568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább

Kikötők

Palma de Mallorca

Mallorca fővárosa elbűvölő. A város és a sziget jelképe, a Katedrális már messziről látszik. A belvárosban a legújabb design-üzletek várják az érdeklődőket. Akár tömegközlekedéssel is eljuthatunk a homokos tengerpartok valamelyikére, ha pihenésre vágyunk. Az egyik irányba Playa de Palma és El Arenal; a másik irányba Magaluf várja a vendégeket. A sziget keleti partján szinte elhagyatott homokos vagy sziklás öblök várnak. A gyermekekkel utazóknak a déli és az északi lassan mélyülő partok egyaránt ideálisak. A sziget könnyen bejárható; egyetlen olyan program van, amire érdemes a szervezett csoportos megoldással menni: ez pedig a kisvonatozást és hajózást is magában foglaló szigettúra-verzió a közlekedési eszközök kapacitáskorlátai miatt. A sziget belsejében Valldemosa települése nagyon festői. Itt lakott Frederic Chopin is párjával, George Sanddel.

A kikötő az óváros kikötőjének a szélén fekszik, de minden könnyen megközelíthető. Az óváros központja kb. 6 km a hajótól.