568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább

Kikötők

Bari

Dél-Olaszország kikötője a „csizma sarkantyújánál” fekszik. A több, mint 2000 éves település óvárosa (Barivecchia) nagyon hangulatos: kanyargós utcácskák, kis piacok és történelmi épületek közt a Szt. Miklós bazilika és az 1250-ben épült nyolcszögletű vár, azaz a Castel del Monte is megér egy látogatást.
Az óváros gyalog és tömegközlekedéssel is megközelíthető a kikötőből.
Barin túl érdemes Puglia régió további különlegességeivel is megismerkedni. A vidék látványosságai nem annyira jól jelzettek, így az autóbérlést 3-4 fős társaságoknak és gyakorlott utazóknak ajánljuk inkább. Ebben a kikötőben legtöbbször csak fél napra áll meg a hajó, ezért olyankor praktikusabb a hajótársaság által szervezett kirándulásokon részt venni, hogy a rendelkezésre álló időből a lehető legtöbbet hozzuk ki.
A környék leghíresebb látnivalóját Alberobello (és a városka környékén is felfedezhető) különleges alakú, fehérre meszelt falú és csúcsos szürke „sipkás” házikói jelentik. Ezekben a házikókban nemcsak laknak, de manapság ajándéküzleteket, éttermet, szállodát vagy bárt üzemeltetnek bennük. Mindenképpen érdemes belülről is alaposan megnézni egy ilyen épületet. Néhány helyen a tetőtérbe is felmehetnek a látogatók (van ahol ingyenesen és van ahol pár euro ellenében), így a környező számos „manóházra” is remek kilátás nyílik.
Alberobello közelében egy gyönyörű cseppkőbarlangot is bejárhatsz; de ha másik irányba indulsz Bariból, akkor strandokat, barokk városokat, szellemvárost (Craco), barlanglakásokat (Matera) vagy akár sókitermelő üzemet is meglátogathatsz.