Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Kikötő

Dubai

A luxus és a gigantikus méretek hazája, Dubai

Dubai az év bármely időszakában rengeteg szórakozási lehetőséget kínál számodra. Emellett pedig az egyedülálló környezet, a sivatag, az oázis és a luxusépületek milliője miatt is érdemes ide látogatnod.

Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa. A tengerpart mentén 50 km hosszan végighúzódó, 2-5 km széles városnak nincs egy konkrét városközpontja, több kisebb központi hely van, amit érdemes felkeresned. A nagy távolságok és az alacsony benzinár miatt célszerű kényelmesen, taxival utazni, ha be szeretnéd járni a várost.

Kihagyhatatlan Dubai egyik szimbóluma, a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas, 13 különböző rekordot tartó Burj Khalifa.  Érdemes előre, online lefoglalni egy időpontot a megtekintésére, különösen akkor, ha a naplementét szeretnéd fentről megnézni. Az épület mellett egy óriási, megvilágított szökőkútrendszer működik, ami zenére megkomponálva lövelli a magasba a vizet.

A közelben található a világ legnagyobb plázája, a Dubaj Mall, ami egyben a világ leglátogatottabb turistalátványossága is! Dubai-jal kapcsolatban szinte csak „legekről” lehet beszélni, nem véletlen, hogy a plázában található a világ legnagyobb akváriuma is. A gigantikus medencében 33 ezer élőlény úszkál, köztük 400 cápa és rája. A bevásárlóközpontból ingyen megtekinthető, csupán azért kell fizetni, ha az alagúton is átmennél.
4 metrómegállónyira található egy „kisebb” pláza, amiben egy ismét egyedülálló látványosságot, illetve programlehetőséget találhatsz. Ez a Ski Dubai, ahol a kinti 40 fokkal szemben a mesterségesen kialakított -4 fokban síelhetsz, snowboardozhatsz, szánkózhatsz, hógolyózhatsz. Összesen 5 sípálya található a 85 méter magas, mesterséges dombon.

Látványnak sem utolsó a Dubai Marina. A mesterséges öblöt felhőkarcolók veszik körül, a kikötőben pedig luxusjachtok sorakoznak. Az esti kivilágításban pazar látványt nyújt a hely. Alkoholt nem árulnak a boltokban, sőt kevés étlapon szerepelnek, így egy finom esti koktélozáshoz keresd fel valamelyik skybar-t, ahonnét kilátás nyílik a városra.

Dubai másik szimbólumára, a Burj Al Arab-ra is vess egy pillantást. A világ legmagasabb szállodájában, mely egy mesterséges szigeten áll, több mint félmillió forint egy szoba egy éjszakára.

Az igazi arab világ az óvárosban található. Itt van a legtöbb mecset, minaret és piac, valamint 300 ékszerüzlet becslések szerint 10 tonna arannyal a kirakatokban.