A legtöbb tengeri hajóúton lesz minimum egy olyan nap, amit teljes egészében a tengeren töltötök majd. Ilyenkor a hajó nagyobb távolságot tesz meg két kikötő között. Sokan aggódnak emiatt, hiszen egy Mediterrán körútba vagy Karibi nyaralásba iktatott, kötelező hajós nap elsőre unalmasnak tűnhet.

A valóságtól azonban mi sem áll távolabb. Egy óceánjáró fedélzetén szinte kizárt az unalom. Ebben a cikkben összeszedjük, mi mindennel tölthetitek el a tengeren töltött napokat.

Vízi élmények a víz felett

Általában főleg azok aggódnak a tengeri napok miatt, akik gyerekekkel vágnak bele a hajózásba. Az első hajózóknak talán hiába is mondjuk, pedig igaz: a fedélzeti aquapark kipróbálása után a legtöbb gyerek le se akar szállni a hajóról, még kirándulni sem.

Nem véletlenül. A legtöbb óceánjáró fedélzetén hatalmas víziparkot találtok, csúszdákkal, élménymedencékkel és fantasztikus napozó teraszokkal. A strandolás itt tényleg családi program, hiszen a Carnival Magic őrült Twister csúszdája, vagy az Msc Prezioza szuperhosszú Vertigoja a felnőtteket is lázba hozza.

Ha viszont kicsit visszavonulnátok a zsivajtól, azt is megtehetitek. A gyerekeket egész nap animátorok szórakoztatják, korcsoportokra bontva. Az biztos, hogy ők nagyon jól fognak szórakozni, ti pedig addig kényeztethetitek magatokat a hajó spa-részén.

Vegyük például a Celebrity Silhouette Canyon Ranch spa-ját, vagy a Crystal Symphony feng-shui tematikájú wellness központját. Itt aztán tényleg tetőtől talpig felfrissülhettek. Masszázzsal, lazító pakolásokkal és fiatalító kezelésekkel várnak minden kikapcsolódni vágyó utazót.

Sportolj, tanulj és játssz!

Ha nem vagy a víziparkok híve, vagy éppen nincs kedved fürdőzni, nézz körbe a hajó többi szolgáltatása között. A strandoláson kívül is számtalan program és kikapcsolódási lehetőség vár a fedélzeten. És itt most nem csak vásárolgatásra vagy délutáni teára gondolunk.

A sok finom étel és napozás között néha nem árt kicsit lemozogni az extra kalóriákat. Az Msc hajói például otthont adnak az egyik legjobb tengeri edzőterem hálózatnak– az Msc Liricán is tágas fitness részleget találsz, nagy gépparkkal.  

Sportolni azonban nem csak a teremben tudsz, de a hajó teraszos fedélzetein is. Falmászás, kötélpálya, röplabdapálya és még számtalan lehetőség adódik a mozgásra. A Norwegian Bliss fedélzetén például nem csak panorámás edzőtermet, de elektromos go-kart pályát és lézerharc arénát is találsz, míg a Norwegian Epic kosárpályával és sziklamászó fallal várja a kalandvágyókat.

A tartalmas programok azonban nem merülnek ki itt. A legtöbb hajón most már hasznos és izgalmas tanfolyamokkal és workshopokkal is készülnek a tengeri napokra. A legnépszerűbbek a főzőtanfolyamok és csokoládé-készítő workshopok, de sok hajótársaság ajánl számítógépes és fotószerkesztő kurzusokat, sőt, nyelvórákat is. Ezekkel nem csak, hogy repül az idő, de tényleg hasznos tudással gazdagodva térhetsz haza.

Dőlj hátra és élvezd

A tengeren töltött napok alatt lehetőséged van zavartalanul pihenni is. Egy-egy izgalmas, városnézéssel vagy strandolással eltöltött nap után jó lesz kicsit hátradőlni és élvezni a semmittevést. A legtöbb hajón külön, gyerekmentes napozóteraszok is vannak, itt aztán tényleg nyugalomban napozhatsz vagy szundíthatsz.

Néhány hajó fedélzetén pedig még elegáns gálaesteken is részt vehetsz. Ezekre az estekre formálisabb öltözetben kell, hogy megjelenj. Egy tengeri nap jó lehetőség arra is, hogy összekészülődj egy ilyen estére – fizess be a fodrászhoz vagy a szépségszalonba, vegyél részt egy fiatalító masszázson és garantáltan jól sikerül az este!

Nézz körbe az ajánlataink között és ismerd meg a világ legjobb tengerjáróit!