568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább
52d7bcaf1857b1.jpg

Mindent a hajóutakról

Biztosítás

Ahogy mondani szokták a banki szolgáltatások értékesítői álmokat, a biztosítási ügynökök rémálmokat „adnak el”. A bankban azt halljuk, hogyan lesz szép autónk, új lakásunk vagy hogy fizetjük könnyedén a gyerekek taníttatását és miből utazgatunk nyugdíjas éveinkben; a biztosító azzal „fenyeget”, hogy mi lesz, ha betörnek a lakásba, nekijönnek a kocsinknak vagy balesetet szenvedünk. Valóban nem azért fizetünk biztosítást, mert reméljük, hogy szükségünk van rá. Leginkább azt reméljük, hogy sose lesz rá szükségünk.
Az utazás legnagyobb élményeink egyike, amit egy baleset, betegség vagy bármilyen nem várt esemény egy pillanat alatt tönkretehet. Különösen igaz ez a hajóutakra, hiszen szállodánk tovaúszik, amíg minket egy csodálatos város kevésbé szép kórházában ápolnak. Otthonunktól távol ezeket a helyzeteket kezelni sokkal nehezebb, és nem egy esetben megdöbbentően költséges is. Ezért azt tanácsoljuk, hogy soha ne induljon el külföldre megfelelő utasbiztosítás nélkül! A biztosításoknak két fajtáját szeretnénk kiemelni:

Útlemondási biztosítás
Nevéből adódóan ezt a biztosítást arra az esetre kötjük, ha valami váratlan okból kifolyólag mégsem tudunk elindulni a várva várt utazásra. Bár ilyen biztosítás minden utazásra köthető, a hajóutak esetében mindenképpen ajánljuk a megkötését. Ennek elég egyszerű az oka: a hajótársaságok rendkívül szigorú lemondási feltételeket alkalmaznak, amiket sajnos kénytelenek vagyunk továbbhárítani utasainkra. Amíg egy átlagos szállodai szobafoglalást gond nélkül átírathatunk másik dátumra vagy egy ismerősünk nevére, aki vállalja helyettünk az utazást, ez korántsem ilyen egyszerű egy hajóút esetén. Arról nem is beszélve, hogy amíg szerencsés esetben egy szállodai szobafoglalás lemondása csak az út előtt pár nappal jelent törlési költséget, addig egy hajóút ára akár egy hónappal az indulás előtti törlés esetén is válhat 100%-ban törlési költséggé. Az útlemondási biztosítás díja hajóúttól függően a részvételi díj 1,2-5%-a. A biztosító 20% önrész levonása mellett téríti vissza a befizetett összeget az utas utazásképtelensége, az utas vagy közvetlen rokonának a hirtelen megbetegedése, balesete, halála vagy lakásbetörése esetén. Egyes hajótársaságoknál közvetlenül is köthető útlemondási biztosítás, aminek előnye, hogy jellemzően nincs önrésze, hátránya, hogy a szükséges igazolásokat idegen nyelven kell biztosítania. Ha érdekli, erről részletesen a foglaláskor tájékoztatjuk.

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás
Ez a biztosítás az utazás teljes idejére vonatkozik, onnantól, hogy elhagyja a határt vagy felszáll a repülőgépre. Az utasbiztosítási termékek a biztosítási összegek erejéig állnak helyt - többek között - a sürgős betegségi és baleseti ellátások tetemes orvosi költségeire. Természetesen nem minden utasbiztosítás nyújt egyformán teljes körű fedezetet.
Sajnos gyakori hiba, hogy az utasbiztosításokkal kapcsolatosan sokan főként a poggyászbiztosításra gondolnak, holott a poggyászkárok - bár meglehetősen fontosak - legrosszabb esetben is csak néhány tízezres veszteséget jelentenek. Sokkal komolyabb anyagi terhet jelent viszont, ha hazánktól távol megbetegszik, vagy baleset éri. Például egy helikopteres mentés, a tengeren túl egy viszonylag nem bonyolult kórházi kezelés is szinte hihetetlen végösszegű számlát eredményezhet. A biztosításért fizetendő díj ugyanakkor csak töredéke az egész utazás összköltségének - és ez az, amin tényleg nem szabad spórolni.
Fontos, hogy hajóútjához csak olyan biztosítást kössön, melyhez assistance-szolgáltatás tartozik. Ez a váratlan helyzetekben nagy segítséget jelenthet, hiszen így nem Önnek kell a megfelelő kórházat, stb. megkeresnie, hanem a biztosító intézkedik. Különösen fontos ez a biztosítás abban az esetben, ha például olyan balesetet szenved, amitől nem tudja folytatni az útját. A repülőjegye ugyanis egy másik városból indul hazafele, amit vagy valahogyan el kell érnie, vagy egy teljesen új jegyet kell vennie a hazautazáshoz abból a városból vagy országból, ahol éppen tartózkodik. Ennek a költsége pedig elég tetemes lehet.
A biztosítók kínálata az alacsony határértékeket és kevés szolgáltatást tartalmazó, de kedvező árú szerződésektől a minden igényt kielégítő, de értelemszerűen magasabb díjú szerződésekig széles skálán helyezkedik el. Irodánk a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének utasbiztosításait kínálja Önöknek. A QBE csoport 1998-ban vásárolta fel az addig utasbiztosításairól ismert Atlasz Biztosítót. Azóta a Társaság megőrizte és megerősítette piacvezető szerepét az utasbiztosítások területén. Elismerjük, hogy nem ez a legolcsóbb biztosítás, de mi azért ezt ajánljuk Önnek, mert tudjuk, hogy baj esetén tényleg számíthat rájuk. Az aktuális díjtételekről és feltételekről minden esetben részletes információkat küldünk és a hajóútja ismeretében szívesen segítünk a módozatok közötti eligazodásban is. Ha további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

7Mérföld Utazási Iroda

E-mail: info@7merfold.com
Telefon: 06 1 240 1978
Mobil: 06 70 634 8889
Engedélyszám: U-001052

2016-tól online irodaként működünk