Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Australia / New Zealand úticél

Úticél

Ausztrália és Új-Zéland

Hajóút a kenguruk és hobbitok földjére

Ausztráliában és Új-Zélandon találhatók a Föld legegyedibb és legdrámaibb tájai, legkülönlegesebb állatai. A nagyvárosok mellett a különleges borvidékek, elhagyott vad tájak, világhírű nemzeti parkok, a Nagy Korallzátony csodálatos élővilága, az új-zélandi fjordok és pingvinek, az ősi, maori és tasmán kultúrák, kenguruk és emuk teszik vonzóvá a Föld egyik legtávolabbi pontját. A sivatagtól a buja erdőkig minden megtalálható, nem csoda, hogy a legkülönbözőbb filmeket forgatják itt.

Ausztrália és Új-Zéland bolygónk déli felén, a Csendes-óceán délnyugati részén helyezkednek el, egymástól kb 2000 km-re. Sajátos földrajzi fekvésüknek köszönhetően az egyedi állat- és növényvilág, illetve a fejlett ipar miatt kialakult modern, komfortos életstílus sokak számára vált az elmúlt évtizedekben nyaralási úticéllá.
 

Ahol a Nagy Gatsby és Középfölde valósággá válik

A modern ausztrál építészet, az új-zélandi mesébe illő tájak, a varázslatos tengerpartok, az érintetlen erdők és vizek megtestesítői számos kalandkedvelőt vonzottak már a régióba, így nem meglepő, ha Új-Zélandon töltik egy nyaralás alatt a legtöbb időt az emberek, akár 20 napot is.

Ez nem tűnik annyira hihetetlennek, ha beleszámítjuk azt a tényt, hogy egyaránt mehetsz síelni vagy bungee jumping-olni a hegyekbe, napozhatsz a tengerparton, luxus hajóutazásokra  mehetsz, túrázhatsz az elbűvölően szép erdőkben, vagy akár az extrém sportok keretein belül vadvízi evezésen is részt vehetsz a barátaiddal.

Egy hajós utazás alkalmával lehetőséged lesz bálnákat látni az óceánban, egy erdei túra során édes kis koalákat is figyelhetsz a bokrok között, s ha autóval szeretnél menni, akkor megeshet, hogy a kocsi mellett fog elugrálni egy kenguru.

Ezekből is látszik, hogy egy hajós nyaralás alkalmával mennyi mindent lehet egyszerre megtapasztalni, ha egy felfrissítő ausztráliai vagy új-zélandi utazást választasz kikapcsolódásnak.

Éghajlat

Különleges földrajzi adottságaiknak köszönhetően három fő éghajlat figyelhető meg a két országban: Új Zélandon északon szubtrópusi, délen óceáni és hegyvidéki; Ausztráliában északon trópusi, délen és délnyugaton mediterrán, délkeleten pedig mérsékelt éghajlat uralkodik.

Nem szabad elfelejtened, hogy itt az évszakok fordítva vannak, mint nálunk, így a tél június-július körül kezdődik, s október-novemberig tart. Fontos emiatt, hogy egy új-zélandi vagy ausztráliai utazás során felkészülj az éghajlatok okozta változatos időjárásra, s megfelelő típusú ruházatot vigyél magaddal.
 

Sport

Új Zéland rendkívül büszke rögbi csapatára, az All Blacks-re, ami nemcsak eredményeiről híres, de arról is, hogy a meccsek előtt eljárják a híres maori harci táncot, a haká-t, hogy lázba hozzák magukat és a szurkolókat is.

Ausztráliában az úszás, a szörfözés, a snooker, illetve a Forma-1 örvend nagy rajongói tábornak, hiszen számos alkalommal ad az ország helyszínt a különféle nívós világversenyeknek.
 

Filmipar

A Gyűrűk Ura, A Gyilkosság az Orient Expresszen, az Ash vs Evil Dead, a Mission: Impossible 6 filmeket, s például a Xena és Herkules sorozatokat mind meseszép új-zélandi tájakon forgatták.

Ausztrália helyet adott többek között a Mad Max, a The Great Gatsby, vagy a Mátrix filmeknek is, emiatt egyre nagyobb a filmturizmus is, mely nem meglepő, hiszen ki ne szeretné látni azokat a színhelyeket, amelyeknek még Hollywood sem tud ellenállni.

 

Kiknek ajánljuk a hajós utazásokat az ausztrál és új-zélandi térségben?

•    Kalandvágyóknak
•    Természetjáróknak
•    Vadvilág iránt érdeklődőknek
•    Extrém sportok szerelmeseinek
•    A napozás és a vizes sportok kedvelőinek
•    Az ősi kultúrák rajongóinak
•    Gyűrűk Ura és Mad Max függőknek  Ausztrália és Új-Zéland hajóutak