A Dél-Karib térség még a rutinosabb utazóknak is képes újat mutatni. Az itt található szigetek rejtik a legszebb, legtitokzatosabb látnivalókat és sokkal kevesebb turistát találsz itt, mint a szigetvilág népszerűbb szegleteiben.
Ebben a cikkben összeszedjük a Karib-tenger kisebb szigeteit.

Az ABC szigetek
Ha igazán különleges nyaralásra vágysz, az ABC szigetekkel garantáltan jól választasz. Aruba, Bonair és Curacao a mai napig a Holland Királyság részét képezik és ez meg is látszik.
Ezen a három kis szigeten olyan hihetetlen elegyet alkot a holland építészet a karibi hangulattal, hogy először kiszállva a hajóból azt se tudod majd, hova nézz. A parton álló házikókat mintha egy amszterdami képeslapról vágták volna ki, azzal a nagy különbséggel, hogy mind vidámabbnál vidámabb színekben pompáznak.
Aruba csodálatos, homokos strandjai tökéletes alkalmat kínálnak a zavartalan strandolásra, Bonair és Curacao vizeiben pedig bárki kipróbálhatja magát a búvárkodásban. A hamisítatlan karibi élmények mellé viszont európai és főleg holland ízeket kóstolhatsz, mintha csak egy hosszúhétvégét töltenél el a kontinensen.
Ha kedvet kaptál ehhez a fantasztikus szigetcsoporthoz, a Celebrity Reflection fedélzetén két hét alatt bejárhatod azt.

Antigua és St Lucia
A klasszikus karibi utazást élheted át, ha benevezel erre a kéthetes utazásra a Celebrity Silhouette-tel. Utad első állomása St Croix-ra vezet, innen Antigua, St Lucia és Barbados következnek.
Antigua nem véletlenül a sztárok kedvelt nyaralóhelye: strandjain te is megtalálhatod a tökéletes kikapcsolódást. Partjai mellett ráadásul elképesztő korallzátonyok és az évszázadok alatt elsüllyedt hajóroncsok fekszenek, kitűnő terepet nyújtva a búvárkodás szerelmeseinek.
St Lucia déli és északi partja mintha két külön szigethez tartozna. Északon a Karib-térség eredeti állat- és növényvilágát figyelheted meg a Pigeon Island nemzeti parkban, míg délen a klasszikus karibi strandok várják a fürdőzőket.
Mintha mindez még nem lenne elég, az álomutazás Barbadoson folytatódik, amely a Karib-térség egyik legfejlettebb szigete kulturális és gazdasági értelemben is. A gyarmati múlt számos történelmi emlékét bejárhatod itt, strandolhatsz, a bevállalósabbak pedig szörfözhetnek az Atlanti-óceán cseppet sem szelíd hullámain.

Dominika és St Kitts
St Kitts igazi kis kapu a Karib-térségbe és mintha tisztában is lenne fontos szerepével. Ez az aprócska sziget nagyrészt rejtve marad a turisták elől, viszont akik mégis idelátogatnak, vibráló éjszakai élettel találkozhatnak. Klubok, kiskocsmák és hamisítatlan karibi hangulat vár mindenkit.

Dominika (A közösség és nem az azonos nevű és nagyobb méretű köztársaság) olyan szempontból hasonlít ehhez, hogy itt is megtapasztalhatod az eredeti karibi jelleget. Itt azonban elsősorban a természet háborítatlan szépsége és a dominikaiak kedvessége nyűgöz majd le.
Ezt a szigetet azoknak ajánljuk, akik valamilyen megmagyarázhatatlan módon ráuntak volna a karibi strandokra és inkább túráznának egy kiadósat. Dominika fantasztikus nemzeti parkjaiban bepillantást nyerhetsz a Karib-tenger élővilágába és itt nyílt a térség egyetlen hosszútávú túraösvénye is, a Waitukubuli.
Ha mindent meglátogatnál egy tökéletes nyaralás keretei között, nem kell tovább keresned. A Queen Mary 2 fedélzetén két hét alatt szinte az összes, idáig említett szigetet bejárhatod, miközben a hajón is királyi fogadtatásban részesülsz majd.
Nappalaid dzsippes kirándulásokkal, búvárkodással, strandolással és a nemzeti parkok felfedezésével telik majd, míg az estéidet a világ egyik legelegánsabb hajóján töltheted el. Bálokon, elegáns teadélutánokon és csodálatos vacsorákon mutathatod be legszebb szettjeidet, klasszikus sportokat próbálhatsz ki a tetőteraszon, éjszaka pedig palotát idéző lakosztályban hajthatod álomra a fejed.

Ha kedvet kaptál a Dél-Karib térség felfedezéséhez, ne habozz! Nézz körbe ajánlataink között és foglalj még ma!