568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább
5ac8eb2a40fb8all-inclusive.jpg

Hírek

All inclusive hajóutak

2018-04-07 17:49:54

Egyre többen keresnek olyan hajóutat, ami a teljes ellátás mellett nemcsak a reggelinél szokásos (kávé, tea, tej, stb.) italok fogyasztását tartalmazza, hanem korlátlan italfogyasztást. Hogy mi lehet erre a megoldás? Lássuk társaságonként:

1. Norwegian Cruiseline: a hajótársaság összes hajója prémium all inclusive ellátással foglalható, ami nemcsak, hogy korlátlan italfogyasztást biztosít egész nap a bárokban és az éttermekben is, de az ár a borravalót és szervízdíjat is tartalmazza!

2. MSC: honfitársaink körében talán az Msc italcsomagjai a legismertebbek. Ezeket az italcsomagokat meg lehet rendelni előre is és a helyszínen is (bár a helyszínen néha szervízdíjat is felszámítanak hozzá.) Elég széles a választék, de a legkedveltebb az all inclusive italcsomag, ami 26 EUR/fő/éj áron vásárolható meg bármelyik hajóúthoz.

3. COSTA: fontos változás idén nyártól, hogy már előzetesen is lehet úgy foglalni a hajóutat, hogy járjon hozzá italcsomag. A comfort árkategória ugyanis a classic kabinokhoz pranzo i cena, a magasabban fekvő prémium kabinokhoz pedig all inclusive brindiamo italcsomagot kínál. (A pranzo i cena italcsomag csak a főétkezések idején és a főétteremben tartalmazza az italfogyasztást, egy elég szűk itallapra vonatkozóan.)

4. PULLMANTUR: a spanyol hajótársaság nagy előnye, hogy az útjai jelentős részéhez szintén all inclusive ellátás jár; hátránya viszont, hogy a spanyol az elsődleges nyelv a hajón és a hajók nagy része már elég régi. Az akciókra viszont érdemes figyelni náluk!

5. A Carnival, Princess, Celebrity és Royal Caribbean hajóutaknál is lehet italcsomagot igénybevenni - bár ezeknél már fontos az ár-érték arányra is figyelni. A legkedvezőbb, alkoholt is tartalmazó all inclusive italcsomag a Princessnél 69 USD/fő/nap, a Carnivalnál 60 USD/fő/nap, a Celebritynél 76 USD/fő/nap, a Royal Caribbeannél kb. 65 USD/fő/nap. (A Royal Caribbeannél az árak szezontól, hajótól és útvonaltól is függnek.)

Az előzőekben az alkoholt is tartalmazó all inclusive lehetőségeket ismertettük. Természetesen minden hajótársaságnál lehet ennél szűkebb kínálatra pl. csak alkoholmentes italokra vagy csak egyfélére (sör-, bor-, üdítő- vagy ásványvíz) vonatkozó italcsomagokat foglalni. Ahhoz, hogy kinek melyik az ideális nem tudunk általános tanácsot adni. Jellemzően egy all inclusive italcsomag árát napi 5-6 alkoholos ital elfogyasztásával lehet "leinni" (azaz ekkor fogyasztunk ugyanannyit, mint amennyi az italok ára egyesével lenne a helyszínen rendelve). Azt mindenkinek magáról kell tudnia, hogy milyen típusú italokat iszik nyaraláskor, mennyit, inkább a hajón pihen vagy kirándul a kikötésekkor, stb. Hiszen az all inclusive italcsomagokat a kabinban utazó mindegyik utasra és az út minden napjára egységesen ki kell fizetni. Ezekben a kérdésekben személyre szabott tanácsokkal szívesen segítünk, ha már tudjuk melyik hajótársaság melyik útjáról van szó.

 

 

További híreink

Vidd a párod féláron - Msc akció

2018-04-14 16:14:19

10 éjszakás karib hajóutak

2017-07-09 14:19:18