Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Bermuda úticél

Úticél

Bermudák

rejtélyes szigetek

Érdekelnek az egzotikus tájak? Vonz az ismeretlen és a rejtélyes? Szeretnél egy új, izgalmas és lélegzetelállító kultúrát megismerni? Nos, az Észak-Atlanti-óceánban, az Egyesült Államok partjaitól nem is olyan messze található egy aprócska szigetcsoport, ami mindezt megadja az arra járó kíváncsiskodóknak. Rossz híre ellenére a legtöbben vissza is térnek;) Vágj bele egy hatalmas kalandba, irány a Bermudák!


A hírhedt Bermuda-háromszög

A Bermudák híres-hírhedt környékéről általában mindenki csak a rosszat jegyzi meg: a sok rejtélyes hajótörést, eltűnéseket, baleseteket, amik a Bermuda-háromszög területén történtek a múltban. De Bermuda szigetvilága csupán egy aprócska csücske ennek a háromszögnek, neki meg csak annyi a bűne, hogy róla nevezték el. Pedig amilyen apró ez a szigetcsoport, annyi csodát is rejt magában…
 

Kedves fogadtatás, csodálatos tájak

Nagyjából az 1500-as évek eleje óta ismert ez a környék, de akkoriban még csak a spanyol és portugál hajósok használták a készleteik feltöltésére. Csak az 1600-as évektől kezdve kezdtek el itt letelepedni a britek, és azóta is brit fennhatóság alá tartozik. Mára már annyi helyről érkeztek ide hajósok, hogy a lakossága teljesen kevert. Élnek itt angolok, afrikaiak, indiaiak, mulattok, de spanyolokat és portugálokat is találhatunk. Annak ellenére, hogy ennyire kevert a társadalom, a közbiztonság iszonyatosan jó. Talán pont annak köszönhető, hogy ennyi különböző kultúrának kellett egy azonos közösségbe integrálódnia, így a bűnözésre való hajlam szinte ki sem alakult. A helyiek ráadásul minden idetévedővel kedvesen bánnak, bármilyen ismeretlen is legyen az ember, biztos, hogy hatalmas mosollyal fognak ráköszönni az utcán. Ezt természetesen illik viszonozni :)

A területen körülbelül 360 korallsziget található, ebből nagyjából 20 lakott, és a legnagyobb szigeteket hidak kötik össze. Mivel angol fennhatóság alá tartozik, itt is baloldali közlekedés van, szóval, ha egy kicsit körbe akarsz majd járni a szigeten autóval is, ne lepődj meg! A bermudaiaknak külön nyelvük nincs, hiszen a hivatalos nyelv az angol és a portugál, de van saját, külön pénznemük, a Bermudai Dollár (BMD). Bár mindig pontosan annyit ér, mint egy amerikai dollár, de mégis érdekes tény, hogy ez a kis sziget már csakazértis szerette volna megmutatni valamivel, hogy ők különállóak. Turistaként persze nem kell aggódnod, természetesen elfogadják az amerikai dollárt is:)

A térség éghajlata szubtrópusi, de erősen befolyásolja a Golf-áramlat is. Egész évben enyhe a hőmérséklet, nyáron körülbelül 30 fok körül van, de télen sem megy sokkal 15 fok alá. Ha strandolás céljából szeretnél ellátogatni ide, akkor inkább május és október közötti időpontot érdemes választani.
És az az igazság, hogy megéri a Bermudákra menni strandolni. Az olyan szakaszokon, mint a Horseshoe Bay és a Warwick Long Bay gyönyörű, áttetsző kék tenger, rózsaszínű homokos partok és varázslatos naplementék várnak az emberre.

Ám nem csak a strandolást és a napozást nyújtják ezek a partok – a sznorkelezés és a szörfözés szerelmesei is megtalálhatják itt a kedvükre való programokat. Ha pedig már meguntad az óceánt, akkor sétálj egyet a városkák tiszta, rendezett utcáin, a meseszép, élénk színekre festett pici házak között, és kóstolj meg egy helyi halspecialitást az egyik árusnál. Nem fogod megbánni ;)
Igazából még órákon át lehetne sorolni, hogy mennyi látnivaló akad a Bermudákon – a két-három napos hajóutakon izgalmas ízelítőt kaphatsz belőlük, de érdemes hosszabb utat választani, ha alaposan meg akarsz merítkezni az élményekben.

Nem kell aggódnod, a Bermuda-háromszög miatt: a hírhedt rejtélyes, ugyanakkor tragikus esetek hosszú-hosszú kilométerekre történtek innen, és minden egyes hajónk biztonságban hazaszállította utasait. Ha esetleg valakinek ajándékba adnál egy jegyet, csak azért, hogy hátha véletlenül furcsa módon eltűnik a háromszögben, akkor ki kell ábrándítsunk, mert csupán boldog és felejthetetlen élményekkel fog hazatérni. Úgyhogy azt ajánljuk, inkább magadat ajándékozd meg ezzel az utazással, hogy te részesülhess ebben a páratlan kalandban! Bermudák hajóutak