Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Transatlantic úticél

Úticél

Átkelés az Atlanti-óceánon

Mi jut eszedbe, amikor azt hallod, hogy Atlanti-óceán? A végtelen kékség? A gyönyörű öblök? Az egzotikus országok és szigetek? Esetleg a híres kikötők? Bármelyik is áll szívedhez legközelebb, biztos lehetsz abban, hogy ha átkelsz Atlanti-óceánon, az olyan élmény lesz, amit kellemes nosztalgiával emlegetsz majd az unokáidnak is.

Az Atlanti-óceán a Föld 2. legnagyobb óceánja, ami a bolygó felszínének 20%-át teszi ki – majdnem a Föld egynegyedét! Egyben a 2. legfiatalabb is, mert bár emberi léptékben rettentő idősnek tűnik, valójában azonban „csak” 180 millió éves. Mégis ezt fedeztük fel először, mármint mi, az emberiség: valószínűleg már az egyiptomiak is hajóztak rajta, sőt, egyes elképzelések szerint át is kelhettek rajta. Izgalmas, ugye?

De hagyjuk az egyiptomiakat és egyszerű, papiruszsás hajóikat: te már sokkal kellemesebb, kényelmesebb körülményekre számíthatsz, ha úgy döntesz, hogy átszeled az Atlanti-óceánt.
 

Átkelés az Atlanti-óceánon: mi vár rád az úton?

Erre a kérdésre nagyon nehéz röviden válaszolni, ugyanis nagyon eltérő a különböző utak pontos útvonala. Vannak, melyek érintik az Azori-szigeteket, míg mások Izlandot, Grönlandot vagy New Yorkot is felkeresik, sőt, van amelyik a Bermudák vagy a Kanári-szigetek felé veszik az irányt. Van például olyan, 15 napos hajóút, ami Barcelonából indul, majd Malagát és Tenerifét érintve végül Miamiban köthetsz ki. Ha inkább Portugáliában szállnál fel a hajóra, egészen Rio De Janeiro-ig utazhatsz, közben varázslatos tájakat érintve. Ha egy kicsit inkább Franciaországban néznél szét, az is megteheted, sőt, 2 választásod is van:
•    az egyik, hogy Buenos Airesből utazol Marseille-ig
•    a másik pedig, hogy a francia kikötővárosból indulsz és egészen Guadaloupe-ig hajózol.
Ha egy kicsit hosszabb utazásra vágysz, abban is tudunk neked segíteni, ugyanis 25 nap alatt a brazil őserdőből egészen Lisszabonig hajózhatsz. Láthatod tehát, hogy a lehetőségek tárháza tulajdonképpen végtelen, az egyetlen feladatod az, hogy kiválaszd, milyen városokat szeretnél érinteni az utazásod során.
 

Hányszor köt ki egy ilyen hajó?

Az átkelés az Atlanti-óceánon hosszabb időt vesz igénybe, és ezek a hajók jellemzően kevesebb kikötőt érintenek, mint azok, amik egy adott környéket járnak körbe. De nem kell aggódnod, hiszen így is rengeteg izgalom vár rád, nem csak a szárazföldön, hanem a hajón is: az óceánjárókon általában sok-sok programmal gondoskodnak arról, hogy egyetlen percig se tudj unatkozni. A mesebeli kilátás és az elképesztő környezet már csak a ráadás…
 

Kinek jó választás az átkelés az Atlanti-óceánon?

Bárkinek, aki imádja a végtelent, a víz sós illatát, a sirályok rikoltását, és azt, ahogy a Nap simogatja a bőrét. Egy ilyen út valódi élmény, függetlenül attól, hogy éppen elvonulnál a világ elől, emlékezetessé tennél egy lánykérést vagy egy születésnapot, különleges nászutat terveztek, vagy egyszerűen csak meg akarod fűszerezni a szürke hétköznapokat, és valami egészen mást csinálnál egy-két hétig…
Egy ilyen hajóút mindenféleképpen életre szóló kaland, amit sokáig fogsz még emlegetni! Átkelés az Atlanti-óceánon hajóutak