Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

UK, Iceland úticél

Úticél

Anglia és Izland térsége

Észak fagyos varázsa

Szereted a változatos kirándulásokat? Szereted a mozgalmas élményeket, de közben jó, ha van egy kényelmes lakosztály, ahol a városnézős-kirándulós nap után megpihenhetsz? Lépj fel egy luxushajó fedélzetére, és élvezd a kalandokat luxuskörülmények közt! Számos hajóutunk közül választhatsz, amik Anglia és Izland partjai mentén visznek végig, és amik során betekintést nyerhetsz az északi vidék hűvös varázsába.
 

Miért pont Anglia és Izland?

Miért ne? Ez a szigetvilág meseszép tájakat rejt magában, varázslatos természeti jelenségekkel, hatalmas hegyekkel és erdős területekkel. Kezdjük például a lélegzetelállító északi fénnyel... Tudtad, hogy az Izlandról is látszik? Persze maga a főváros, Reykjavík is számos látnivalót tartogat, de a sarki fény (vagy idegen szóval aurora borealis) az, ami megkoronázza az északi tartózkodást.

De a hajók nem csak Izlandon állnak meg. Angliába, Írországba, Skóciába, Hollandiába, de akár még Grönlandra is ellátogathatsz, attól függően, hogy mekkora utazást tervezel, A legtöbb hajó Southampton városából indul, itt is érdemes elidőzni egy picit az indulás előtt! Akár ellátogathatsz a SeaCity múzeumba, ahol a Titanic interaktív modellje vár téged – és megnyugodhatsz, hogy ma már sokkal-sokkal biztonságosabb a tengeri utazás, mint 1912-ben volt… De az út során néhány olyan városban is ki fogtok kötni, amiket biztosan nem kell bemutatni. Ilyen például London és Liverpool is, ahol annyi látnivaló van, talán egy hét is kevés lenne mindet végigjárni. De azért meg lehet próbálni! ;)

Vegyük például Skócia legnépesebb városát, Glasgow-t. Ez a város nem csak a söréről és a sport iránti rajongásáról ismert, de a zenei kultúrájáról is: Nagy-Britanniában Glasgow volt az első, ami felkerült az UNESCO zenei városok listájára. Itt minden héten több mint 130 élőzenés műsorral találkozhatsz, amit hiba lenne kihagynod!

Az Ír Köztársaság fővárosát, Dublint sem kell nagyon bemutatni, ugye? Itt a legnagyobb látványosság természetesen a Guinness sörfőzde, a hamisítatlan, igazi ír hangulatról pedig a kis sarki pubok gondoskodnak élőzenével és finom ír sörök tömkelegével. (Extra info: tudtad, hogy Dublint a TripAdvisor már kétszer is Európa legbarátságosabb városának nyilvánította?) Ki ne akarna leülni egy jó beszélgetésre egy pár kedves helyi fiatallal, akik talán még azt is elárulják, mik a város rejtett kincsei, amiket érdemes megnézni?

Ha pedig sikeresen elhajóztatok Izland mellett, akkor vár rád Grönland sok-sok jéggel, sarkköri növényzettel borított nemzeti parkokkal, termál forrásokkal, az eszkimó kultúrával és még egy kis sarki fénnyel. Ha ez nem lenne elég, megannyi friss alapanyagból készített gasztronómiai élménnyel találkozhatsz itt! Ha felejthetetlen élményt szeretnél, akkor Grönland egy kihagyhatatlan állomás.

Az út során a hajó fedélzetéről megcsodálhatod Anglia, Skócia, Izland, vagy akár Grönland partvidékeit is. A sziklás fjordokat, a hullámzó tengert, az északi jégsapkákat, sőt még akár az is lehet, hogy egy-egy tengeri lény is felbukkan majd a szemed előtt!

Ezt az utat azoknak ajánljuk, akik egyszerre kívánják megcsodálni a természet gyönyöreit és a városok mozgalmasságát, akik egyszerre szeretnének hosszú sétákat tenni és luxuskörülmények között megpihenni, akiket vonzanak a különleges kultúrák és élmények. Ráadásul a szervezéssel sem kell bajlódnod, hiszen mi mindent megtervezünk már jó előre! Neked csupán azzal kell törődnöd, mennyit pihensz, és mennyi mindent nézel meg…

  Anglia és Izland térsége hajóutak