568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább
princess-hajo

Hajótársaságok

Princess Cruises

elegancia és világjárás

Elegáns hajók az igazi világjáróknak!

Nincs a világnak olyan pontja, ahova ne vinné el egy elegáns Princess hajó! 17 hajóból álló flottája több mint 150 féle útvonalat kínál Alaszkától Dél-Amerikán át Ázsiáig, Új-Zélandig és Európáig. Álomszép, elegáns hajókkal várják az utasokat, melyeknek a kialakítása annyira tökéletes, hogy a hajó impozáns méretei mellett is mindig kényelmesen fogod magad érezni. A hajóstársaság biztosította a Love Boat (Szerelemhajó) c. televíziós sorozat forgatási helyszínét.

A legújabb és nagyobb hajóikon igazán különleges élményekben lehet részed: a felső szinten zenélő, fényjátékos szökőkút van; egyes hajókon pedig a hajótestből kiívelő rövid, de annál izgalmasabb sétányon andaloghatsz a tenger felett. Az izgalmat az biztosítja, hogy a sétány minden eleme a padlót is beleértve, átlátszó.

Az útvonalak közül kiemelnénk Alaszkát, mert a Princess hajótársaságnak itt saját hotelei vannak és saját panorámás vonatot is üzemeltet, amivel egyedülálló élményeket szerezhetsz. Minden alaszkai hajóút foglalható a hajóút előtt vagy után esedékes szárazföldi programokkal együtt is.

A Princess hajók különlegességei:

  • a kabinok nagy része balkonos
  • mérete ellenére tágas terekkel és jól elkülönített helységekkel rendelkezik, így szinte sehol nem érzékelhető a vendégek magas létszáma
  • minden hajón vannak a’la carte éttermek, ahol kb. 20 USD-s foglalási díj ellenében vacsorázhat. Ezek az éttermek teljesen más hangulatúak, igazi ínyencségeket kínálnak és tökéletes stílusérzékkel berendezettek, akár az olasz vendéglőről, akár a grill-étteremről van szó.
  • A Lotus Spa szolgáltatásaiban vetekszik bármelyik „szárazföldi” spa- és wellnessközponttal a kezelések választékát és minőségét tekintve is.
  • Az újabb hajókon a „Movies under the Star” szabadtéri mozi teljesen egyedülálló szolgáltatás. Általában a legfelső fedélzeten a medence szomszédságában alakítják a nézőteret (konkrétan a szabad ég alatt) és egy hatalmas vásznon tekinthetők meg a legújabb mozifilmek, kisebbeknek mesék. A mozizás élményét pattogatott kukoricával teszik teljessé.

 

Véleménye

A hajók elegáns volta és a különleges útvonalak miatt elsősorban igényesebb utasainknak, valamint az igazi világjáróknak és felfedezőknek ajánljuk. A hajókon az átlagéletkor jellemzően 45 év körül van. Bár vannak a hajón gyermekprogramok és a kicsiknek ajánlott szolgáltatások, kisgyerekesek családoknak más hajótársaságot ajánlanánk. A hajó stílusa miatt jellemzően elegáns megjelenés javasolt. Általában a Princess hajóutak – a többi társasághoz képest - drágábbak, de valóban minőségi kiszolgálást nyújtanak. A különleges útvonalakat (Panama-csatorna, Antarktisz, ázsiai és ausztráliai útvonalak) mindenképpen érdemes minél korábban foglalni! A kabinok nagyobb része balkonos, így mindenképpen érdemes figyelmet fordítani az aktuálisan foglalható kabinokra és akciókra, mert egy balkonos kabin gyakran alig kerül többe egy belső kabinnál.