Ha igazán extravagáns környezetben látogatnál el a Föld legfantasztikusabb természeti kincseihez, a Ponant és a National Geographic közös hajóútjait neked találták ki. Különleges expedíciókon fedezheted fel a természet eddig ismeretlen arcát – közben pedig profi természetfotóssá válhatsz.

Ponant

A Ponant francia hajótársaság extravagáns, all-inkluzív luxust kínáló hajóiról ismert. Ezek a tengerjárók inkább óriásjachtok, fedélzetükön maximum 264 utassal. A Ponant utazásait a kifinomult elegancia és a különleges kalandok dominálják.

A francia életérzés áthatja a társaság hajóit: egész napos, ötcsillagos kiszolgálás, francia ételek és borok, diszkrét és figyelmes kiszolgálás. Mindemellett pedig színház, mozi, wellness és bálterem várja a kikapcsolódni vágyókat a fedélzeten. Egy átkalandozott nap után jó lesz visszatérni a hajó elképesztően kényelmes és nyugis közösségi tereibe, na meg persze luxuskabinodba.

NatGeo expedíciók

A National Geographicot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Tévécsatornájukon és magazinjukban is egyedülálló riportok jelennek meg, műsoraikban és cikkeikben olyan arcát mutatja meg a természet, mely egyébként talán örökre rejtve maradna a kíváncsi szemek elől.

A Ponant-nal közösen 18 luxus expedíciós utat terveztek, ahol az utasok eldugott természeti kincseket ismerhetnek meg testközelből. Az expedíciókra mindkét cég a legjobb tulajdonságait hozza: különleges expedíciók egyesülnek a páratlan luxussal. A partnerség alapvető célja, hogy visszahozzák a kaland szellemét az utazásba.

Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a fenntartható turizmusnak is. A Ponant hajói mind ’Clean Ship’ minősítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a legmodernebb technológiával gondoskodnak arról, hogy a lehető legkevésbé szennyezzék és károsítsák a természetet.

Az expedíciók fókuszában különleges, máshogyan alig megközelíthető területek állnak. A Le Boreal fedélzetén bejárhatod a Spitzbergákat, a Le Lyrial fedélzetén pedig az Antarktiszt, ahol pingvineket, hosszúszárnyú bálnákat és fókákat leshetsz meg. A Le Soleal-lel az Alaszka és Kamcsatka között lévő vulkanikus, Aleut-szigeteket fedezheted fel és kardszárnyú delfineket, tengerimadarakat illetve grizzly medvéket fotózhatsz.

A Le Dumont – D’urville az Amazonas trópusi vidékét járja be kevesebb, mint két hét alatt, te pedig tukánokat, kajmánokat és édesvízi delfineket csodálhatsz itt meg. A L’Austral pedig Afrika és Dél-Amerika között hajózva enged betekintést nyerni az Atlanti-óceán kevésbé ismert szigeteinek izgalmas kultúrájába és természeti kincseibe.  

Főszerepben: kaland és fotózás

Az exotikus úticélokat a NatGeo szakértőinek segítségével fedezheted fel. Profi természetjárók vezetnek végig különleges útvonalakon és elismert természetfotósokkal pillanthatsz bele a fényképezés rejtelmeibe. A képeid és videóid utómunkájával sem kell várnod a hazatérésig – a fárasztó kaland után este a hajó saját Photoshop laborjában dolgozhatsz rajtuk.

Ez nem az az utazás, ahol csak nagy teljesítményű távcsővel láthatsz különleges állatokat vagy természeti kincseket. A kirándulásokra jórészt kisebb zodiac hajókkal indulnak az utasok. Ez azt jelenti, hogy tényleg testközelbe kerül a vadon. A szeszélyes időjárási viszonyok és az állatok fokozottan védett élőhelyei miatt azonban nem minden kirándulás sül el úgy, ahogy az az útitervben van.

Ezek itt igazi kalandok, valóban a természetben – így semmire sincs garancia. Az Antarktiszon a hideg és a hó, az Amazonas mentén a hőség és trópusi esők nehezíthetik meg a felfedezők életét. A kapitány és az expedíció vezetője persze mindig keresik az alkalmat az izgalmasabbnál izgalmasabb felfedezőutakra, de minden utazás és minden kirándulás egyedi és különleges. 

Ha kedvet kaptál egy igazi luxus expedícióhoz, nézz szét ajánlataink között!