568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább

Kikötők

Lisszabon

Portugália hét dombon épült fővárosa bűbájos. A középkori épületektől a modern látnivalókig mindent megtalálni. A san franciscoi híd mása, a Vasco da Gama híd, a Krisztus szobor, a Belém-torony, a Felfedezők emlékműve és a Jeromos kolostor csak a folyó-part legfontosabb látnivalói. Az 1755-ös földrengés után újjáépített óvárosban a portugál kék-fehér csempékkel (azulejo) díszített házikók, a felvonók, a Szent György vár, a Kereskedők tere, a Parlament, a Marques de Pombal tér, a szökökutak; a sok-sok étterem, ami egyszerre vonz a portói és a legtipikusabb desszert a pasteis de nata illatával mind marasztalják a vendégeket. A központtól kicsit távolabb (metróval pár megálló) a Világkiállítási terület, egy hatalmas akvárium és egy libegő vár. Ha nem szeretnél annyit gyalogolni bátran használd a tömegközlekedést (van egy napos turistakártya, ami minden járműre jó), vagy pihenésképp ülj fel a 28-as villamosra, ami a hét domb mindegyikén áthalad, sokszor alig-alig fér el a szerelvény a házak közt.
Lisszabon rengeteg látnivalója bőven elég egy napra. Ha már jártál a városban, akkor a közeli tengerparti települések (Estoril, Cascais), Európa legnyugatibb pontja Cabo da Roca, a várakkal és palotákkal teli Sintra; a queluzi palota, a katolikus zarándokhely Fatima, vagy a tomari kolostor vár.

A kikötő kb. 4 km a városközponttól, tömegközlekedéssel vagy taxival lehet leggyorsabban bejutni.