Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Galapagos úticél

Úticél

Galapagosz-szigetek


A Galapagosz-szigetek 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből, valamint 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport. Az első sziget 10 millió évvel ezelőtt jelent meg, míg a legutóbbi vulkanikus tevékenység 2005-ben volt. A legfiatalabb szigetek, az Izabela és a Fernandina még mindig alakulnak az aktív vulkánoknak köszönhetően. A szigetcsoport páratlan élővilágának felfedezése felejthetetlen élményt nyújt.

Ebben az egyedülálló földi paradicsomban páratlan sokszínűségét mutatja a természet, ami az élőlényeket illeti. Az elszigetelt szigetcsoporton található hüllők és emlősök 97%-a, a madarak 80%-a nem található meg sehol máshol. Sajnos az emberek megjelenése óta számos állatfaj kipusztult már. Az itt élő óriásteknősök is 10-15 ezer példányra fogyatkoztak. Az egyik leghíresebb tudós, aki itt járt, Charles Darwin volt, aki elősorban a madarakat és a hüllőket tanulmányozta.

Az újkori hajótársaságok már kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a turistacsoportok ne hagyjanak maguk után karbon-lábnyomot, vagyis a természet sértetlensége mellett tudjanak minél több érdekességet megnézni. Sok időt szánnak a szervezők szigetekre szervezett túráknak, melyek során a Galapagosz-szigetek minden zegzugát bejárhatod, megismerheted a geológiai, növény- és állattani különlegességeket.
A partok csapadékszegények, itt sziklás táj van, elszórt kaktuszcsoportokkal, míg a csapadékos szigetbelsőkben esőerdők találhatók. A galapagoszi óriásteknősökön túl láthatsz itt különféle Darwin-pintyeket, amelyek igazából sármányfélék, változatos leguánokat, galapagoszi medvefókát, kéklábú szulát, galapagoszi albatroszokat, és amik még igazi különlegességnek számítanak, azok az itt élő galapagoszi pingvinek. A kirándulások mellett lehetőséged lesz búvárkodni is, így felfedezheted a Galapagosz-szigetek tengeri élővilágát is.

Ez az út azok számára nyújt igazi csemegét, akik elsőkézből szeretik felfedezni az érintetlen természet különlegességeit. A szigetek 98%-a az equadori nemzeti park részét képezik.

Amire mindenképpen érdemes felkészülnöd, az a nagy forróság, a fekete vagy vörös földön való hosszú séták, az árnyék nélkülözése. Rengeteg szabályt kell betartani annak érdekében, hogy a természet érintetlen maradjon: például két sziget meglátogatása között le kell mosni a cipőket, nehogy mag vagy toll kerüljön a másik szigetre. A madarak, állatok szokatlanul szelídek, nem menekülnek el az emberek elől. Ha tiszteletben tartod őket és vigyázol rájuk, közvetlen közelről készíthetsz róluk páratlan felvételeket.

Összesen három lakott sziget van: Cristóbal, Santa Cruz és Floreana. Santa Cruz halpiacát például semmiképp se hagyd ki! Galapagosz-szigetek hajóutak