568bb3482d265Escape_Aerial1_lo.jpg
A kapitány ajánlata

A leghosszabb hajóutak

Sok szó esik a legújabb, legnagyobb hajókról - na de melyek a leghosszabb útvonalak? És merre járnak ezek a különleges hajók?

Tovább
52e6d45c1f702nyugat_mediterran.jpg

Úticélok

Nyugat-mediterrán térség

Európa

A Földközi-tengert keresztül-kasul átszelik a különböző hajózási útvonalak. Azokat a hajóutakat, melyeknél a legtöbb kikötő az olasz “csizmától” nyugatra található, ide soroltuk, még akkor is, ha az indulási kikötő esetleg keletebbre van. Ehhez a térséghez soroltuk a Kanári-szigetekre, Madeirára és Marokkóba induló hajóutakat is, amiknek egy része ugyan már az Atlanti-óceánon van, az út fele viszont még a Földközi-tengerre esik.

Merülj el az európai kultúra bölcsőjének tekintett ógörög, és latin (néhai római birodalmi) kultúra fennmaradt emlékeiben! Mediterrán hajóútjaink lehetőséget adnak mind a történelem, mind a művészetek szerelmeseinek, hogy a kultúrtörténet legnagyobb hatású építményeit szemügyre vehessék, miközben a mediterrán napsütés erejét szívják magukba.

Hagyd, hogy a hűs földközi-tengeri szél a hajadba kapjon és tested-lelked átjárja! A földközi tengeri hajóutak különlegessége, hogy a hajóutakkal még csak most ismerkedők számára 5 éjszakás, ún. mini utazás is elérhető. Aki viszont igazán „nagyban utazna”, annak a 11 napos mediterrán hajóutakat ajánljuk, melynek keretében a klasszikus nagyvárosok (Róma, Marseille, Barcelona) mellett a varázslatos ékszeresdoboz-szigetek (Málta, Szicília) is meglátogathatóak.

Miért válasszunk nyugat-mediterrán hajóutat?

A nyugat-mediterrán hajóutak többsége nagyobb városoknál köt ki, mint pl. Róma, Barcelona, amiket képtelenség egy nap alatt felfedezni, de az utazásnak nem is ez a célja. Ha már jártunk az adott városban felfedezhetjük a rejtettebb szépségeit, újra végigsétálhatunk korábbi utazásunk emlékeinek a helyszínén; ha pedig először járunk az adott helyen, elegendő a benyomásokra figyelnünk és megjegyeznünk mennyi mindent szeretnénk látni legközelebb. Ha megtetszik, nyilván visszatérünk, és az út során érintett 5-7 kikötő egy részét azonnal a szívünkbe zárjuk, míg máshova esetleg nem is szeretnénk hosszabb időre visszatérni. A különleges nyugat-mediterrán útvonalak közül szívesen ajánljuk a különböző szigeteket összekötő hajóutakat: Mallorca és Ibiza szigetét a nyüzsgő tengerpartok, a nyári bulik kedvelőinek, míg a Korzika, Szardínia, Szicília vagy Málta szigetét érintő utakat a csendes, nyugodt és szinte “elhagyatott” tengerpartok és a vadregényes tájak szerelmeseinek szeretnénk a figyelmébe ajánlani.

A „Térség hajútjai lista” lenyitásával valamennyi mediterrán hajóutunk megjeleníthető! Hajóút listázó aloldalunkon pedig a Föld összes szeglete böngészhetővé válik. Az időpont kiválasztása után töltsd ki az online ajánlatkérő űrlapot a további információkért!