlan kényelem.

A hagyományos hajóutakkal ellentétben egy ultraluxus utazáson nincs ültetés a vacsoránál. Bármikor leülhetsz enni a hajó bármelyik éttermébe és akármelyik asztalt választhatod. Talpraesett és figyelmes pincérek lesik majd minden kívánságod. 

Egy ilyen utazáson mindent áthat a luxus. Gyönyörűen berendezett, tágas szobában (vagy inkább lakosztályban) töltheted el az éjszakákat, nappal pedig olyan egyedülálló wellness-élményekben és programokban lehet részed, amilyenekben talán sehol máshol.

Egy ultraluxus hajóúton nem ritkán az úticél is egészen különleges. Felfedezheted Galapagoszt szakértők segítésével, de elhajózhatsz akár az Antarktiszra is egy ilyen utazáson. 

Mi van benne az árban?

Röviden és tömören: szinte minden. Egy ultraluxus hajóút ára elképesztően magasra szökhet, viszont a kifizetett összegért a lehető legmagasabb szintű szolgáltatások járnak. Nincs olyan étterem, amit ne próbálhatnál ki egy ilyen hajón, ráadásul hajótársaságtól függően az internet, vagy akár a parti kirándulások is benne vannak az árban.

Minden étel- és italfogyasztás (egyes hajókon kaviárral, pezsgővel) és az ultramagas színvonalú kiszolgálás mind az alap utazási ár részei. Így a fedélzeten nem kell bajlódnod a fizetéssel, csak élvezned kell a kifogástalan luxust.

Az ultraluxus hajótársaságoknál egyértelmű, hogy az ár a magas színvonalú szolgáltatást jelenti, így nincsen külön szervízdíj és borravaló sem elvárt.

Ultraluxus hajók

Van néhány hajótársaság, amely előtérbe helyezi a luxust utazásai során. Az ultraluxust kínáló tengeri hajók nem ritkán inkább jachtok – kisebb utasszámmal biztosítják a valóban exkluzív élményt.

Az egyik ilyen, méltán világhírű hajó a Crystal Esprit. Fedélzetén belekóstolhatsz a „yacht-élménybe” és úgy érezheted magad, mint egy sztár. Michelin-csillagos menükről szemezhetsz, vagy sütizhetsz a saját balkonodon is a 24 órás szobaszervíznek köszönhetően.

Egy ilyen hajóval persze a kirándulások is különlegesek: többek között választhatsz könnyű- és mélytengeri búvárkodást, jet-skizést és tengeri kajakozást is. A Crystal Esprittel bejárhatod például Dél-Olaszország titkos kikötőit, de megnézheted a Monacoi Nagydíjat is. 

A Seabourn Ovation fedélzetén valamivel nagyobb kiadásban fedezheted fel a valódi fényűzést. Ezt a hajót a legigényesebbeknek tervezték: tágas, gyönyörűen berendezett lakosztályok, diszkrét személyzet, fantasztikus éttermek és különleges wellness-részleg várnak a fedélzetén. Ülj be egy italra az Observation Bar-ba, ahonnan panorámakilátás nyílik a tengerre, vagy vacsorázz meghitten a lakosztályodban – ezen a hajón minden a kényelmedet szolgálja.

A Seabourn-nál az úticél is kiemelt figyelmet kap. Meghívott szakértők előadásaiból ismerheted meg az adott táj fontos jellegzetességeit. A Seabourn Ovationnal távol-keleti utazásra indulhatsz, de kiruccanhatsz Szentpétervárra is.

Zárásnak pedig egy igazán különleges hajót ajánlunk: a Silver Explorert. Ez az óriásjacht mind felszereltségében, mind az úticéljait tekintve egészen különleges. A Silver Explorer egy gyönyörű expedíciós hajó, kifinomult eleganciával és maximális kényelemmel rendezték be.

Azoknak találták ki, akik a Föld legzordabb tájaira is szívesen ellátogatnának, de az estéket hatcsillagos kényelemben töltenék. Antarktisz, Grönland, vagy Alaszka titkos helyei – a Silver Explorerrel bármelyik szóba jöhet.