Van a világon egy hely, ahol annyiféle természeti csoda vár, amennyit szinte már elképzelni sem lehet. Szerencsére néhány évvel ezelőtt filmre vitték ezeket a fantasztikus helyeket és így az egész világon utazók ezreinek került a bakancslistája elejére ez az ország.

Természetesen Új-Zélandról van szó, ahol végtelen óceán, óriási hegyek, kristálytiszta vizű tavak és érintetlen szépségű fjordok találkoznak.

Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb hajóutakat, amelyeken útba ejtheted az új-zélandi fjordokat.

Celebrity Solstice

A Milford fjordot több, mint ezer éve fedezték fel a Maori törzsek és már Rudyard Kipling is elismerően nyilatkozott róla. Nem csoda: ez a fjord Új-Zéland egyik legfőbb nevezetessége és a Gyűrűk Ura filmek egyik fontos jelenetét is itt forgatták.

A fjord sötétkék víztükre fölé 1500 méternél magasabb hegyek emelkednek drámai meredekséggel, oldalukról vízesések hullnak alá – ha Csodaországba tévedsz, ott se nagyon találsz szebb tájakat.

A Milford pedig csak az egyike azoknak a fjordoknak, amiket bejárhatsz ezen a közel kéthetes utazáson. A Celebrity Solstice egy-egy teljes napot tölt a Milford, a Dusky és a Doubtful fjordoknál is, hogy elég időd legyen felfedezni ezt a varázslatos vidéket.

A napközbeni túrák, kirándulások, hegymászások fáradalmait pedig egy minden ízében nagyszerű hajón pihenheted ki. A Celebrity Solstice fedélzetén mindent megtalálsz, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell.

Színház és táncelőadások a Solstice Színházban, könyvtár és klubszoba, világszínvonalú wellness központ és fantasztikus gasztronómiai kínálattal várnak, hogy az utazás után megújulva térhess haza. A tengeren töltött napokat pedig remek fitness termekben és kézműves workshopokon ütheted el tartalmasan.

Ovation of the Seas 

Ezen a szintén 12 napos utazáson a fjordok előtt meglátogathatod a Szigetek Öblét is. Ezen a helyen a kristálytiszta vízű tengerben sok apró kis sziget között kalandozhatsz, megcsodálva a páratlan látványt. Ezután a hajó a leghíresebb új-zélandi városok felé veszi az irányt.

Hastings, Wellington és Dunedin mind-mind tartogatnak izgalmakat az Európából érkezőknek. Mindhárom városban eltölthetsz egy-egy napot, így valódi képet kaphatsz Új-Zéland ritka és érdekes kultúrájából és történelméből.

A városok után pedig a fjordok következnek, azon belül pedig Új-Zéland legnagyobb fjordja, a Doubtful Sound. Bár az időjárás itt általában borongós és esős, a fjord hatalmas méreteivel és fantasztikus állatvilágával garantáltan tud majd szépet mutatni. Medvefókák, delfinek, sőt, néha bálnák is tiszteletüket teszik ezekben a sötétkék vizekben.

Az utazás elején és végén lávő két-két tengeri nap pedig gyorsan elszáll az Ovation of the Seas fedélzetén. Súlytalansági kabin, görkorcsolyapálya, dodzsem és óriási vízipark gondoskodik róla, hogy a gyerkőcök se unatkozzanak. Esténként színház és mozi, kitűnő éttermek és bárok várnak (még egy olyan is, amit robotok üzemeltetnek). Az unalom kizárt!

Queen Elizabeth
 
Ha egy rövidebb, de annál elegánsabb utazásra vágysz, akkor sem kell lemondanod Új-Zéland szépségeiről. A Queen Elizabeth fedélzetén 10 nap alatt kirándulást tehetsz Wellingtonba és Dunedinbe, de a fjordok felé is tehetsz egy egynapos kitekintőt.

Ülj fel a wellingtoni siklóra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerparti városra. Aztán nézz be az Új-Zélandi Múzeumba, ahol mindent megtudhatsz az ország természet- és kultúrtörténetéről, az őskortól egészen napjainkig.

A napközbeni kirándulások után pedig vár rád a hajózás aranykora. Óriási könyvtárszoba és teadélutánok, klasszikusan berendezett, patinás bárok jazz zongoristával, békebeli sportok a fedélzeten... Minden, amit csak el tudsz képzelni a Titanic korából.

Napközben krokettezhetsz vagy golfozhatsz (természetesen a frissítő masszázsok és gyógykezelések mellett), este pedig várnak a bálok! Ezekre külön táncórákon készülhetsz fel, hogy aztán csodálatos esteken kamatoztathasd a tudásod.

Ha szívesen felfedeznéd a világ másik felét, nézz körbe ajánlataink között és foglalj hajóutat még ma!