Belize Közép-Amerika icipici országa és az egyetlen angol nyelvű állam a térségben. Az ország perszonálunióval kapcsolódik Nagy-Britanniához, vagyis hivatalosan itt is II. Erzsébet „uralkodik”.
Ezek a száraz tények, de mi mindent lehet még tudni Belize-ről?

Közép-Amerika és a Karib-térség
Például azt, hogy Belize igazi, apró kis csoda, ahol a közép-amerikai behatások büszkén vegyülnek a karibi hangulattal. Az ország fővárosa, Belize egyszerre forgalmas kikötő és kulturális központ. Számos múzeumot és történelmi emléket látogathatsz meg itt, de az állatkert is méltán világhírű.
A Közép-amerikai jellegre sok helyen emlékeztetnek maja romok, maga Belize városa is maja halászfalu volt évszázadokkal ezelőtt. Ezen kívül a viktoriánus Anglia emlékei is megelevenednek a város keskeny kis utcáin: egy rövid séta alatt úgy érzed majd, mintha visszarepültél volna az időben, legalább a gyarmatbirodalmak koráig.
Ha éppen csak belekóstolnál Belize hangulatába, a Norwegian Breakaway fedélzetén megteheted: eltölthetsz egy napot a mesés Harvest Caye-nél, ami tökéletes alkalom lesz beleszeretni ebbe a varázslatos vidékbe.

Lagúnák, korallzátonyok és a Nagy Kék Lyuk
Belize leghíresebb turista-csalogató látványosságai azonban szinte egytől egyig a vízhez kötődnek. Az ország körüli korallzátonyok nem kevesebb, mint 1400 tengeri állat- vagy növényfajnak adnak otthont, ezek közül legalább 17 olyan, veszélyeztetett faj, mint az amerikai tengeri krokodil, a manatee, vagy a tengeri teknős.
Éppen ezért Belize-ben kiemelt figyelmet kap az élővilág és a természetes ökoszisztéma megóvása. A szárazföldön is számos nemzeti parkot talál, aki idelátogat, de a Belize Korallzátony is világörökségi oltalom alatt áll. A tengeri élővilág és a búvárkodás szerelmesei garantáltan megtalálják errefelé a számításukat, hiszen életreszóló élmény ezekben a vizekben merülni.
Méltán világhírű a Nagy Kék Lyuk is, amely a egy 300 méter széles és 124 méter mély tengeri lyuk nem messze Belize partjaitól. Vitathatatlanul a világ egyik legjobb búvár-paradicsoma, de akár egy motorcsónakból kitekintve is félelmetes látvány.  
Kajakkal, vagy környezetkímélő motorcsónakkal nagy élmény bejárni Belize lagúnáit is. Itt tengeri tehenekkel és a madárvilág legszebb képviselőivel találkozhat a kíváncsi utazó.

Rezervátumok és romok
A Cockscomb vadrezervátum azoknak lesz tökéletes úticél, akik a szárazföldi állatok iránt érdeklődnek. A trópusi fák között majmokat, ocelotokat, tapírokat, kígyókat és tukánokat figyelhetünk meg, a legszerencsésebbek pedig akár egy jaguárt is megfigyelhetnek természetes élőhelyén.
Belize-ben számos túrautat is találunk – van, amelyik az esőerdő csodálatos vízesései között vezet, és van, amely bár megterhelőbb, az erdőre és a tengerpartra nyíló fantasztikus kilátással jutalmazza meg a kirándulókat.
A különféle kirándulóutakon ősi maja romokra is bukkanhatunk. Az esőerdő mélyén megbúvó, századok óta elhagyatott építményeknek szinte hátborzongató hangulata van. A leghíresebbek az Altun Ha és Caracol romjai.
Előbbi a fővároshoz közel fekszik és fontos kereskedelmi, illetve szakrális csomópont volt a Maja Birodalomban. Caracol pedig Belize legnagyobb maja emléke, elhagyatott romváros a dzsungel közepén – történelem-rajongóknak kötelező látványosság.

Strandok és kikapcsolódás
Ha mindez nem lenne elég, Belize képeslap-szerű strandokban és aprócska tengerparti bárokban is bővelkedik. Az utazók többek között Placencia fehér homokos strandjain pihenhetik ki egész éves fáradalmaikat, este pedig frissen fogott halat vacsorázhatnak az apró halászfalu valamelyik világszínvonalú éttermében.
Emellett természetesen van lehetőség a strandokon is a kajakozásra, könnyűbúvárkodásra és a különböző strand-sportok kipróbálására.   
A Le Champlain fedélzetén utazva időt szakíthatsz Belize természeti és történelmi kincseinek felderítésére is: az önfeledt strandolás mellett belefér az útba néhány kirándulás a legszebb maja romokhoz és persze a Nagy Kék Lyukhoz is.

Ha saját szemeddel néznéd meg Belize csodáit, ne habozz! Nézz körbe ajánlataink között és foglalj hajóutat még ma!