Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Antarctica úticél

Úticél

Északi- és Déli-sark

expedíció a Föld legérintetlenebb területeire

Szívesen letérnél a kitaposott turistaösvényről? Olyasmire vágysz, ami kevesek kiváltsága? Vonz a természet csodálatos ereje és elképzelted már, milyen lehet egy expedíció a Föld érinteten területeire?

A Déli-sark a Föld legkülönlegesebb helye: ettől érintetlenebb, kitettebb csodát nem lehet találni. Ahol az ember olyan ritka látogató, hogy a sarkvidéki állatok még nem tanultak meg félni tőle. A hely, mely semmivel össze nem hasonlítható, és ami minden utazáson túli élményeket tartogat számodra. Természetfilmekbe illő különlegesség, mely az utazás egy eddig nem ismert szintjét jelenti.

Fedezd fel egy hajó fedélzetén utazva a világ leghidegebb, legszárazabb, minden értelemben legtisztább vidékét. Állj készen a feledhetetlen kalandra, amit ez a táj ígér!

Mit kínálunk? Puszta kézzel érintheted a hatalmas jéghegyeket, pingvinekkel barátkozhatsz, csodálhatod és fotózhatod a gleccsereket, a természetet, az élővilágot – mindezt egy minden kényelemmel felszerelt hajón utazva.

Átkelhetsz a legendákból ismert Drake-átjárón, hogy aztán minden jéghegy mögött egy újabb csodára lelj! Testközelből figyelheted meg a sarkvidék állatait: a pingvinek és a fókák hatalmas kolóniái mellett előfordulhatnak bálnák is. Nem csak a hidegtől leszel majd libabőrös, az élmény, amit átélhetsz, egészen rendkívüli! Soha nem képzelted volna, hogy a jéghegyek világa ilyen változatosságot ígér: megszámlálhatatlan formát és végtelen, kék eget mindehhez.

Az Északi-sarkvidéken a jég és az örök tél az úr. Pár éve még lehetetlennek volt ide eljutni, hacsak nem kifejezetten sarkkutató volt valaki. Aki ezt a rendkívül különleges utat választja, az nem kizárólag a tájban gyönyörködhet: aktív részévé is válik. Annyi bizonyos, hogy ez nem hétköznapi kaland lesz!

Néhány éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy civilek is eljussanak erre a kivételes helyre. A terület iránt máris hatalmas az érdeklődés, hiába a Föld legzordabb része. Ezt az utazást semmiképpen nem társasútnak, hanem expedíciónak kell felfogni. Nagy felfedezők nyomába lépdelhetsz: Scott, Roald Amudsen, Robert Peary és Nansen jártak előtted a Föld legészakibb és leghidegebb vidékén. Meg kell említenünk a kalandos lelkű felfedezők egyik legkülönlegesebbét: Richard Byrdet is. Pilótaként átrepült a sarkkör fölött, hogy aztán ugyanezt megtegye a déli féltekén is.

Az Északi-sark és Grönland látványa örök emlék. Fedezd fel Svalbardot, a jegesmedvék otthonát! A bálnák a szemed láttára emelkednek ki a jeges vízből, hogy megmutassák hatalmas erejüket.

Mindehhez nem szükséges a korai felfedezők kényelmetlen és veszélyes módján utazni, ha lehet stílusosan és kényelmesen is! 

  Északi- és Déli-sark hajóutak