568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább

Kikötők

Cadiz

Dél-Spanyolország, egész pontosan Andalúzia egyik legforgalmasabb kikötője. Régi utcái és mór épületei bájosak, de egy rövid séta után érdemesebb más városok megismerésével tölteni az időnket.  Sevilla rengeteg látnivalója, például híres Katedrálisa, az Aranytorony, a narancsliget és a zsidó negyed. Ha inkább kisebb településeket néznél meg, bérlej autót és fedezd fel a hófehér házak miatt fehér falvakkal tarkított tájat, ahol a spanyol vidéki élet és a szokások megismerésén túl az ibériai sonka, a sajt és a sherry elkészítésébe is betekintést nyerhetsz. Cadiztól kb. 45 percnyire fekszik Jerez de la Frontera, ahol a legtöbb pincészetben nemcsak bemutatják a sherry elkészítését, hanem kóstolót is adnak. Az édes illat már önmagában is bódító, ezért csak óvatosan a kóstolgatással!

A kikötő kapujáig kb. 5 perc séta az út, onnan pedig átkelve a forgalmas Avenida del Puerton már a főtéren és Cadiz forgalmas bevásárlóutcájára jutsz.