568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább
52d7bc994b64d1.jpg

Mindent a hajóutakról

Repülőjegy és szállásfoglalás

A hajóút során a beszállástól a hajó elhagyásáig tökéletes kikapcsolódás, számtalan program és kiváló szolgáltatások várják. Ahhoz, hogy az utazása tökéletes legyen, minden egyéb részletet is szívesen elintézünk utazásával kapcsolatosan, hogy az indulástól az érkezésig is kellemesen teljen az útja.

Repülőjegyfoglalás
A legtöbb indulási és érkezési kikötőt praktikusabb és egyszerűbb repülővel megközelíteni. Nagyon fontos, hogy olyan járatokat válasszunk, amivel biztosan eléri a hajót, ezért azt javasoljuk, hogy az Európán kívüli kikötőkbe legalább egy nappal a hajóút előtt érkezzen meg! Sokéves tapasztalatunk alapján úgy javaslunk repülőjáratokat, hogy közben figyelembe vesszük, hogy egy esetleges sztrájk, járatkésés vagy csomagkésedelem se ronthassa el a nyaralását. A hajóút különlegességéből adódóan, ha induláskor lekési a hajót vagy nincsenek meg a csomagjai, meglehetősen nehéz és költséges lehet időben a következő kikötőbe jutnia vagy a csomagjait odaszállíttatnia.
Jó tudni, hogy bár jelentős késés esetén a légitársaságnak van kártérítési kötelezettsége, ez azonban nem terjed ki az elmaradt élményekből adódó kártérítésre, valamint a rossz időjárás, előre láthatatlan technikai probléma, vagy a légitársaságtól független (pl. légi irányítási, csomagkezelési) sztrájk esetére. Csomagkésés esetén a légitársaság feladata Ön után szállítani a csomagját, de könnyen előfordulhat, hogy a két kikötő között egyáltalán nincs közvetlen járat és az átszállásos járatok miatt bizonytalan a csomag megfelelő időben történő érkezése. A poggyászkésedelemre természetesen jár Önnek a kártérítés, de ezt csak a hazaérkezése után fogja megkapni, és a hajó összes szolgáltatása mellett sem biztos, hogy tökéletesen érezné magát, ha utazása során kell a minden napra megfelelő öltözéket is megvásárolnia. Ezért kérjük, hogy a repülőjárat foglalásánál ezeket a szempontokat mindig vegye figyelembe!
Különlegesség: egyes hajóutakhoz foglalható a hajótársaság charterjárata is, így garantálják, hogy a repülő esetleges késése esetén is megvárja az utasokat a hajó. Másik előnye, hogy a repülőtér és a hajó közötti transzfer is sokkal kényelmesebben és egyszerűbben megoldható így.

Szállásfoglalás
Az előbb említettük, hogy távolabbi kikötőkbe érdemes mindenképpen egy éjszakával előbb érkeznie, de emellett ha van ideje, akkor egyébként is szívesen ajánljuk, hogy pár napot a hajóút előtt vagy után még töltsön el az adott kikötővárosban vagy országban. Hosszabb tartózkodás esetén az országon belül további csodálatos tájakat is felfedezhet. Például mielőtt nekikezd egy Barcelonából induló nyugat-mediterrán hajóútnak, ha néhány éjszakát Gaudí városában tölt el biztosan kellemes élményekkel gazdagodik; az alaszkai partvidék lenyűgöző gleccsereinek a megismerése után pedig érdemes a hatalmas északi állam belsejét és csodálatos élővilágát is felfedezni.
Jó tudni, hogy a hajótársaságok is ajánlanak szállodákat és programokat a hajóút előtt és után. Ennek egyik előnye, hogy a hajóhoz hasonló színvonalú szolgáltatásokat és szervezettséget biztosítanak, valamint, hogy különleges programokon a hajótársaság utasai egyértelmű elsőbbséget élveznek az egyénileg utazókhoz képest. Ha csak szállást szeretne foglalni, a hajótársaságok az indulási kikötőben jellemzően 1-2 hotellel állnak kapcsolatban, ahol kedvező áron kapnak utasaik szobát illetve a szálloda és a hajó, valamint a repülőtér közötti transzfert is biztosítják.

Ha a hajóút előtt vagy után Ön más kategóriájú vagy elhelyezkedésű szállást szeretne a kikötőben vagy más programra vágyik, szívesen segítünk ötletekkel és a megvalósítással kapcsolatosan is. Forduljon hozzánk bizalommal!

7Mérföld Utazási Iroda

E-mail: info@7merfold.com
Telefon: 06 1 240 1978
Mobil: 06 70 634 8889
Engedélyszám: U-001052

2016-tól online irodaként működünk