Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Bahamas úticél

Úticél

Bahamák

a hírességek nyaralóhelye

Ki ne szeretné a Bahamákon nyaralását eltölteni?


Te is ábrándoztál már arról, hogy azúrkék, kristálytiszta tenger nyaldossa lábaid, miközben hűs koktélt szürcsölsz a meleg, hófehér homokban elterülve, ragyogó napsütés közepette? Körülötted autentikus karibi hangulatot árasztó éttermek és bárok sora, melyek csak arra várnak, hogy megkóstold a trópusi illatokat árasztó gasztronómiai csodáikat. Errefelé mindenki laza és jókedvű, a helyiek vendégszeretetükkel nyerik el a turisták tetszését. A mesés szigeteket körbeöleli a hatalmas és csendes vizű Atlanti-óceán.
Pontosan erről szól a Bahamákon nyaralás, sőt, még ennél is többet kaphatsz, ha ellátogatsz erre a csodálatos szigetvilágra, melynek egyikén Kolombusz Kristóf is megvetette lábát Amerika felfedezésének közepette.
 

De hol is vannak pontosan azok a Bahamák?

Floridától dél-keletre terül el az Atlanti-óceánban a szigetcsoport, pontosan 690 szigetről van szó és számtalan korallszirtről, melyekből csak 29 lakott. Némelyik annyira keskeny, hogy van olyan része, ahol csak néhány tíz méter a szélessége, de ugyanakkor jó hosszú, ilyen például a páratlan szépségű Eleuthera szigete, ahol a sötétkék és az azúrkék víz találkozik egymással.
 

Kikkel találkozhatsz a szigeteken?

Lucayan őslakosokkal már nem fogsz találkozni, ha csak időutazóként vissza nem repülsz Kolombusz idejébe. Azóta a sziget elnéptelenedett, majd angol telepesek foglalták el és még kalózok menedéke is volt, de nem kell félned, mert a hírhedt Feketeszakáll is már csak a mozivásznon kel életre. A britek pedig rég kiűzték a kalózokat a Bahamákról, helyet adva az amerikai fekete lakosoknak, kik ma is nagy számban lakják a szigetet. Ők többnyire keresztény felekezetűek és az angol nyelvet beszélik.
Egyébiránt találkozhatsz még a világ minden tájáról érkező bahama szigeteki utazáson résztvevővel, mert évente csaknem 3 millió turista látogatja a szigeteket. Ennyi ember csak nem tévedhet, méltán érzik jól magukat éppen itt, a Bahamákon.
 

Na de miért is olyan vonzó úticél a Bahamákon nyaralás?

Búvárok paradicsoma

A már említett ragyogó napsütés, égszínkék óceán és fehér homok kombináción túl a hely a búvárok közkedvelt célpontja, ugyanis a víz kristálytiszta, nyugodt és kellemes hőmérsékletű. A vizek élővilága pedig igen gazdag megfigyelnivalókat rejteget a sport szerelmeseinek számára. Természetesen egyéb vízi sportokat is megtalálhatsz, ha elvetődsz a Bahamákra.
 

A strandok szerelmeseinek

Számtalan partszakaszra találhatsz sekély és ragyogó azúrkék vízzel, rendkívül puha, fehér homokkal. Mindennél több nem is lehetne a strandolást imádók vágya. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb társaságban bővelkedő vagy éppen magányos elvonulós strandot találhatunk a szigeteken bóklászva, attól függően, milyen hangulatban vagyunk éppen. Az egyik kis elrejtett szigeten pedig a híres rózsaszínű homokos strandot is meglátogathatjuk.
 

Mert gyönyörű

Sokszor nem is kell ennél több. Még aki sokat nyaralt tengerparton, annak is szemet gyönyörködtető élmény az alacsony fekvésű szigeteken, a lagúnák és
korallszirtek látványa, a tengeri élővilág színes, dús jelenléte, a partszakaszok melyeket mangrove és madarak sokasága népesít be.
 

Kiknek való a bahama szigeteki utazás?

A múzeumokat és történelmi műemlékeket látogatók kissé csalódottak lehetnek, így inkább azoknak ajánlható, akik szeretik az édenkerti hangulatot, a jó ételeket és italokat, a tengerparti bárok adta finom koktélokat vagy friss tenger gyümölcseinek ízét és illatát.
Érdekesség lehet a helyi piaci élet, az utcai árusoktól való vásárlás is. Pároknak, baráti társaságoknak kiváló úti cél a Bahamák, a bulizós hangulat, éjszakai élet a hotelekben, bárokban való társasági élet miatt.
De családosok számára is élmény a sok programlehetőség, gyönyörű tájakon való barangolás.

  Bahamák hajóutak